buči -> RE: februarski sončki 2008 (6.5.2008 21:20:29)
|
mati: MAFINI 160°C/20-25 minut 1. ČOKOLADNI #1 3 žlice masla 60 do 80 g jedilne čokolade 200 g moke 100 g sladkorja zavitek vanilijevega sladkorja 2 žlici kakava v prahu 2 žlički pecilnega praška ½ žličke sode bikarbone sol 2 jajci 150 ml mleka 2. MALINOVI 200 g malin 120 g masla 120 g sladkorja 1 jajce 300 g kisle smetane 250 g moke 2,5 žličke pecilnega praška ½ žličke sode bikarbone sol 3. BOROVNIČEVI 1 kozarec / 540 ml borovnic 260 g moke 1 jajce 150 g sladkorja 80 ml olja ½ žličke sode bikarbone 200 ml kislega mleka ali pomarančnega soka 1 ½ žličke pecilnega praška 4. POLNJENI Z JAGODAMI 250 g moke 1 jajce 1 zavitek pecilnega praška 130 g sladkorja ½ žličke sode bikarbone 80 ml olja 150 ml smetane 120 ml kislega mleka 50 g jagod 100 g skute 2 žlici sladkorja Jagode pretlači in jih zmešaj s skuto in sladkorjem. Modelčke do polovice napolni s testom, dodaj jagodno maso ter do vrha prekrij s testom. 150 ml smetane 1vanilij sladkor 1 zavitek utrjevalca za smetano Pečene mafine okrasi z jagodno omako (sladki greh) in stepeno smetano. 5. ČOKOLADNI #2 200 g polgrenke čokolade 300 g masla 200 ml mleka 1 jajce 100 g kisle smetane 100 g sladkorja 250 g moke 2 žlici jedilnega škroba 2 žlici pecilnega praška 3 žlice kakava v prahu 1 ščepec soli 6. ZELIŠČNI 150 g moke 75 g koruzne moke 3 žlice pecilnega praška 150 g naribanega parmezana ½ žličke soli poper 1 šopek peteršilja 1 šopek drobnjaka 50 g posušenih paradižnikov (vloženih v olje) 30 g pinjol 1 jajce 80 ml olja 250 ml pinjenca 329330°C/15-20 minut 7. ČOKOLADNI S ČEŠNJAMI 2 skodelici drobno narezane čokolade ½ skodelice sladkorja 2 žlički pecilnega praška ½ žličke sode bikarbone ½ skodelice sesekljanih kandiranih češenj ½ žličke soli ¾ skodelice mleka 1/3 skodelice olja 2 skodelici moke 1 jajce 8. Z JABOLKI, CIMETOM IN ROZINAMI ¾ skodelice olja 1 skodelica sladkorja 2 jajci 1 ½ skodelice moke 1 čajna žlička cimeta 1 čajna žlička soli 1 čajna žlička pecilnega praška ščepec mletih klinčkov ¼ skodelice jabolčnega soka naribano jabolko ½ skodelice rozin 9. KLASIČNI 2 skodelici moke ½ skodelice sladkorja 1 pecilni prašek 1 ščepec soli 1 jajce 1 vanili sladkor 70 g masla 1 skodelica pomarančnega soka 100 g nasekljane čokolade skodelica ali dve naribanih jabolk 50 do 100 g rozin oreščki (orehi ali lešniki – narezani) 10. VIŠNJEVI 3 skodelice moke ½ skodelice sladkorja 1 vanili sladkor 1 pecilni sladkor 1 žlička sode bikarbone 3 jajca pol skodelice olja 1,5 skodelice mleka 1 skodelica višenj iz kompota NAVADNI MUFFINI 20 dag stopljene margarine 20 dag sladkorja 30 dag moke 1/2 pecilnega praška ščepec soli 4 jajca Vse sestavine zmešaj z električnim mešalnikom, da dobiš gladko maso. Po želji lahko čisto na koncu v maso dodaš lešnike, orehe, rozine, kokosovo moko, koščke čokolade, koščke sadja. Peci 20 minut na 180°C. ČOKOLADNI MUFFINI Z VIŠNJAMI 25 dag moke 1 pecilni prašek 3 žlice kakava v prahu 8 dag nastrgane čokolade 12 dag sladkorja ščepec soli 12 dag stopljene margarine 2 jajci 2,5 dl mleka 20 dag vloženih višenj Vse sestavine, razen višenj, zmešaj z električnim mešalnikom v gladko maso. Na koncu s kuhalnico vmešaj še višnje. Peci 20-25 minut na 180°C.
|
|
|
|