Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: bodoča sicer pa jaz nisem rodila otroka ne za moje in ne za moževe starše, ampak za naju. Joj, ni res veš, niti slučajno jih nisi rodila ne za tvoje, ne za moževe starše, ampak v končni fazi jih nisi rodila niti za sebe! A veš kako pravi ena pesem, sploh se je ne spomnim čisto dobro, vsekakor pa vsebuje tole: Vaši otroci niso vaši otroci, rodili so se po vas, vendar ne za vas. So sinovi in hčere želje po življenju.... Otrok si ne moreš lastiti, niti jih ne moreš jemati, za svojino. Lahko jih jemlješ kot nekaj lepega, kar ti je bilo dano v varstvo, v sposojo za določen čas, lahko si srečen, ker je ravno tebi to dano, nikakor pa si jih ne moreš, ne smeš lastiti. Če si jih ne bi lastil, ne bi čutil ogroženosti, kadar so pri starih starših, ali kadar dobijo neko dozo ljubezni še kje drugje, kot od tebe. Če si jih ne bi lastil, bi bil srečen, ker ga še kdo neskončno ljubi, četudi se ta nekdo ne strinja vedno s tabo, čeravno ta nekdo včasih tebi kontrira, je do tebe neprijazen.....važno je zgolj to, ali daje otroku ljubezen ali ne. če ima kdorkoli otroka rad, si otrok zasluži to ljubezen. Brez vprašanja mislim da nihče ne bi smel biti tolk ego, da kaznuje svojega lastnega otroka z odvzemom doze ljubezni od kogarkoli že, ker ga je strah, da bi ga nekdo drug, ki istega otroka ljubi, zasenčil. Svojenje otroka je zanič, zanič, zanič. Pri nas imata dva moja otroka eno babico, ki sicer z mano ni bila nikdar prav prijazna, njiju ima pa rada, zato mi na kraj pameti ne pride, da bi jima jo odtegnila ali njej njiju - edino babico. Imata tudi dva dedka, od katerih je en zelo bolan. Tretji otrok ima samo eno zelooo bolno babico in enega precej bolanega dedka. Oba zelo daleč proč. Vse bi dala, da bi bila moja mami še živa. In še to, moja babica se je do moje mami vedla tako, kot od larine mame tašča do njene mame. vendar moja mami ne glede na to, da je bila tašča do nje zmaj, meni ni odtegovala babice. In moja babica je bila do mene res prijazna in fajn. Imela me je zelo zelo rada in jaz njo. Hvala bogu oz. moji mami, da je dopustila, da imava z babico tak odnos, čeprav bi imela lahko primitivno naravo, pa me ne bi spustila blizu. Pa je ni imela. Hvala mami. Skratka, drage moje, strinjam se z laro.
|