Enostarševska družina in dohodek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Špela -> Enostarševska družina in dohodek (20.1.2005 11:47:54)

Zanima me če kaj veste kateri dohodki se obravnavajo pri vlogi za dohodnino(katere se navede)?
Uradna verzija je taka:Z malčkom sva sama(prijavljena na istem naslovu).Sem izredna študentka, s Zoisovo štipendijo. Porodniška(starševski dodatek) se je iztekla.Delam minimalno preko servisa. Na zavod se ne morem prijaviti, ker bi izgubila štipendijo. Oče plačuje preživnino.In imava otroške doklade.
Se navede vse to(razen štipendije, če se ne motim)?
Kako je s socialno pomočjo in ali res obstaja dodatek za mlade družine? Seliva se v podnajemniško stanovanje. Prvič bom pisala dohodnino in nimam blage veze. Kaj se da v stroške?

nejcko -> Enostarševska družina in dohodek (20.1.2005 12:45:12)

Med prihodke se napiše porodniška in posebno okence imaš za preživnino. Otroški dodatki se ne vpisujejo, za štipendijo in delo prek študenta pa ne vem. Preberi natančno navodila, če slučajno kje prestopaš kako mejo. V stroške oz. olajšavo pa se šteje nakup zdravil in zdravstvene storitve, šolnina, dodatno zdr. zavarovanje, nakup strokovne (študijske) literature, umetniška dela, leposlovje... imaš tudi posebna okenca. Tako ali tako pa ti v olajšavo štejejo le določen znesek. Ja, pa otročka ne pozabi navesti.

No, toliko je meni znano, ti bo še kdo mogoče bolje povedal.

KATY&TIMMY -> Enostarševska družina in dohodek (21.1.2005 21:22:25)

ojla!preživnino piše samo starš ki jo plačuje,kot olajšavo:hudicek: ,ne pa tisti ki jo prejema.v bistvu bi jo moral napisat tvoj otrok,saj je to njegov dohodek,ker pa je tako nizka8) oz. ne presega milijona:zmeden: in nekaj kot je po državi določen znesek za pisanje se ne piše nikamor.;)
vpiši dohodke ki si jih prejela preko študentskega dela,za štipendijo pa ne vem:zmeden2::zmeden2:

lp,Katja:morje::racka::morje::racka:

beba76 -> Enostarševska družina in dohodek (22.1.2005 10:46:13)

Jaz sem lansko leto mogla preživnino vpisat na tiste dodatne papirje, kjer se vpisujejo dohodki otrok. Res je, da je znesek majhen, a so mi rekli, da moram vpisat.

Stran: [1]