Zofy -> RE: PREPOVEDANE JEDI (24.1.2008 18:39:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: EnaNobena IZVIRNO SPOROČILO: koala Jaz bi te opozorila samo še na to, da dobro operi vso sadje in zelenjavo, sploh tisto z domačega vrta. Se mi zdi, da je tista z vrta takšna, da vsaj veš kaj vse je bilo na njej, une v trgovini nikoli ne veš koliko in s čim je bila škropljena. In enkrat je že bila tu gor debata, da imajo solato, ki jo potem lahko kupiš v trgovini, v rastljinjakih pa sem skor na rit padla, da ljudje v to verjamejo. Takšni nudim strokovni ogled kje raste zelenjava, ki jo jedo celo v kliničnem centru Pri zelenjavi iz vrta je problem, da je lahko kaka mačka nanjo ali kje zraven kakala in je možnost okužbe s toksoplazmozo. Zato je dobro tako zelenjavo fejst oprati (pa ni treba pretiravati s kakimi praški ali toplo vodo, kot nekateri pravijo). Je že res, da so naše mame, none jedle vse kar jim je zadišalo. Ampak to še ne pomeni, da je bilo tako prav, ker je bilo doooolgo časa nazaj, ko se npr. o toksoplaznozi še ni vedlo dosti, rojenih mnogo več mentalno prizadetih otrok, ki so bili taki ravno zaradi okužbe s toksoplazmozo. Ravno 1 teden nazaj sem na wikipediji brala o eni kraljevski družini, ki je imela ne vem koliko umsko prizadetih potomcev zaradi toksoplazmoze. Pa tudi našim prababicam je marsikateri dojenček umrl - ali kmalu po porodu ali že v trebuščku in mnogokrat je bil razlog listerioza, saj so pile domače nepasterizirano mleko. Me živimo v 21. stoletju, kjer je velik pretok informacij, zato previdnost ni odveč. Jaz ne kompliciram, jer kar mi zapaše, tudi junk food kdaj pa kdaj, pazim le, kot sem že rekla, na sire in jetrca zaradi vitamina A (no prizna, biftekanisem jedla, se mi ga pa tudi ni še zaluštalo). Ginekologinja mi je celo zabičala, da se moram mačka znebiti, ker sem negativna na toksoplazmo, vendar mislim, da če me ni to doletelo 29 let, ko sem skozi tesno živela z mačkami, me tudi zdaj ne bo... Vendar pa mačji wc za vsak slučaj puca mož... Tako da...moje mnenje je: ne si komplicirati življenja, bodite zmerne pri vsem in previdnost ni nikoli odveč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
|
|
|
|