|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bi vas motilo?
25.1.2008 19:42:48   
J.L.
Živimo v hiši z starši. Z partnerjem pričakujeva 1 otroka, moji starši pa 1. vnučka. Ker v najini spalnici ni prostora, bo so nama starši odstopili sobo oz spalnico, ki je opremljena, je pa še plac za ot. posteljico. Vse to se nahaja v zgornjem nadstropju. V spodnjem, kjer spita naša dva, pa sta misla onadva postavit zibko, ki jo imamo že izpred let, češ da bo otrok, ko naju z partnerjem nebo spal doli pri njima. user posted image
Meni se to ne zdi prav, prvo kot da nebova odsotna nikoli dlje časa, kot drugo pa obstajajo prenosniki oz. električne varuške. Ne zdi se mi pametno novorojenčka navajat na dve različni lokaciji. Kaj menite ve? Bi dovolile ali bi bile odločno prpti, neglede na zamere. Konec koncev je otrok moj in partnerjev. Naj še omenim, da sem že nekaj časa nazaj pisala, da najin odnos z mamo škriplje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bi vas motilo?
25.1.2008 19:48:28   
jooly
Upam da vajin "škripajoči" odnos z mamo ne bo vplival na dojenčka, saj je novopečana mamica (sploh prvorodka) vedno precej občutljiva in razdražljiva. Kar se tiče spanja, ti dam prav, da otroček pač spi v vajini spalnici.
Srečno!

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2008 19:49:13   
lunca2
Če bi se z mamo dobro razumela zakaj pa nebi smel njun vnuček, kdaj pri njiju prespatiuser posted image   Naš je večkrat prespal pri dedku in babici in še velikokrat je tam, s tem po mojem ni nič narobe. Jaz mislim, da se mora otrok navaditi tudi drugje spati, saj bo treba iti enkrat v vrtec, kjer imajo popoldanski počitek.... in če je navajen le na domačo posteljo zna biti zelo hudo.

Najbolje, da se odločiš sama kako in kaj.

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2008 19:51:40   
*zoe*
Najboljše je če sta na svoje seveda. Si svoboden kot ptica na veji in lahko počneš kar hočeš. Ostali pa prihajajo na obisk in jih lahko sprejmeš ali ne oziroma sam odločaš kdo te bo "moril". Tudi nama z mami ni šlo najbolje ko smo bili skupaj, sedaj se pa ekstra dobro razumeva, kljub temu, da velikokrat pride na obisk.

Prav gotovo je, da se ti bosta straša - zavestno ali podzavestno - vtikala v tvoje življenje in še bolj v vajinega otroka. In to zna biti prav smotano.

Ampak sedaj tako kot je, je. Misli pozitivno in se čim manj spuščaj v konflikte, ker bo samo še slabše. Pa svetovala bi ti, da če imaš šanso, da najdeš svoj domek.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2008 19:55:14   
Strawberrie Cherrie
Pomojem te malo nosečniški hormoni dajejo. Še kako hvaležna boš, da ti bo mama hotela pogledat na otročka za kakšno urco ali dve, da se ti malo sprostiš, greš malo ven, na kakšno kavico, kasneje pa tudi za kakšno noč. In bo pač takrat posteljica v uporabi. Mene bi bolj motilo to, da bi se mi mama motovilila po stanovanju tačas ko grem kam, zato, da bi mi otroka pazila, kot pa to, da je za vnukeca postavila posteljico v svojem štuku.
Imaš pač praktično mamo.

Naj omenim še to, da ima naš mulček pri moji mami sicer prenosno posteljico, še en sedež za hranjenje, za tja smo kupili posebaj ležalnik, ogromno igrač. enako pa pri tašči, ki živi v sp.štuku, vendar tam posteljice nima. pa me ne bi motilo. še za v vse avtomobile smo kupili avtosedeže, da se ne prestavljajo nonstop in da je otrok karseda varen.

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2008 19:55:41   
MAŠKA
Jaz pa mislim, da to pomeni, da se tvoji starši zelo veselijo vajinega otročka in ga bodo imeli zelo radi. Prav nič slabega ne vidim v tem. Pusti jima veselje, otrok bo v vsakem primeru še vedno samo vajin, če bo tam spal ali ne, se boste pa že sproti odločali. Ne vidim razloga, da se že zdaj s tem obremenjuješ. Sploh pa ne veš koliko je vredno, če imaš varstvo pri roki. 

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2008 19:59:15   
madela
Mene bi motilo,ker po izkušnjah vem,da moj otrok ni hotel nikjer drugje spati kot v svoji postelji. Tam se otrok pouti varnega,v svojem znanem okolju.
Gledam pa kako je pri sestri,ki živi še z mamo. Ponoči,ko je že ona zelo utrujena,tamala pa noče zaspati ji mama priskoči na pomoč. Odnese ji tamalo v svojo posteljo,da se sestra lahko naspi in sta obe zelo zadovoljni.
Torej je čist odvisno kakšen odnos imata z mamo in kako boš ti gledala na te stvari.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2008 20:06:22   
koala
Mene nebi motilo, je pa res da imam čudovit odnos tako z mojo mamo, kot tudi z taščo.

Meni se zdi prav fino, če otrok "zna" zaspati še kej drugje kot le v domači postelji.
Če pa te moti, pa povej že zdaj in razzčisti zadevo še pred rojstvom vajinega sončka.

Pa srečno!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2008 20:09:00   
Anonimen
no mene pa ne bi motilo in mislim da kompliciraš. vesela bodi raje, da ti mama ponudi pomoč in ti že zdej da vedit, da boš šla lohk kdaj s svojim ven tamauga pa pustila pri njej čez noč. ne vem kva ste tko posestniške do svojih otrok, otroka veste ne bo konc če bo 1 noč na par mescov pri babici prespal. pojma pa nimate kakšno veselje s tem naredite babici. in kako ji s tem pokažete, da ji zaupate! ne rečem če ga pomerka samo zvečer 2 urci, ko daste otroka spat vidva pa skočta nekam ven, takrat pač neseš varuško dol. za celo noč pa varuška ne pride v upoštev! ker vrjetno ne bo letala gor pa dol gledat kaj je z mulcem vsakič, ko bo zadeva zaškripala.
pri tem je vprašljivo le to koliko časa mu bo zibka prav? jaz bi za k mami raje naštimala prenosno posteljico, ki jo po potrebi lahko raztegne, zibko imejta pa vidva od začetka, se mi zdi bol kjut kot posteljica..za novorojenčka mislim.

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2008 20:30:19   
trnuljčica
Strinjam se s Strawberrie Cherrie (popolnoma).
Mene je tašča namreč prijetno presenetila z odločitvijo, da bo kupila prenosno posteljico, da bo lahko mali kdaj prespal pri njima. Ne živimo skupaj. Smo pa v istem mestu.
Sprva so tudi mene hormoni dajali. Pomislila sem, zakaj pa ne bi takrat ona(dva) prišla k nama pazit otroka. Po premisleku sem ugotovila, da imam srečo. Ni njuna dolžnost, kdaj ga popazit. Če pa nama bo( sta) naredila uslugo ima pravico tudi ona spati v svoji postelji. Pa ne, da že sedaj v user posted image načrtujem, da naju kdaj ne bo. Samo nikoli se ne ve. Kaj pa če se kaj zgodi in moram nujno k mojim staršem-verjetno revčka ne bom vlekla čez pol Slo.
V tvojem primeru mislim, da sta ti hotela dobro. Je pa tvoja odločitev.

(odgovor članu J.L.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.1.2008 20:38:45   
lex
Poglej zibko si lahko postavita not, ker ne verjamem, da bo otrok kdaj prespal noč v njej. Če bo bo prespal dnevno spanje, ker boš ti šla h ginekologu ali pa v trgovino, pa bo mogoče dež in ga ne boš vlačila s sabo. Saj ni nujno, da prespi celo noč. Mene zvečer ne moti toliko, da jih pazi pri nas, mi vsaj v zg. štuk ni treba nič nosit, me pa moti čez dan, takrat jih raje dam gor.
Pri nas (smo 500m narazen) nimata postelje, ker moj ati prespi na kavču in se babi pocarklja z njima. Tako hoče, pa naj bo, ker tud doma veliko spita pri nama. Tašča ima prenosno posteljo - v zg. štuku tam ponavadi zaspi Aleks, Alina pa pri njej - imata ful malo spalnico, ampak na koncu bi že deda moral spat tam not, se pa raje v dnevno umakne. Aleks se je bolj igral v njej, še zdaj se meče vanjo. Pusti ji veselje, če škripa pri vama. Ti boš itak vidla, da otrok še posebej če dojiš ne more spat tako majhen kje drugje. Včasih pa prav paše, da se jih "znebiš" za kakšno noč in celo noč prespiš brez zbujanj.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.1.2008 20:39:08   
lelaval
Mene bi motilo,ker po izkušnjah vem,da moj otrok ni hotel nikjer drugje spati kot v svoji postelji. Tam se otrok pouti varnega,v svojem znanem okolju.

Mene bi isto motilo.
Ne bi pa imela nič proti, če bi tašča ali moja mama imela posteljico user posted image za otroka, če bi živeli drugje. Le eno nadstropje v hiši - to pa se mi vseeno zdi malo preveč.e

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 12
25.1.2008 20:44:26   
K_a_t_j_a
Jaz bi bila zelo vesela, da bi imela tako skrbno taščo, ki jo imap ti in se tako veseli vnučka oz. vnukinjo. 

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

Neposredna povezava do sporočila: 13
25.1.2008 21:18:17   
lilija*
J.L. - te čisto razumem. Mene zelo moti, da starši, tašče, tete, strici, sami kar naprej ponujajo pomoč in dajejo ideje, kako bi.... Z vsemi v sorodstvu se dobro razumem in vem, da lahko vedno računam na njihovo pomoč. Ni jim pa treba zato kar naprej ponavljat: "če kaj rabiš, ti samo reči....." To, da ti kar "silijo" svojo pomoč, mi gre velikokrat zelo na živce. Pač, takšna sem.

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.1.2008 21:18:53   
Hans
Še kako hvaležna boš, da ti bo mama hotela pogledat na otročka za kakšno urco ali dve, da se ti malo sprostiš, greš malo ven, na kakšno kavico, kasneje pa tudi za kakšno noč

Jaz sem mojim zelo hvaležna.

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.1.2008 21:26:02   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Jaz pa mislim, da to pomeni, da se tvoji starši zelo veselijo vajinega otročka in ga bodo imeli zelo radi. Prav nič slabega ne vidim v tem. Pusti jima veselje, otrok bo v vsakem primeru še vedno samo vajin, če bo tam spal ali ne, se boste pa že sproti odločali. Ne vidim razloga, da se že zdaj s tem obremenjuješ. Sploh pa ne veš koliko je vredno, če imaš varstvo pri roki. 

Se podpišem.

Pa zakaj hudiča bi te motilo, če bi otrok spal eno popoldansko uro pri njih? Hvala bogu, da se veselita. A misliš, da te bo imel otrok kaj manj rad, če bo imel rad babico? Dojenček podnevi lahko spi kjerkoli. Važno je, da je ponoči navajen na nek red, da se ti ne zbuja. Podnevi nima glih tolk veze, kje spi. Pravzaprav bolj kot ga navadiš na različne reči, manj bo komplikatorski. In verjemi mi, da ne rabiš kompliciranega otroka, ker bo hudo kvečjemu tebi.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.1.2008 21:26:13   
Anonimen
Kaj pa vem. Po svoje je res fino, da se otrok navadi na en red, na svojo posteljo. Jaz sem se tega kar držala, mogoče celo preveč, ker sem potem imela probleme, ker otrok niti pod razno ni hotel nikjer drugje spati, kot doma v svoji postelji. Ne v vozičku ne  pri mojih starših, nikjer.  Ampak vseeno, hvala bogu s spanjem imamo rešeno od novorojenčka naprej.
Po drugi strani pa tudi razumem mamo, da če bo res kdaj pazila na malega dojenčka, da ga raje gre večkrat pogledat, da bo mirna. In da se bolje počuti, če ga ima bliže sebe.

Jaz bi jima pustila, naj postavita tisto zibko. Saj se potem lahko sproti zmenite, kako in kaj. Brez veze nekaj vnaprej določočat in komplicirat. Se bo že sproti pokazalo, kako in kaj.

(odgovor članu Hans)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.1.2008 21:27:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Pravzaprav bolj kot ga navadiš na različne reči, manj bo komplikatorski.

Ja, to je pa zelo, zelo res.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
25.1.2008 21:52:45   
Naja30
Se strinjam z Gino.

Te pa razumem. Sploh, če se ne razumeš dobro z mamo, te moti tole vtikanje. Ampak kot pravijo druge, včasih ti bo zelo prav prišla pomoč in boš še hvaležna za kakšno prosto urico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.1.2008 21:56:21   
r1ta
Ma daj jim veselje in jim pusti naj si postavijo zibelko v spalnici. Saj dete itak dolgo ne bo tam spalo, sploh če bo kdaj.

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.1.2008 21:56:35   
Anonimen
Se kar strinjam z Gino..

Moj je čez dan spal al na kavču, v moji postelji, v vozičku, a le zvečer zmeraj v svoji posteljici... Jaz sem zelo vesela, ko vidim, da moja starša obožujeta Patricka, in z veseljem ga dam njima popaziti... Pa čeprav le za pol ure... Sta vesela do konca.. Nasmešek do konca...

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
25.1.2008 22:12:28   
natalia
no mene pa ne bi motilo in mislim da kompliciraš. vesela bodi raje, da ti mama ponudi pomoč in ti že zdej da vedit, da boš šla lohk kdaj s svojim ven tamauga pa pustila pri njej čez noč. ne vem kva ste tko posestniške do svojih otrok, otroka veste ne bo konc če bo 1 noč na par mescov pri babici prespal. pojma pa nimate kakšno veselje s tem naredite babici. in kako ji s tem pokažete, da ji zaupate! ne rečem če ga pomerka samo zvečer 2 urci, ko daste otroka spat vidva pa skočta nekam ven, takrat pač neseš varuško dol. za celo noč pa varuška ne pride v upoštev! ker vrjetno ne bo letala gor pa dol gledat kaj je z mulcem vsakič, ko bo zadeva zaškripala.

se podpišem!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.1.2008 23:14:57   
muška
Kompliciraš! Naj postavita zibko, ja kaj je pa takega. Mogoče res dojenček ne bo nikoli spal vnjej, mogoče pa boš kdaj presrečna, da imate še eno posteljico in starša ki sta ti ga pripravljena popazit čez noč, da se boš lahko naspala. je to tak problem?

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.1.2008 23:21:53   
sneška_
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

no mene pa ne bi motilo in mislim da kompliciraš. vesela bodi raje, da ti mama ponudi pomoč in ti že zdej da vedit, da boš šla lohk kdaj s svojim ven tamauga pa pustila pri njej čez noč. ne vem kva ste tko posestniške do svojih otrok, otroka veste ne bo konc če bo 1 noč na par mescov pri babici prespal. pojma pa nimate kakšno veselje s tem naredite babici. in kako ji s tem pokažete, da ji zaupate! ne rečem če ga pomerka samo zvečer 2 urci, ko daste otroka spat vidva pa skočta nekam ven, takrat pač neseš varuško dol. za celo noč pa varuška ne pride v upoštev! ker vrjetno ne bo letala gor pa dol gledat kaj je z mulcem vsakič, ko bo zadeva zaškripala.
pri tem je vprašljivo le to koliko časa mu bo zibka prav? jaz bi za k mami raje naštimala prenosno posteljico, ki jo po potrebi lahko raztegne, zibko imejta pa vidva od začetka, se mi zdi bol kjut kot posteljica..za novorojenčka mislim.

Se podpišem pod Laro.

Kje je ta sreča da bi imela ali taščo ali mamo nekje blizu da bi z možem skočila na kakšno kavico,ali pa s prijateljico. Kot primer: Takrat ko sem imela prvega otroka sem šla ven prvič na kavo s prijateljico  ko sem šla pri mami po 6 mesecev.  Drugič ko sem rodila sem šla ven ko mi je očka prišel po 3 mesece odkar sem rodila.

Mož mi veliko pomaga samo tudi midva imava željo da bi kdaj pa kdaj šli ven skupaj in na mojo žalost nimamo nobenega da bi otroke za eno uro imel. Tako da gremo vsak po sebaj ven zdaj.Ali on ali pa jaz.    
Tako da vesela bodi in pol ko pride otrok boš videla da ta škripljajoč odnos  odnos ki ga imata vidve z mamo se bo uredil.

Ne kompliciraj pa uživkaj 

Najdojenček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.1.2008 23:27:47   
študentka Mici
Jaz bi tud obema pustila, mami in tašči, naj postavita tisto postelco pa previjalno pa bog še ve kaj, pa če mu bodo kaj kuple, hvala bogu, mogoče men ne bo treba kej, al pa če mu bodo kaj kupila, bo to imel pri njima, doma ima pa tisto kar mu bom jaz kupila. Hočem pa to, da če gre tja v zelenih čevljih, da ne pride nazaj v rdečih ali kaj podobnega. Ali pa kot je ena prijateljica enkrat razlagala, je sinu kupla zimske čevlje, ker je blo že kr mrzel in je šel k atiju (sta ločena), nazaje je prišel v teniskah... Sej lahko sproti preveriš, joj, kje so pa najini čeveljčki... drugače je z umazanim perilom, če pride kakec kje skozi pa naj ona opere, če že želi, pa ga drugič čaka sveže, če je pač skrbna. Če je pa nevarnost, da se obleka zgubi, pa prej preveriš, če imaš vse....

Pusti ji veselje, ker ti bo včasih še preveč prav prišlo. Ali pa boš otroka na popoldanski počitek odnesla k mami, ti  pa ta čas v miru "pospravila" (beri kavica in RR user posted image user posted image ), saj otroka sesanje lahko zbudi. user posted image  Pa srečno... saj se bo vse izšlo tako kot si želiš, ne pa preveč planirat, da ne boš preveč razočarana.

Vse tiste, s katerimi smo v vezi preko zbirateljstva naprošam, da se v/na kuverto podpišete z vzdevkom iz RR, da se vam lahko za pošto tudi zahvalim. Hvala.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?