Kako ga naučiti piti več tekočine? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Rožica* -> Kako ga naučiti piti več tekočine? (25.1.2008 11:30:59)

Pozdravljene!

Mi imamo pa zdaj velik problem.
Ko smo začeli uvajati Gh naj bi popil tudi več tekočine! Seveda mu jo vztrajno ponujem pa je sploh ne želi sprejeti. Niti po flaški, niti po žlički, tudi skodelico sva že poizkusila. Ponudila sem mu vodo, čaj redčene sokove (korenček, jabolko, banana), pa nič. Vsakič zapre goltanec in kar mu priteče v usta takoj izpljune.
Prej sva se samo dojila in nisem dodajala nič čaja, po nasvetu P, ker pač dojeni otroci ne potrebujejo.
Kaj naj storim zdaj, ko sploh ne zna piti kaj drugega kot mleko?
Se je katera spopadla s podobnim problemom?

Razmišljam o učenju pitju po skodelici, ker z flaško vsekakor ne bova kam prišla, menim da jo povezuje samo z mlekom, ker je občasno bil hranjen tudi po njej in ko okusi da ni mleko sledi upiranje....
Trenutno poizkušava kar z navadno kavno skodelico imam pa namen kupit tisti magični lonček.
Na kaj naj bom pozorna (ker je na trgu veliko teh proizvodov, kaj mi priporočate)?
Kako sploh izgleda pitje po tistem cuclju, mora vleči, kot na flaško?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hvala za nasvete!
Lp, Rožica.

Afnica -> RE: Kako ga naučiti piti več tekočine? (25.1.2008 11:36:31)

Odgovor na to vprašanje bi tudi mene zanimal.
Naša 2 full malo pijeta. Tisto kar pa nam rata popit, je pa direkt iz kozarčka.

Petraa -> RE: Kako ga naučiti piti več tekočine? (25.1.2008 11:36:56)

Ni mus da bi mogle popiti več tekočine.Popije koliko rabi,z siljenjem ne boš nič dosegla ravno nasprotno-bo upor.
Moj nič več ne pije kot prej.Sekiraš se brezveze.ne jemlji vsega k srcu in otroka takoj s tem silit.

piščanc -> RE: Kako ga naučiti piti več tekočine? (25.1.2008 12:18:56)

no mi imamo tudi enega takega mulčka doma. flaške nikoli ni maral (pa sem probala vse cuclje in oblike), najraje je imel magični lonček ali kar kozarec. pa nikoli se ni tolažil s pitjem. pije na hitro in veliko naenkrat, kolikor potrebuje. kozarec je obvladal že pri enem letu.

poizkusite lahko tudi s kakšnimi kozarčki s slamicami ali žličko

živa -> RE: Kako ga naučiti piti več tekočine? (25.1.2008 12:30:59)

Mislim, da je Jančika enkrat pisala, da je redčila mleko z vodo in dodajala vedno več vode - ampak to po enem letu, ko je mali pil že kravje mleko. Naš ni pil nič, dokler sem ga dojila, pristala sva celo na infuziji, ko je imel vročino + drisko + bruhanje. Do bolezni je zadostovalo dojenje. Ko sem ga nehala dojiti, je začel piti po flaški (to je bilo kmalu po tej bolezni, ko mi je bilo čisto vseeno, kako pije, samo da pije).

Lp,

živa

Rožica* -> RE: Kako ga naučiti piti več tekočine? (25.1.2008 12:42:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Petraa

Ni mus da bi mogle popiti več tekočine.Popije koliko rabi,z siljenjem ne boš nič dosegla ravno nasprotno-bo upor.
Moj nič več ne pije kot prej.Sekiraš se brezveze.ne jemlji vsega k srcu in otroka takoj s tem silit.

Kaj pa če ne popije kolikor potrebuje?
Naš vsekakor ne popije dovolj, ker ne more kakat. Blato pa je zelo trdo (majhna kuglica).
ravno zato sprašujem, da preprečim še hujše zaprtje.

Paštetka -> RE: Kako ga naučiti piti več tekočine? (25.1.2008 13:27:00)

Moja nikakor ni popila toliko kot je rabila. Četudi sva se dojile. Se ji je že poznalo na koži, ki ni bila več tako elastična.

Midve sva imele tudi težave s prebavo zaradi premalo pitja. In tako sem ji začela dajati fejst sladkane kamilice. Po 2 žlici na dcl čaja. To je pa vlekla kot zmešana. potem sem ji pa začela zmanjševat dozo sladkorja v čaju. Vsak dan manj. In zdaj že zelo lepo pije. Prej pa nikakor ni hotela sprejeti flaške s tekočino. pa sva tudi probale žličko, kozarec...

Probaj edino še slamico, ker bi baje naj 6. mesečniki refleksno znali potegniti.

Stran: [1]