Flover -> Prehrana (25.1.2008 11:48:11)
|
Hi vsem noseckam! Danes se prvic vkljucujem v forum...pred dvema dnevoma sem zvedela, da sem noseca in sedaj imam seveda polno glavo vprasanj :o) kot vse prvic in na zacetku verjetno... Torej...moja situacija je naslednja...v zadnjem letu sem grozno veliko delala in cez dan pozabila na hrano, zvecer pa nadoknadila vse za nazaj z raznimi packarijami, kot so pica, kebab, testenine, riz itd....in logicna posledica tega je + cca.12 kg. Takoj po novem letu sem imela tega dovolj in sem nacrtno spremenila nacin prehranjevanja, kar pomeni obvezno zajtrk, kosilo in vecerja, vse z veliko sadja, zelenjave, polnozrnatega kruha, mleka, sira, jogurtov, belega in rdecaga mesa, rib in zelo malo kromprija in testenin. Do danese sem sla dol za 5 kg...no, in dva dni nazaj sem zvedela da sem noseca. Moja dilema sedaj je....ali lahko zelo negativno vpliva oziroma kako vpliva to na razvoj ploda/otroka, ce bom recimo izgubljala kilograme zaradi popolne spremembe nacina prehranjevanja (vendar zelo zdravega in rednega nacina prehrane, kot ga prej ze dolgo nisem imela), in ne zaradi stradanja ali kaksnih cudnih diet s kislimi kumarcami ali samo s solatami?? Hvala za vse komentarje, nasvete in izkusnje. F.
|
|
|
|