Gina -> RE: Ena po riti - drugič (25.1.2008 21:20:06)
|
Ne enači ene čez rit s tepežem, fizičnim malteretiranjem in podobnim. Jaz menim, (to nima veze z nobeno po riti, neodvisno od tega, se pa tiče otrok), da nas bodo otroci itak kmalu povozili, glede na to, da imajo v splošnem samo še pravice, ap nič obveznosti, glede na to, da jim ni treba prevzemati nobenih odgovornosti, pa glede na to, da večinoma gledamo samo na to, kako jim bo čim bolj z rožicami postlano, ne zahtevamo pa ničesar od njih. Tako da sem zihr, da bo pol tistih otrok, ki jim starši pač vse dovolijo, teh je pa po moje skoraj tretjina že če ne več, slej ko prej vsaj 1x udarilo svojega starša v dobi od 10. leta naprej in to fejst. Takrat bo pa staršem kapnilo, kaj so počeli. Itak sem načeloma proti tepežu, sem pa za to, da otrok občuti posledice svojih dejanj in da se jih nauči sprejeti odgovornost. Do tega pa včasih ne moreš priti zgolj z lepo besedo, včasih moraš zakričat, včasih moraš kaznovat, včasih moraš kaj odvzet, včasih otroka odstranit, včasih ne najdeš drugega načina pa ga čustveno izsiljuješ, ignoriraš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...vedno, ampak vedno kadar ne gre z razgovorom, kadar te otrok povsem razume, pa se ne strinja s tebo, in posledično dela kontra od včasih tudi varnega, moraš izvesti določeno obliko nasilja, čeprav se to obupno sliši, pa vendar vsi to delamo. Ne fizično, pač pa zgoraj našteto. Če ne ne dosežeš varnosti. Tako da...tale tvoja tema se mi zdi čisto brezpredmetna. Nasilni smo in nasilni bomo. Samo da eni na enem, drugi na drugem področju. Strogo sem pa proti fizičnemu obračunavanju, vendar v to ne vštevam ene po riti. Meni se zdi, da tudi ti ne ločiš tega dvojega. Niti otroci ne. Zadnjič je ena mamica na delavnici potrepljala svojega otroka po glavi, češ kolk je priden. On je pa začel tulit pred vsemi, da ga tepe, naj neha. Ej, halo! Takole otroci razlagajo po svoje. Ne vedo, kaj pomeni pretepsti, zato to besedo uporabljajo nekontrolirano. Vedo samo to, da z njo sprožijo val, ki jim prinese nekaj udobja. Obupni časi kar se tega tiče. Nihče ne loči več zrnja od plevela. Vse je ogroženost. Vsi kar nekaj vsakemu hočejo. Vsi se počutijo ubogi....že dolgo ni bilo vojne pri nas. po moje je to krivo.
|
|
|
|