livia -> RE: vrtec ali privat varstvo?? (25.1.2008 14:08:03)
|
To, da se obreenjuješ s službo te povsem razumem. Tudi jaz sem se. Jaz sem probala na vse možne načine si podaljšat porodniško, a žal neuspešno. Žal se je treba enkrat vrnit delat, če ne drugega zato ker otrok rabi hrano in plenice. Lahko te potolažim edino s tem, da boš sedaj več na bolniški. Čeprav vam želim, da bi bili čimmanj. No, mi smo našo dali v privat varstvo, kjer se čuvata 2. Super zadovoljni in zdi se mi, da je tako prav. Sedaj, pri 21 mesecih smo jo pa prepisali v vrtec, ker smo se preselili v drug kraj in nam je varuška odročna, pa še jaz sem zdaj na porodniškem ... spet. Tamala je bila kljub privat varstvu prve tri mesece skoz bolna. Sama sem tudi mnenja, da dokler otrok vsaj ne shodi, še bolje pa gre ven iz plenic in že zna kaj povedat, nima kaj delat v vrtcu, čeprav bo drugi verjetno šel kar takoj. Zna bit pa to dvorezni meč, ker se je naša na varuško lepo navadila, sedaj imam pa z uvajanjem v vrtec probleme. Veliko bolj razume. Pravi, da ne gre k otrokom. Čepra sem jo morala od varuške dobesedno vlečt domov, tukaj joče vsak dan, ko grem in ko pridem. Naša se rada crta in za to v vrtcu nimajo časa. Mogoče čas že, samo jih je preveč. Pa še najstarejša je in vidi vse tiste male dojenčke kako jokajo potem pa še ona. Ne vem, kaj bi storila v drugo. Nam je bilo z varuško super, samo nisem pa zagovornik varuške do šole. Vsaj pri 3 naj bi šli v vrtec, čeprav od prijateljic slišim, da tudi 3 in 5 letniki imajo na začetku uvajanja v vrtec krizo. Jaz bi jo na tvojem mestu dala zdaj k varuški, septembra pa v vrtec. Mogoče vseeno ne bo še razumela toliko, da bi se ji uprlo.
|
|
|
|