cirkus in zoo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

willma -> cirkus in zoo (20.1.2005 20:35:51)

Dobrji dan8)

Že od nekdaj razmišljam o tem, da z mojim otrokom ne bom hodila v cirkus, kjer zlorabljajo živali. Spoštuje le tiste cirkuse, kjer nastopajo samo ljudje. Ostale prav preziram, bogatijo se na račun trpljenja živali:((
Če bo moj otrok hotel v cirkus z živalmi, bo lahko šel z babico ali dedijem, z menoj ne bo šel in mu bom tudi probala razložit zakaj.

Živalski vrti kot je recimo ljubljanjski, bo tudi črtan iz našega plana izletov. Živali se mi smilijo, predvsem, ko sem videla da je bogi tiger v kletki z merami 5x5m:grrr:
Bomo raje šli kam dlje in imeli dvodnevni izlet.
Pa vi?

lp
:angel:Kolenci:hudicek:

Seven* -> cirkus in zoo (20.1.2005 20:36:56)

Popolnoma enako. Seveda mu bom vse tudi razlozila.

Anonimen -> cirkus in zoo (20.1.2005 20:40:12)

Jaz sem bila v cirkusu pred 2 al 3 leti. Pa mi ni blo všeč in nočem it več! Fuuuuuull so se mi smilile živali:(

V ZOO pa tut nočem it..:( Ker ne bom podpriala tistih /&&/%&(/%....prov boge so živali.

Sem pa razmišljala o obisku Gmajnic in sprehajanja kužkov tamkajšnjih. Pa se ne morem odločit:zmeden: Ker vem, da mi bo full grozno videt tiste male kepice z žalostnimi očki:(

lp,:fis:

frutka_ -> cirkus in zoo (20.1.2005 20:44:25)

Willma me too.:bravo:

Bomo pa najbrž obiskali ZOO Dunaj, ki je baje fenomenalen.:sloncek::kuza::miska::racka::zajcek::muca:

Cirkusov ne maram že od malega, najbolj žalostni pa se mi zdijo klovni. In moj Filip ne bo nikoli klovn za pusta-hrusta!

Seven* -> cirkus in zoo (20.1.2005 20:49:55)

Ej stajerke! Nekje v blizni Graz-a je menda en ful velik zivalski vrt, kjer so zivali spuscene v divjini oz. na zelo velikem prostoru. A si enkrat ko bo topleje to ogledamo?

frutka_ -> cirkus in zoo (20.1.2005 20:57:14)

Jaaa...to je kao safari. Pri Dunaju je, ja! Moja prijateljica je bila tam in je baje noro!!!

willma -> cirkus in zoo (20.1.2005 20:57:52)

Ja...že bila....mislim da se reče Safari ali nekaj podobnega:zmeden:

Seven* -> cirkus in zoo (20.1.2005 20:58:20)

A je blo cool?

frutka_ -> cirkus in zoo (20.1.2005 20:59:53)

Je blo ja...hahaha:bravo::bravo::bravo:Kdaj gremo???

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.1.2005 21:01:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.1.2005 21:04:50)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.1.2005 21:11:10)

lan -> cirkus in zoo (20.1.2005 21:13:41)

No,mi pa tukaj v Nemčiji redno obiskujemo ZOO-je.
Res pa je,da je tukaj maksimalno dobro poskrbljeno za živali (imajo velike kletke,prostore,nekatere živali so spuščene),v glavnem ni za primerjat z našim Zoo-jem.Čeprav imajo pri nas nekatere živali tudi ogromno prostora,recimi risi.
So pa res ZOO-ji dobra priložnost,da lahko otrok vidi eksotične živali tudi v živo.
Glede cirkusov,jaz jih tudi preveč ne maram.Mislim,da tam živali preveč trpijo,tako da ne verjamem da bom Lana kdaj peljala na tak šov,kjer bodo živali delale nenormalne stvari,zato da bodo zabavale ljudi.

frutka_ -> cirkus in zoo (20.1.2005 21:14:38)

BAGI kje na kakšni turistični kmetij...hihihi! ;)

Ker na žalost veliko otrok še niti krave ni videlo pa jih že vozijo gledat leve in žirafe..Naše avtohtone živali pa...?!Kaj pa Proteus...ja, tudi to je vredno ogleda pa še takšen poseben izlet je, skrivnosten, v jami...uuuuaaaa????!!!!

willma -> cirkus in zoo (20.1.2005 21:16:28)

Hmmmm, mogoče bi bilo dobro na kakšni turistični agenciji povprašat.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.1.2005 21:22:07)

india -> cirkus in zoo (20.1.2005 21:24:01)

BAGI, safari park je zelo blizu meje na avstrijski strani. Ti sporočim na privat jutri, pa tudi karte imam, zastonj.
:rozica:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.1.2005 21:27:54)

nejcko -> cirkus in zoo (20.1.2005 22:42:56)

Miška, zakaj pa še ostalim ne zaupaš, kje točno to je?, saj karte si bomo sami kupili.

india -> cirkus in zoo (20.1.2005 22:44:33)

Sem že pisala kolegici,na mail,da mi natančno pove, je pa nekje med Lipnico in Grazem, bom pa jutri čisto natančno sporočila. Pa upam,d ami ne zamerite, ker sem tako butasto zinila...:(

frutka_ -> cirkus in zoo (20.1.2005 22:47:08)

BAGI SUPER! Tudi moja babica ima kmetijo in vse domače živali, še kobilo. Tako da je poskrbljeno za znanje o naših domačih živalih.
Ampak saj veš za tisti poskus, ko so vpr. otroke v Nemčiji kakšne barve je krava in so rekli vijolična?!:zmeden:

Ampak na žalost se še včasih izkaže, da otroci menjajo park za europark...:zmeden::zmeden::zmeden:Tako da ne poznajo niti bližnjega okolja (veveričk, labodov, račk,...).
Zato pravim, da je potrebno otrokom predstaviti tudi naše avtohtone vrste!

Pa brez zamere!!!Tvoj mali ima lase na irokezo tako kot moj!!!

india -> cirkus in zoo (20.1.2005 22:50:54)

Frutka...saj poznaš tisto...."mami,kaj pa je to?...piščanček, sine moj!...ja iz katere škatle pa je prišel in iz katere trgovine???"
ali nekako tako naj bi potekal pogovor med mestnim otrokom in mamico:zmeden::zmeden::zmeden: v prihodnosti.

nejcko -> cirkus in zoo (20.1.2005 22:53:19)

Jaz moja dva otroka že od rojstva vozim skoraj vsak teden v hlev. Baje hlevski vonj preprečuje nastanek astme, zato so pa kmečki otroci tako zdravi. Se pa strinjam s Skutico - najprej je treba spoznati domače živali, potem pa še ostale.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.1.2005 23:03:45)

nejcko -> cirkus in zoo (20.1.2005 23:08:28)

A res, Bagi, zakaj pa? Pa tako cortkani so. Naš je pa zelo navdušen nad njimi, mu pa krave nekako po velikost ne grejo v račun.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>