Shranjevanje odprtih riževih kosmičev (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

muck -> Shranjevanje odprtih riževih kosmičev (25.1.2008 11:11:42)

Zanima me, če je možno odpreti te kosmiče (hipp-ovi), jih razdeliti v manjše vrečke in hermetično zapreti, da se jih lahko shrani? Namreč, moj sine jih ne poje toliko in bi se mi zdelo škoda vreči stran skoraj polno škatlo, ker ko enkrat odpreš moraš ponucat v treh tednih. Aja a je možno to tudi z adaptiranim mlekom (aptamil 2). Tako idejo sem dobila, pa me zanima koliko je izvedljivo in če ima katera podobne izkušnje s takimi rečmi?

Mesečnica -> RE: Shranjevanje odprtih riževih kosmičev (27.1.2008 20:07:29)

Jaz sem si za shranjevanje mleka in kosmičev kupila kar "Milupa Box" (http://www.kolinska.si/sl/blagovne_znamke/otroska_prehrana/milupa/ostalo/milupa_box/). Mleko imam shranjeno v hladilniku, kosmiče pa v temni omari. Tiste kosmiče, ki jih ne porabim tako hitro, pa takoj, ko jih odprem, pretresem v steklene kozarce od Linolade ali Nutele, dobro zaprem, potem pa jih jemljem le iz enega kozarca, dokler ga ne spraznim, potem pa načnem drugega. Saj kosmiči in mleko zdržijo tudi več kot 3 tedne, če jih ne odpiraš - pokvarijo se, če so prevečkrat izpostavljeni zraku. Tole s steklenimi kozarci se meni zelo dobro obnese.

Stran: [1]