burek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


malecka -> burek (23.1.2008 20:04:32)

Iščem recept za pravi šiptarski burek, saj veste da bo masten pa slan in božanskega okusa......




lelaval -> RE: burek (23.1.2008 20:34:41)

Ga napišem kasneje, če ne bo katera druga - se mi zdaj ne da




lelaval -> RE: burek (23.1.2008 21:41:58)

Po tem receptu delam jaz burek - je isti, kot šiptarski [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Vsi, ki so ga poskusili, so rekli, da je res dober. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=128

Pa javi, kako ti je uspel.




malecka -> RE: burek (23.1.2008 22:06:07)

sprobam in javim, mmmmmmmmmmmm




Levči -> RE: burek (23.1.2008 22:32:04)

Živjo!Jaz pa takole delam burek.Testo:moka,sol,olje,voda.Tole vse skupaj zgnetem da ni premehko pa da ni pretrdo testo,pustim ene 20min stat nato ga razvaljam,in raztegnem.NADEV:500g skute,3jajca,1kisla smetana mala,sol,tole zmešam in dam na testo ga zvijem v krog in dam peč,ko se speče ga zalijem z mlekom.Lahko pa tudi z vlečenim testom pride tudi fuul dober sam moji imajo raje domačega.LP




kofetek2010 -> RE: burek (23.1.2008 22:41:58)

Moj recept na RR:

ŠIPTARSKI BUREK >

Sestavine:
Šiptarski burek, potrebuješ: -2 lončka Vipavske skute (tiste s svetlomodro nalepko) -20 dag kajmaka,kislo smetano (1 velik ali 2 mala lončka),2 jajci,malo soli in popra,1 kocko za govejo juho,listnato testo,čebulo (1/2 bolj male čebule), česen (1 strok),mleto meso (cca.1/2kg),belo olje,

Priprava:
MESNI: Čebulo narežeš, prepražiš na malo olja, dodaš mleto meso in česen, prepražiš vse skupaj, dodaš 1/2 kocke za juho (goveje) in na koncu še 1 veliko žlico kisle smetane. SIROV: Skuto, jajca, kajmak, ščepec soli in malo popra, eno malo žličko olja - vse skupaj zmešaš kar z vilico. Potem na dno pekača daš par kapljic olja in ga s prsti ali čopičem razmažeš po pekaču, potem pa zlagaš ena plast testa, ena plast mase, itd. sama zlagam tako, da po polovici pekača zlagam sirove plasti, na drugi pa mesne. Ko ti zmanjka sestavin pa po vrhu preliješ s kislo smetano in vmešanim jajcem. Pečeš v pečici na 180-200st.C cca. 20-30 minut, da se povrhu naredi lepa zlato rjava barva. Ko vzameš iz pečice pa burek poškropiš z vodo in pokriješ s krpo ali alu folijo, da se lepo zmehča. Potem počkaš, da se ohladi in postrežeš.

Čas priprave: 60 minut




Stran: [1]