uvajanje goste hrane (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Miško -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 15:28:39)

Hi

Počasi se približujemo 4.mesecu in se bom mogla kaj naučiti o hranjenju otročičev. Me pa zanima, ali ste začele z gosto hrano pri 4. ali 6.mesecu. Pediatrinja mi je rekla, da naj začnem kar pri 4.mesecu, ker je naš otročič velik in se je začel ponoči hraniti na 2-3 ure ter naj mu zvečer dodam riževe kosmiče. Patronažna pa mi je rekla, naj ga samo dojim do 6.meseca. Zdaj pa ne vem, kaj naj... Po eni strani bi ga najraje samo dojila do 6.meseca, saj je najbolj komot in poceni, ampak kakšno noč prespat pa tudi ne bi bilo slabo. Pa še nekateri mi svetujejo, da naj začnem čim prej.

Pa še to me zanima, s čim ste začele? Riževi kosmiči, sadne ali zelenjavne kašice? In kateri riževi kosmiči - tisti, ki se pripravijo z mlekom ali z vodo? Ali jih katera pripravlja s svojim mlekom?

LP


Miško&Matija




kimi -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 15:29:51)

Če dojiš ga kar doji do 6 meseca. Pri 4 mesih priporočajo kašicam tistim otrokom, ki niso dojeni. Jza sem začela pri 4 mesecu s frutki in hippi od 4 meseca dalje.




kimi -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 15:30:11)

Pri 4 mesecih sem mislila




aka -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 15:32:18)

Prvič sem mu dala jabolčni sok, ko je bil star 4 mesece in pol. Potem čez nekaj dni jabolčno kašico, potem bananino in tako naprej. Pri 6. mnesecih sem mu zvečer začela dajati Milupino ali Hippovo kašo, ki jo narediš s prekuhano vodo. Pri 6. mesecih sem mu dala tisto, ki je za 4 mesece.




Anonimen -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 15:41:05)

Jaz sem začela s 4.mesecem z riževo žitno kašico, ki sem jo naredila s prilagojenim mlekom. Potem pa kuhano jabolko, banana...




Babsy -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 16:38:48)

Živjp

Jaz sem na istem. Aleks bo star 5 mesecev konec januarja, pa se mi je začel zbujati na dve do tri ure. Polno se dojiva in so mi tudi rekli čakat do 6 mesecev.
Mislim, da bom vendarle začela počasi z riževo kašico zvečer po eno žličko.

Lp
Babsy
:kava:




Anja167 -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 19:42:39)

Hoj! Če se ti zdi, da je čas, ne čakaj. Nekatere pravijo, da mulčki po 6 mesecih potem gosto hrano celo zavračajo, če jih predolgo držiš stran od nje. Ko se ti zdi, da bi mali jedel (npr. cmoka in na veliko gleda, ko drugi jejo, pa to, kar praviš, ponoči se pogosteje zbuja in tudi čez dan bi več jedel), daš. Saj daješ postopoma (eno novo stvar na teden) in vidiš, ali česa ne prenaša. Mi smo delali (delamo) podobno kot aka. Zdaj imamo dopoldne sadno ali zelenjavno kašo, zvečer pa mlečno žitno (zaenkrat že en teden jemo Alete bananino kašo, revež; jutri gremo po kakšno drugo). Itak se pa še vedno skoraj polno dojiva, saj so obroki včasih še vedno bolj kot ne preizkušanje nove hrane. LP.
:kava: (= kako je fino, ko kaj pogleda iz skodelice in ni na jedilniku le mamina joška)




Jetka -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 19:58:40)

Berem, da le redke čakate do dopolnjenega 6. meseca. Nam je pediatrinja rekla, da se bomo takrat pomenili, kako pa kaj. K sreči bo to prihodnji teden, ker se mi pa res že zdi, da bi mala pojedla tudi kaj drugega, ne samo mamino mleko. Ko je zadnjič videla banano, se je tako zagnala proti njej.




taj2004 -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 20:38:45)

Mi jemo gosto hrano ze od 3,5 mesec, pa nam cisto nic ne fali.Oziroma se bolje se pocutimo ker se nam je prebava uredila:bravo::bravo:




Tejči -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 21:07:29)

Mi tudi počasi lezemo proti 4. mesecu in se mi tudi najbolj ne sanja, kako začet s kakšno drugo hrano:zmeden:
Recimo če začneš z jabolčnim sokom: koliko ga dati in kdaj (zjutraj, zvečer):zmeden:
Če pa začneš s kašicami: katero, koliko in kdaj:zmeden:

Ja, čisto sem zmedena:zmeden:

Čez 5 let bom dober začetnik:)

LP, Tea:sloncek:




Anja167 -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 21:31:39)

Mi smo začeli z jabolčnim sokcem (pri 4,5 mesecih - jabolčni sok sem mu dala samo 1x na dan, dopoldne, pa ni bilo vseeno, iz kakšnih jabolk; če so bila bolj kisla, ga je malo šraufalo in zaprlo :( ; morajo biti čim bolj sveže naribana in takoj ožeta, da sok ni rjav.) Nato smo dajali en mesec samo sokce (korenčkovega, iz rdeče pese, potlej se je pa že malo nehalo, ker pozimi nimaš ne vem kakšne izbire, saj je hitro vse, kar obstaja, alergogeno, Frutkovi sokovi pa so se mi zdeli presladki). Teh sokcev nisem dala veliko, kolikor je pač hotel (mogoče enih pet velikih žlic?). Začneš z majhnimi količinami (pol kavne žličke), potem postopoma večaš (po pol kavne žličke). Ampak pri našemu to tako ali tako ni vžgalo, ker je takoj hotel veliko. Pri 5,5 mesecih smo potem končno začeli z jabolčno kašico, nato hitro prešli na bananino (mljaska), pa slivovo (iz suhih sliv), potem smo skuhali hruške, pa korenčka in cvetačo. Vsako stvar smo zaenkrat dali samo posebej in pa novo zadevo jemo več dni zapored, da se navadi okusa. Pri 6 m smo začeli z Alete riževo kašico z banano. Kašic poje zaenkrat kakih 100 ml, ne več (recimo 3/4 jabolčka ali pa banane). Glede količine bi rekla, da se prilagajaj otrokovim željam. Najbrž... Saj jaz tudi ne vem, to vse delam zelo po občutku. To zadnje je bilo namreč tudi vse, kar so mi svetovali v ZD. :(




Trebnje -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 22:20:04)

Probaš,pa vidiš kako reagira in,če dobro prenaša hrano,ki si mu jo dodala lepo nadaljuješ.Od začetka ponavadi pojejo bolj malo,je pa bolje to kot nič.Nam je tudi pediatrinja rekla,da do 6.meseca nič dodajat,samo,če se ti zdi otrok lačen,mu boš pa ja dala jest,a ne?Jaz ji dodajam riževo kašico,ki jo zmešam s svojim mlekom.Stara je pa 3,5 mesecev.:)




puri -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 23:11:50)

Mi smo začeli z raznimi sokci pri 5-ih mesecih, pri 6-ih pa smo prešli na cel gosti obrok!
Jaz sem začela s sadnimi kašicami!
Riževe kosmiče imam pa tiste, ki se mešajo z vodo!

lp:)




Stran: [1]