Palčica -> izguba službe po porodniški (25.1.2005 21:12:06)
|
Imava podoben nick,a popolnoma drugačni vlogi.Sama sem namreč delodajalec,besedo šef zase nerada uporabljam.Imam 28 let in do pred 5 let sem bila tudi sama zaposlena,pri človeku,ki je delil bianco pogodbe. Naj povem,da je sama nisem podpisala,so jo pa nekatere moje sodelavke. To je že precej nazaj in tole kar bom napisala se splača preverit,a spomnim se,da so ta list papirja težko spodbile. Vem pa,da so klicale na inšpekcijo za delo in razložile za kaj gre.Direktor na srečo ogromno stvari ni imel urejenih (v skrajnem primeru se ti splača razmisliti kateri je njegov najšibkejši člen) in z obiski inšpektorjev dobil kar lepo denarno kazen.Res je,da one poleg zadoščenja niso imele nič od tega,a mogoče bi ti na inšpektoratu lahko pomagali oz.svetovali kaj lahko narediš,da iztržiš nekaj preko tožbe. Res je problem,ker na nepodpisan list papirja človek lahko napiše res karkoli se izmisli.Je pa dejstvo,da je to dejanje nelegalno.In ljudi,ki se na tak način poizkušajo kakorkoli zaščititi oz. od tega kaj iztržiti preziram. Zakaj zaboga si podpisala? Kako te je lahko prisilil? Ti želim,da se uredi.Resnično. Lp, Palčica
|
|
|
|