trd trebuh (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> trd trebuh (24.1.2008 10:08:14)

oj mene zanima kdaj vam začne otrdevat trebuh?kako to zgleda?jest če predolgo sedim ali stojim me začne v spodnjem delu trebuha mal bolet pa tak občutek imam kot da je trd sam ne vem a je to to,sem omenila zdravnici pa mi ni nč komentirala na to.

koala -> RE: trd trebuh (24.1.2008 10:22:36)

Meni trebuh otrdeva, če sem preveč aktivna in se stanje izboljša če grem malo počivat, zgleda pa to tako da je trebuh čisto trd, ne samo spodaj ampak cel trebuh je trd. Pri g so mi rekli, da dokler ne boli ni panike, boleti pa ne sem.
Mi je pa zaradi otrdevanja predpisal 3 magnesole dnevno in je bolje odkar jih pijem.

izgubljena_ovcka -> RE: trd trebuh (24.1.2008 10:38:43)

Jaz sem šele v 19. tednu pa mi je začel trebuh močno otrdevati. Sicer ni boleče in je tudi bolje odkar pijem magnesol. Zgleda pa približno tako da dobim občutek (po fizični aktivnosti, po dolgotrajnem sedenju in podobnem) kot bi me zagrabil krč v čreva (ne vem kako naj bolje povem) ampak boli pa nič. Tak čuden občutek dobim in ko se poteipam po trebuhu se čuti kot bi imela noter žogo za rokomet. Skratke vse je trdo in se da točno otipati do kje sega maternica, sploh če ležim na hrbtu. Drugače se niti ne vidi da sem noseča ampak ko mi trebuh otrdi se tudi malo izboči. Skratka, ČUDNO je vse skupaj! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

trnuljčica -> RE: trd trebuh (24.1.2008 10:51:18)

Čisto tako kot ti opisuješ se je začelo pri meni v 20 tednu. Sedaj se je že umirilo. Magnesol!

Ninica -> RE: trd trebuh (24.1.2008 11:57:24)

Meni je otrdeval v 1. in 2. nosečnosti že od 19. tedna dalje. Redno sem morala jesti spasmex 3/dan. Drugače pa počivati. V 2. nosečnosti več nisem polagala toliko pozornosti tem krčem. Vedno sem jih imela, če sem dolgo stala ali hodila. Obakrat sem rodila čez rok, čeprav so mi napovedovali možnost prezgodnjega.

Stran: [1]