Anonimen -> otrok in pasje dlake (20.1.2005 10:03:04)
|
Jaz sem mnenja, da otrok in pes odlično pašeta skupaj. Zakaj ne bi otroku omogočili, da ima rad čimveč živih bitij? Ob pravilni vzgoji otrok lahko ob kužku v srčku odpre predalček za sočutje in pomoč do šibkejših in če bi to v današnjem svetu premogli vsi ljudje, potem bi bilo gorja veliko manj. Kar pa se higiene tiče, pretiravati res ni potrebno. Pes mora biti v stanovanju čist, kar po mojih merilih pomeni približno tedensko kopanje oziroma po potrebi pogosteje, vsakič, ko se pride s sprehoda, se ga postavi v banjo in se mu umije tačke, pa seveda čistoča okrog posode za hrano in vodo ter potrebno razglistenje ter uporaba sredstva proti zunanjim zajedalcem. Sicer pa našemu psu, terierju, dlake skoraj ne odpadajo, v primeru, da mu, pa pač vsako dnevno poje sesalec. Samega otroka s psom, kar pomeni, da nimaš vsaj enega od njiju na očeh, pa itak ne smeš nikoli pustiti. Je pa z otrokom in psom res kar precej dela. Pri nas to izgleda le malo manj kot z dvema otrokoma. Toliko je razlike, da kužu včasih, ko ga imaš dosti (ker te gnjavi za igranje po tem, ko si cel dan na nogah in v hudem tempu), lahko rečeš, da naj gre na prostor. Pa imaš potem slabo vest...
|
|
|
|