cv3rklic4
|
IZVIRNO SPOROČILO: l.daisy saj res, pa še nekaj... tudi preverjenega iz prve roke... govorim za kranjsko porodnišnico... jaz še nikoli nisem šla na pregled na tešče (govorim o pregledu kri, urin, pritisk, pogovor z ginekologinjo - tukaj temu rečejo posvetovalnica), ker bi najbrž letela skupaj, če ne bi nič pojedla... zdaj se mi pa bliža čas testiranja za sladkorno (sem prepričana, da me bo dala, že zato, ker je mami sladkorc), mogoče bo celo že jutri, ne vem... kot berem tukaj po forumu, večina piše, da moraš biti tešč za ta test... no, meni je danes rekla sestra, da nosečnicam NI treba priti tešč za test sladkorne... Tudi jaz do sedaj še nisem šla na tešče v laboratorij. Jutri pa moram dat vodo in kri (toxoplazmoza, diabetes, hemoglobin in še nekaj - dobila sem 4 napotnice). Me je pa sedaj zdravnica posebej opozorila, da zaradi testiranja za nosečniški diabetes moram biti tešč, ker ti tam dajo eno reč za popit in samo tako lahko realno preverijo sladkor. Ker če bi zjutraj jedla ali pila kak sladek sok, bi bila potem ob merjenju raven sladkorja višja od realne. Tako mi je tudi ena znanka pravila, da je imela napotnico za laboratorij, pred tem pa je šla v trgovino in si kupila liter soka - si je mislila, da bo fino, če ga popije cel liter, da bo potem lažje dala vodo - seveda so ji zaradi tega izmerili previsok sladkor v krvi in komaj jih je prepričala, da je to zaradi soka. Tako da jaz bom kar upoštevala navodila. Od enkrat pa že ne bom padla skupaj, ne? Bolj me skrbi to, da mi bodo testirali še urin, kar pa pomeni, da zjutraj, ko bom vstala ne bom šla lulat doma, ampak šele v zdravstvenem domu. Ta bo kar težka za zdržat Aja, pa še to, da moram potem, ko dobim tisto tekočino za popit, počakat 1 uro in šele potem mi vzamejo kri. Bom probala bit že pred 7h tam, da ne bom preveč v službo zamudila. Lepo se imejte, pa pejte kej na sonček še zame - jaz moram en tekst spisat, pa se mi ful ne da ... Aja - Kaja08 - za seznam, v sredo imam pregled, od začetka nosečnosti do danes pa sem pridobila 7 kg.
|