buči -> RE: februarski sončki 2008 (17.3.2008 7:40:50)
|
Ja, ja, zgovorne pa ste! Med nosečnostjo sem morala zjurtaj prebrat 3, 4 strani, zdaj sem na začetku strani od včeraj še vedno jaz ... Mi smo imeli včeraj nikakav dan. Tilen je skoz neki težil, bili smo cel dan v hiši, ker je deževalo, zvečer pa ne zaspat. Še dobro, da je ati zvečer bolj pri sebe, da je on s Tilnom pokonci, midva z Aljažem greva pa lahko ob 21.00 spat. Janey, Jaki dvigni vzglavje. Če imaš košaro od vozička, ga daj notri, pa kakšno debelo knjigo ali pa deko spodaj. V postelji podloži jogi s knjigami. Ampak to kar za 15 - 20 cm, da ima glavo res višje kot noge. Saj ti ne bo nikamor zlezel. Tako se mu sluz iz nosu lažje izteka v grlo, da jo "poje", da ima nosem manj zamašen. Pa z fiziološko vlaži nosek - fine so ampulce od Nivee - jih dobiš v Mercatorju, najbrž tudi Sparu in drogerijah (Nasenfrei), pa vseeno upporabi ročni respirator - (najprej nosek navlaži s fiziološko) ga stisneš, vtakneš v nosnico, drugo nosnico zatisneš in na hitro spustiš respirator, da pozauga ven tekočino. Če ima zelo poln nosek, daj lonec vrele vode, da se kadi iz njega, poled postelje, da vlažiš zrak v njegovi okolici. Pa nosek ščisti pred vsakim hranjenjem. Če Jakla je normalno, potem ni krize, se bo spacal v 3, 4 dneh. Samo da nima vročine. Vročina se smatra, če ima več kot 37,2 C v riti ali ušesu. Pa pije naj vodo ali čaj med obroki. Jaz sem pokonci spet od 5.30, ker se je Tilen dramil, pa sem bila prepričana, da se bo zbudil, saj je ponoči jedel le ob 3.00. Pa imam spet že oprano žehto, pa pospravljeno kuhinjo. Aljaž je bil tako ali tako pokonci že pred 6.00! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] V vrtec ga pa dedi pelje šele sedaj.
|
|
|
|