Anonimen -> RE: Kako doseči, da ti mački ne s***** pred vhodom? (24.1.2008 12:43:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bejba IZVIRNO SPOROČILO: karin24 http://www.mrpet.si/index.php?id=1424&lang=sl No, saj tale gel sem jaz mislila, sam jaz sem ga zgleda kupila od drugega proizvajalca, kjer je pakunga malo večja in drugačna. In pri nas imamo samo svorišče veliko kakšnih 300-400 m2. Kaj naj potem s tem nardim? Pa še, če tla niso čista je potrebno ponavljat na 2-3 dni. Kje zunaj pa so tla čista? Ne vem. Jaz sem že skor diplomirala iz tega, pa sem še vedno slabe volje vsak dan, ko pridem domov in vidim nove dreke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Če cel članek preberete, piše tud ktere rastline odganjajo mačke. Evo tole: Tam, kjer na vrtu ne želimo mačje prisotnosti, lahko zasadimo nekatere rastline, ki so mačkam neprijetne (npr. rutica, korenikasta krvomočnica, mrtva kopriva Coleus Canin). Po drugi strani pa muci namenjen kotiček vrta lahko zasadimo z rastlinami, ki večino mačk privabijo, na primer baldrijan, ciperus (vodna palma), trava ostrica (mačja trava), meta, timijan, kadulja, žitna stebla (oves, pšenica,…) in peteršilj. Tako mačka ne bo zahajala na del vrta, kjer so okrasne rože ali zelenjava. Če muci na vrt postavimo tudi WC zaboj z mačjim posipom, bo svojo potrebo zagotovo opravljala tam in ne na gredicah. Pazimo moramo, da pred mačkami umaknemo rastline, ki so zanje strupene (oleander, difenbahija, filodendron, rododendrom, lovorika, bršljan, trsje, razhudnik, mlečki oz. euforbije, kaladij, božična zvezda…). Nevarne so lahko tudi steklene zimske gredice, saj mačke iz radovednosti lahko skočijo nanje, pri čemer se tanke šipe razbijejo ali razdrobijo in lahko mačko porežejo tudi do smrti. V tople grede med rastline lahko posipljemo tudi zmlet poper, ki mačke zaradi vonja odganja. Večje rastline zavarujemo tako, da okoli njih položimo veje vrtnic ali božjega drevesa. Del vrta, kamor želimo mački preprečiti dostop, lahko zavarujemo tudi tako, da ga enostavno ustrezno zamrežimo.
|
|
|
|