|
Sporazum, CSD, sodišče? 24.1.2008 9:53:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Verjetno me bodo moderatorji prestavili, se opravičujem, ampak želim ostati anonimna. S partnerjem se razhajva. Nekako ne razume, da se lahko z moje strani na lep način (to pomeni brez groženj, podtikanj, kot dva odrasla čoveka) in mi očita še in še, da sem ga izigrala, da sem to planirala... Včeraj sem ga vprašala, če se bova sporazumno o vsem pogovorila, pa ga to očitno ne zanima. Sem pa noseča, že z enim otrokom. Ja žalostno, ampak za ta zadnji korak sem se fiksno odločila predvčerajšnjim, ker sem zaradi fizičnega napada morala poklicati policijo. Prav tako me je obiskala zdravnica, ker sem dobila poleg vseh porivanj tudi močno brco v rit. Ja, na bolniški sem, ker se težko premikam, ker me boli, ko spreminjam položaje, ker me močno boli, ko zakašljam ali grem na blato. Trtica je poškodovana ali poknjena. Na rentgen me zaradi nosečnosti ne dajo, saj v bistvu tu niti ni kaj za pomagati, razen tablete proti bolečinam. Ker je bila pred 14 dnevi situacija podobna, sem šla na CSD, da bi se pozanimala, kako in kaj, vendar pristojna za to ni bila dosegljiva. Potem pa sem rekla, da bom še malo počakala, na CSD bom samo prosila za kakšno svetovanje ali če mi lahko svetujejo kakšnega zakonskega svetovalca. Ker se je situacija ponovila, vem, da ni izhoda in se umikam že zavoljo otrok. Težko bom, vem, predvsem, ker ne vem, kam naj grem. Prosim svetujte mi, kako naj nadaljujem postopek, če partner ni za sporazum? Ali imam pravico ostati v stanovanju, ki je last obeh, torej oba plačujeva kredit s tem da on več? Mogoče vsaj še nekaj mesecev ali dokler se stanovanje ne proda? Kaj pa če se partner ne želi izseliti? Kaj pa če ga ne želi prodati? Lahko plačuje še moj del kredita, ampak jaz vsaj do poroda in do septembra, da prvega otroka vpišem v drug vrtec, nimam kam. Ali se naj sedaj selim s trebuhom, nimam pa nikogar od svojih v bližini? Res sem v nezavidljivi situaciji iz katere ne najdem izhoda. Dejansko bom ostala sama z dvema otrokoma in brez vsega. Brez avta, brez stanovanja,... Varna hiša ne pride v poštev, ker prvi otrok obiskuje vrtec, nimam pa avtomobila, da bi ga iz kod drugod vozila.
|
|
|