kofetek2010 -> RE: burek (23.1.2008 22:41:58)
|
Moj recept na RR: ŠIPTARSKI BUREK > Sestavine: Šiptarski burek, potrebuješ: -2 lončka Vipavske skute (tiste s svetlomodro nalepko) -20 dag kajmaka,kislo smetano (1 velik ali 2 mala lončka),2 jajci,malo soli in popra,1 kocko za govejo juho,listnato testo,čebulo (1/2 bolj male čebule), česen (1 strok),mleto meso (cca.1/2kg),belo olje, Priprava: MESNI: Čebulo narežeš, prepražiš na malo olja, dodaš mleto meso in česen, prepražiš vse skupaj, dodaš 1/2 kocke za juho (goveje) in na koncu še 1 veliko žlico kisle smetane. SIROV: Skuto, jajca, kajmak, ščepec soli in malo popra, eno malo žličko olja - vse skupaj zmešaš kar z vilico. Potem na dno pekača daš par kapljic olja in ga s prsti ali čopičem razmažeš po pekaču, potem pa zlagaš ena plast testa, ena plast mase, itd. sama zlagam tako, da po polovici pekača zlagam sirove plasti, na drugi pa mesne. Ko ti zmanjka sestavin pa po vrhu preliješ s kislo smetano in vmešanim jajcem. Pečeš v pečici na 180-200st.C cca. 20-30 minut, da se povrhu naredi lepa zlato rjava barva. Ko vzameš iz pečice pa burek poškropiš z vodo in pokriješ s krpo ali alu folijo, da se lepo zmehča. Potem počkaš, da se ohladi in postrežeš. Čas priprave: 60 minut
|
|
|
|