Anja167 -> uvajanje goste hrane (20.1.2005 21:31:39)
|
Mi smo začeli z jabolčnim sokcem (pri 4,5 mesecih - jabolčni sok sem mu dala samo 1x na dan, dopoldne, pa ni bilo vseeno, iz kakšnih jabolk; če so bila bolj kisla, ga je malo šraufalo in zaprlo :( ; morajo biti čim bolj sveže naribana in takoj ožeta, da sok ni rjav.) Nato smo dajali en mesec samo sokce (korenčkovega, iz rdeče pese, potlej se je pa že malo nehalo, ker pozimi nimaš ne vem kakšne izbire, saj je hitro vse, kar obstaja, alergogeno, Frutkovi sokovi pa so se mi zdeli presladki). Teh sokcev nisem dala veliko, kolikor je pač hotel (mogoče enih pet velikih žlic?). Začneš z majhnimi količinami (pol kavne žličke), potem postopoma večaš (po pol kavne žličke). Ampak pri našemu to tako ali tako ni vžgalo, ker je takoj hotel veliko. Pri 5,5 mesecih smo potem končno začeli z jabolčno kašico, nato hitro prešli na bananino (mljaska), pa slivovo (iz suhih sliv), potem smo skuhali hruške, pa korenčka in cvetačo. Vsako stvar smo zaenkrat dali samo posebej in pa novo zadevo jemo več dni zapored, da se navadi okusa. Pri 6 m smo začeli z Alete riževo kašico z banano. Kašic poje zaenkrat kakih 100 ml, ne več (recimo 3/4 jabolčka ali pa banane). Glede količine bi rekla, da se prilagajaj otrokovim željam. Najbrž... Saj jaz tudi ne vem, to vse delam zelo po občutku. To zadnje je bilo namreč tudi vse, kar so mi svetovali v ZD. :(
|
|
|
|