|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
24.1.2008 18:20:24   
valentina2006
bastian111 in Estrella*: Se strinjam popolnoma z vama...

Jest bi pa tem našim politikom dala 175 € za 1 mesec, pa bi pomoje čist user posted image ...

Imam pa znanko, ki je sicer brezposelna, živi na kmetiji...in glede na to, da je bila pred porodniško brez službe, torej tudi dohodka, je dobivala v času porodniške PN, ki je takrat še v SIT znašal okrog 40.000...takmu se pa tud to nekaj pozna...vsak "tolar" al "€" je itak dobrodošel.

Če pa tko gledaš, pa 175 € zdej ni nč...

_____________________________

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
24.1.2008 20:31:11   
frutka_
Delno se strinjam in delno se ne strinjam.
Še nabližje po mišljenju sta mi Karin&piščanc.
Najprej je tu porodniška, potem daš otroka v vrtec pa spet pričakuješ, da bo zastonj, ga vpišeš v šolo enako. Kot da nekaterim še vedno ni jasno, da nismo več v socializmu in da je treba poskrbet zase sam, s svojimi rokami in s svojim delom ali nedelom.
Vsaki mamici, ki pričakuje želim vso srečo, zdravega otroka in predvsem veliko potrpljenja z birokratskimi mlini.
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
24.1.2008 20:34:13   
Anonimen
Boge ste, čisto vse.user posted image user posted image user posted image  Zakaj? Ker ne znate sprejemati mnenja drugih!user posted image
In nikoliv življenju ne bom podpirala lenih riti!!! Tudi na pop-tv vam bodo tako rekli.user posted image

In ne morem verjet, da ste nekatere izmed teh, ki pišete  tukaj, že postale mame.Zakaj?
Ker vas je veliko, ki otroka niste načrtovale, pa ste bile zadovoljne z minimalno pomočjo države. Ko ste začele delat, pa ste ugotovile, kako vam je bilo težko za nazaj. In če služiš, si marsikaj lahko privoščiš.
Otrok je strošek, to vsi vemo. In vsakič bolj bo. Ne jamrati, da nimate denarja, če je toliko delavnih mest prostih. In Karin24 vam je napisala glede študentk. Ni vse tako črno kot se bere, ne? So še drugi dohodki: štipendija, otr. dodatek...Ja, in na ta račun dobite več kot delavka za tekočim trakom.

Zakaj vzbujate take dvome? Ker nimate nič delovne dobe? Ko bi samo enkrat pogledale plačilne liste in videle koliko lenih riti podpirate z vašo bruto plačo, bi drugače razmišljale.

In ne morete enačiti ZASLUŽENE PORODNIŠKE z 175€ porodniškega nadomestila. Zakaj? Ker mati je delala kot budala za trakom za borih 380€ porodniškega dopusta, ve pa bi rade na lahek način dobile teh 380€ PN??? Tako pa to ne gre punce. tu so davki in prispevki, ki jih delavci delamo.

Kakorkoli, če boste na TV, rade volje vas bom gledala in poslušala. Še raje pa bom prisluhnila enemu strokovnjaku, da vam bo na isti način kot ostale lepo razložil.user posted image Javno seveda.
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
24.1.2008 23:22:58   
Nasara88
Frutka se strinjam user posted image  Tudi jaz sem si user posted image  zelela precej let prej, kot pa smo se lahko zanj odlocili (beri dostudirali, zaposlili in za silo uredili stalco). Seved se izzvzame nenacrtovane user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 9:26:47   
TamaraJ
Ah... bom prosila moderatorja za zaprtje teme. Nisem dosegla namena... Škoda, da ene ne dojamete, da tema ni bila odprta za kreg. Prosila sem, da pišete na osnovni temi na Družinski zakonodaji. In se opravičujem prizadetim anonimnim, ki so se počutile ogrožene, da ne smejo pisati na javen forum. Seveda lahko, kdo vam pa brani. In tudi ste. Ampak namen je bil pozvati tiste, ki nameravajo stopiti vštriv obrigit. In jaz, drage moje, hodim v službo in ne živim na račun države. Pridno delam in ne lenarim. Vem pa, kako je vse skupaj na začetku. In najglasnejše ste tiste, ki ne boste nič naredile in ki samo kokodakate in pametujete na forumu pod anonimna. Mislim, da se lahko zamislite ve in ne jaz.

Obrigit... sorry, ni uspelo. Upam, da se ti je v tem času javila vsaj kakšna in da sem vsaj delno opozorila na tvoj post.




_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 9:48:43   
Anonimen
Lepo to. user posted image  Si pa živela na račun države, ne? Torej veš kako je s tem denarjem. Tako rekoč: brez dela ni jela.user posted image

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 9:58:50   
u04111976
Uf, brezveze se obremenjevat, men ni blo nikol boljš al slabš, ne pri Ropu, Janši... Treba je bilo zaslužit tolk ko rabimo, da si lahko uresničujemo želje-vedno je za sproti. Sem tudi na bolniški, PDP imam aprila, se kar pozna pri izplačilu, pa kasneje se bo nekaj poznalo na porodniški. Ampak otrok nimam zaradi drugih, ampak zaradi sebe in tistih nekaj EUR me ne pokoplje, reši pa tudi ne. Če bo sila, bo pa treba kaj nardit tudi med porodniško. Zaposlena sem v družinskem podjetju, kar pa ima seveda pluse in minuse. Če bi gledala samo in še enkrat samo na denar najbrž nebi imela otrok, ker pa tud moje želje so lahko večje in kolikor zaslužim, bi res brez problema zapravila tud samo za sebe... No, brezveze - kolk imam tolk zapravim, itak.
Prav je, da se najdejo taki, ki se borijo za spremembe. Tisti ki smo zaposleni pa tako plačujemo davke in prispevke, al se bo rodilo 100 user posted image  na dan, al pa sam 2. In ni važno kolk mamic bo na porodniški in če bo tista ki pridno dela sploh kdaj imela otroke. Tko je, nikoli ne bo za vse enako, dobro ali pravično.
Jaz se res ne ubadam s temi stvarmi, pa ne da bi mi bilo vseeno, ampak davke itak plačujem ker delam, ker delam imam denar, več in bolje delam, več imam, pa to je moja definicija ki 100% drži in bo držala, pa karkoli vlada mučka. Če bodo hotl več vzet, potem bojo. Če bodo več dal, tud OK. Na koncu bom pa še vedno mela tolk kolikor bom sama"pridelala." Smo vedeli kakšno bo stanje, ko smo načrtovali tretjega, tak da - tu smo in komaj čakamo, da se družina poveča.

< Sporočilo je popravil u04111976 -- 25.1.2008 10:01:59 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 9:59:26   
Nasara88
Tamara mislim, da se popolnoma neupravičeno razburjaš. S tem, ko si odprla to temo in pozvala vse zainteresirane, naj se javijo na E-mail si tako dosegla svoje ali ne? Kolikor sem jaz razbrala nisi prosila, da se zainteresirane javijo na forumu, zatorej ne razumem tvojega neodobravanja, da se odprta tema pokomentira oz. da punce izrazijo svoje mnenje. Ali pa morda dejstev oz. drugačnih argumentov ne bi smele prebrati tiste, ki bi bile potencialne kandidtake? Bi morda zaradi tega ravnale drugače? Potem to zame tako niso "trdne kandidatke". Če ima nekdo trden argument za svoje prepričanje, ga tudi druga menja ne bodo motila oz. mu vzela "poguma" za javni nastop v takšni oddaji.

Forum pa je izključno namenjen izražanju osebnih mnenj, če ni tako naj me kdo popravi. Menim, da se z menoj strinja tudi moderator, ki bi temo po mojem mnenju neupravičeno zaprl.

Pa še nekaj. Z vsakim novim komentarjem je tema poskočila na vrh in je tako ostala na očeh tudi drugim bralkam (možnim kandidtakam, ki jih pozivaš), ki je drugače mogoče sploh ne bi opazile user posted image Si mogoče razmišljala tudi v tej smeri? Vse pa res ni tako črno.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 10:32:48   
Anonimen
Tudi jaz se bom podpisala pod anonimna in se z anonimno,ki je precej pisala na tej temi tudi absolutno strinjam.To pa zato,ker imam sama 10 let delovne dobe pr isti firmi in delam že od svojega 19 leta in ,ker zaslužim mesečno 400 evrov in niti centa več(delam v veliki trgovini,kjer ni fraj vikendov in praznikov) in bom imela porodniške beri 380e,ker sem bila zaradi zdravstvenih tažav med nosečnostjo v bolniški.Tista dečva,ki pa nima niti enega dneva delovne dobe bi pa rada imela,da ji država da več kot ji pripada,ne tega pa ne razumem.Mi smo res ena velika socialna država ja sej noben več noče delat.Fajn se je pr 25 letih al pa več žvet z socialno pol pa imet otroke pa državo fehtat za več.Pol so pa še samohranilke kao ja ja vsak večer pa spijo zraven svojih "možičkov".Midva sva poročena pa na vseh koncih načikam,pr dokladih,pri plačilu malce v šoli in pr vrtcu bom .Če ni nikol ženska delala in nima delovne dobe naj bo vesela,da vsaj kaj dobi.Čene pa naj z otrokom počaka,dokler si ne najde službe,ki jo je pa dovolj,sam če človk hoče delat.
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 10:40:30   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: Nasara88

Tamara mislim, da se popolnoma neupravičeno razburjaš. S tem, ko si odprla to temo in pozvala vse zainteresirane, naj se javijo na E-mail si tako dosegla svoje ali ne? Kolikor sem jaz razbrala nisi prosila, da se zainteresirane javijo na forumu, zatorej ne razumem tvojega neodobravanja, da se odprta tema pokomentira oz. da punce izrazijo svoje mnenje. Ali pa morda dejstev oz. drugačnih argumentov ne bi smele prebrati tiste, ki bi bile potencialne kandidtake? Bi morda zaradi tega ravnale drugače? Potem to zame tako niso "trdne kandidatke". Če ima nekdo trden argument za svoje prepričanje, ga tudi druga menja ne bodo motila oz. mu vzela "poguma" za javni nastop v takšni oddaji.

Forum pa je izključno namenjen izražanju osebnih mnenj, če ni tako naj me kdo popravi. Menim, da se z menoj strinja tudi moderator, ki bi temo po mojem mnenju neupravičeno zaprl.

Pa še nekaj. Z vsakim novim komentarjem je tema poskočila na vrh in je tako ostala na očeh tudi drugim bralkam (možnim kandidtakam, ki jih pozivaš), ki je drugače mogoče sploh ne bi opazile user posted image Si mogoče razmišljala tudi v tej smeri? Vse pa res ni tako črno.





Ne, ne me narobe razumet. Podala sem link do osnovne teme, ki traja že nekaj časa. Tam se je debata začela, razpredala in še vedno traja. Že zaradi tega, da tema nikakor ne spada pod Čvekanje v pričakovanju in sem jo sem dala zato, da bi jo opazilo čimveč nosečk in med njimi tudi tiste, ki bi se aktivno pridružile obrigit.

Žal mi je edino to, da se nisem tudi jaz ob odprtju prijavila kot anonimna in sem se brez veze izpostavila tam, kjer se nekako nisem želela. Z imenom, slikami... Res neumno od mene, ker diram žerjavico tam, kjer se me ne tiče, ane. Seveda pa mirno debatirajte naprej. Se pa opravičujem prizadetim, ki jih je moje mnenje vznemirilo. Nikomur ne prepovedujem pisat, a to sploh lahko? Itak, da ne. Samo nekajkrat sem napisala, kakšna je bila moja želja ob odprtju teme. Če ne gre, pa ne gre. Žal.



_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 10:42:30   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

Očitno je to še ena tema, s katero je avtorica hotela štartati v principu: odgovarjajte samo tiste, ki se strinjate z mano, ostala mnenja so nezaželena... user posted image




Ne, Gajka... želela sem opozoriti na obrigit in na njen poziv za oddajo.

_____________________________

Amor Omnia Vincit

Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 10:52:08   
Anonimen
Jaz pa samo upam da se bo za v oddajo javila res kakšna punca k se ji je v življenju zalomilo in da se ne bo javila kkšna ki živi doma, ji mami pa očka vse položnice plačujejo, dedc nadpovprečno plačo, po možnosti prijavljena kot samohranilka, k si bo delala sramoto na televiziji v kkšnih leviskah pa čevljih za 100E....k se res nebi spet rada smejala pred TVjem.

Je pa tko, mene ne gane če se človek brez zaposlitve al pa študentka odloči za otroka. Midva sva se tudi odločila k sm bla še študentka, dve leti nazaj.
Sam sva se vsedla, napisala njegove dohodke, moje dohodke(kot študent dobiš nadomestilo, otroški dodatek, štipendijo...), napisala tekoče stroške bivanja in kredit, predvideno porabo za bencin in hrano, predvidla registracije in podobne stvari in ugotovila da bi nama zneslo. Glih za glih, sam zneslo pa bi. In sploh pomislila nism da bi jokala kolk mal mi pripada. K ni tko mal pršlo. Štipendija+otroški+nadomestilo=kar lepa cifra. Višja kot ima moja mami penzijo pa je delala k budala celo življenje v fabrk.
Se mi zdi da je odraslo to narest no, preračunat, preden se zavestno odločiš na svet spravit živo bitje.
Saj za starše naj bi bili odrasli a ne?
Odrasli naj bi pa znali sami skrbet zase. Saj to nas razlikuje od otrok. Otroci rabijo nekoga da jih preživlja, za njih skrbi....odrasli naj bi pa to znali sami.

Drug primer je ko se kaj zalomi, vmes pride bolezen ipd.. Taki si pač ne morejo pomagat. In za take naj poskrbi država. Pa kakor je meni znano poleg tega nadomestila, če si res ogrožen lahko zaprosiš še za socialno pomoč in za izredno socialno pomoč. Če si res ogrožen....sam men se zdi da se itak najbolj pritožujejo tisti k niso življenjsko ogroženi.
Boge reve k delajo v fabrk in dobijo 400€ pa s tem preživljajo otroke so pa tiho in tiho nosijo svoj križ in preračunavajo kaj bodo kupile.
Ljudje si zaslužijo višje plače, sploh tisti k imajo najnižje. Zaslužijo si, da si z delom zaslužijo za preživetje, saj delajo pa dobijo velikokrat manj k folk k ne dela. Taki se mi pa res smilijo.

Ljudje k se pa brez premisleka zavestno odločijo neodgovorno na svet spravit živo bitje, čeprav se zavedajo da za to nimajo pogojev in potem še norijo k jim nihče ne da tolk kolkr si one domišljajo da si zaslužijo se mi pa ne.
Mislim da taki ljudje še niso čist odrasli. In da bi blo fajn da prej odrastejo, pol pa majo otroke.
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 11:01:28   
Anonimen
Še enkrat se oglašam.Pa nisem nč fauš nobeni ampak vseeno.Če malo spremljaš noseče na RR pa po eni strani vidiš,da jamrajo kolk je mal 175 evrov,po drugi strani se pa pogovarjajo o nevem kakih vozičkih za otroka,ki stanejo za mene vrtoglavih 500_600 evrov.Midva z možem oba delava pa si nisva mogla kupit dragega vozička.Več kot 150 evrov nisva mogla dat za njega .Take,ki pa to kao zmorejo pa naj bodo raje tiho kar se tiče porodniškega ali kaj že jaz vem kakega nadomestila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 11:37:08   
Nasara88
Karin in Anonimen se popolnoma strinjam z napisanim.

Rada pi pa dodala še nekaj. Ene je nekaj postov nazaj omenila, da bodo tudi te študentke npr. čez nekaj let delale in s svojo plačo prispevale za PN. To je čisto res sploh ne oporekam, vendar glede na to da še ne delajo niso prispevale še nič in je tudi njihov problem, če se za otroka odločijo v času študija. Ne razumem pa tudi nečesa, kaj so vse ženske same ostale že user posted image oz. z otroci? Kje pa so njihovi fantje in možje? A one nič ne zaslužijo ali pa so vse prijavljene kot matere samohranilke? Žal se moram jaz kot zaposlena in poročena (zaposlena oba z možem) odpovedati marsikateri ugodnosti, ki jih imajo tako imenovane matere samohranilke (nižji otr. dodatek, višja cena za vrtce, ipd.) - ponovno izzvzemam tiste, ki to dejansko so in verjamem, da je njim v resnici težko.

Tudi sama bi si iz vsega srca želela, da bi lahko bila sedaj v nosečnosti doma, ali potem po porodniškem dopustu dalj časa kot eno leto. Žal pa se moramo vrniti na svoje delovno mesto, da lahko otroku "nudimo več kot teh 175 EUR" in zato sprejeti žrtev, da s svojimi otroci preživimo bistveno manj časa, kot tiste mamice ki so doma.  Žal je življenje takšno in s tem, ko postaneš starš prevzameš popolno ogovornost za otroka / -ke. Vsak se pa odloča po svoji volji in mora vzeti v zakup tudi negativne posledice.....

Dejstvo je, da država ne sme spodbujati / podpirati ljudi, ki ne delajo vendar boljše živijo kot tisti, ki delajo (npr. delavka za tekočim trakom za borih 400 EUR). Smisel dvigovanja natalitete s strani države po mojem ni več lačnih ust v naši državi, temveč več delovno aktivnih ljudi, ki bodo prispevali v državno blagajno med drugim tudi za naše pokojnine. Kam bi pa prišli, če bi "se splačalo" ne delati in ob tem še dobro živeti? Tudi eni študentka ali trenutno nezaposlena oseba (ker sama delam v podjetju, kjer zelo težko dobimo ljudi za delo v proizvodnji) se zaradi tega, ker nadomestilo znaša 175 EUR ne bo odločila da sploh ne bo imela otrok, temveč se bo zanje odločila ko jim bo lahko nudila dovolj. Torej konec koncev številka otrok ostaja enaka... nič več, nič manj.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 11:45:21   
serena
IZVIRNO SPOROČILO: Nasara88
Dejstvo je, da država ne sme spodbujati / podpirati ljudi, ki ne delajo vendar boljše živijo kot tisti, ki delajo (npr. delavka za tekočim trakom za borih 400 EUR).
JAuser posted image

Smisel dvigovanja natalitete s strani države po mojem ni več lačnih ust v naši državi, temveč več delovno aktivnih ljudi, ki bodo prispevali v državno blagajno med drugim tudi za naše pokojnine.

JA.. AMPAK ZATO BO MORALA SVOJE DODATI TUDI DRŽAVA. ČE NATALITETA DRASTIČNO PADE, TEH DELAVČKOV NE BO ZADOSTI ZA VSE NAS, PENZIONISTE.

...temveč se bo zanje odločila ko jim bo lahko nudila dovolj.

JA, ČE BO IMELA PRI NIZKI PLAČI ŠE MALO SREČE. KER S 400€ NIMAŠ KAJ NAŠPARAT.



(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 11:56:33   
radarka
???????Če nimaš financ si lena rit in ne smeš met otrok! ?????????



Halooo??? Jaz delam honorarno, ker me pač delodajalec noče zaposlit, ker to zanj ni ugodno! Plačujem davke in ločeno tudi prispevke za delavno dobo, porodniška mi ni pripadala...

Delam tolko kot drugi in morda še več, ker pa žal nisem zaposlena nimam nič od porodniške....in podobno se zgodi tudi delavki, ki je zaposlena za določen čas, pa ji pogodbe ne podaljšajo pred nastopom porodniškega...

HALO? Dejte se malo brzdat anonimnice!!!
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 11:57:01   
Nasara88
Saj moj point je ravno spodbujati ljudi k delu z ustreznimi (beri višjimi) plačami in ne z višjimi podporami v primeru nedela.
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 11:59:07   
Nasara88
Radarka tudi to ni prav absolutno, se strinjamuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 12:07:12   
Anonimen
Anonimne smo zato,ker nam RR to dopušča.Ostale,ki ste pa tako pametne pa dajte od svoje plače vsak mesec takim,ki jamrajo nekaj vstran,če se vam tako smilijo.Vsaka lahko pove svoje mnenje,pa čeprav anonimno,sej drugače bi nas pa rastrgale,ker razmišljamo drugače.
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 13:43:55   
Anonimen
Draga SERENA seveda jih imam,ampak jih preživljam z svojim delom,ne pa z mislijo,kaj mi od države pripada.
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 14:04:49   
Anonimen
Namesto,da na vseh koncih in krajih žnarate,kaj vam je država dolžna dati,ker boste na svet spravile otroka,se raje pobrigajte za službo,da mu boste v bodočnosti lahko nudile vse kar otrok potrebuje za normalno življenje.
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 14:15:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Namesto,da na vseh koncih in krajih žnarate,kaj vam je država dolžna dati,ker boste na svet spravile otroka,se raje pobrigajte za službo,da mu boste v bodočnosti lahko nudile vse kar otrok potrebuje za normalno življenje.


Točno tako. Služb je dovolj. Ampak tista izjava, da enačijo zasluženo porodniško in starševsko nadomestilo...ta je pa huda. Zmigajte riti pa prispevajte v državno blagajno. Za blagor naroda.

Sicer so pa to tako ali tako neskončne debate. In mene sploh ne motijo anonimne, sama že vem zakaj sem.In tega ne rabim nobenemu pojasnjevati. Če mi forum to dopušča, bom to skoristila,ne? Če bom pa nesramna, me bodo pa že zbrisali po mojem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 14:19:12   
TamaraJ
Narava... hvala.
Meni se ne ljubi več pojasnevat. Aja, pa še to: na račun države jaz osebno nisem živela, razen v času, ko mi je potekla porodniška in nisem podaljšala pogodbe z delodajalcem. V tem času sem iskala službo in bila nekaj mesecev na zavodu. Kriza, ane? Štipendije nisem prejemala nikoli, skoz sem delala in se zaposlila pred iztekom absolventskega staleža. Ker sem imela srečo, da sem se lahko. In draga anonimna, mene ne zanima, kaj si ti  misliš o meni. Niti me ne zanima, koga sem tako globoko razočarala s tem, da sem odprla poziv in opozorilo na tematiko. Lahko je žaliti in pisati takšne stvari. In punce, ne obsojajte brez da bi poznale ozadje. Jaz na svojo srečo nisem doma in ne lenarim in prejemam plačo. Ni pa mi vseeno za punce, ki bi rade imele otroke in so sveže doštudirale in jih čakajo še leta, preden se bodo dobro postavile na noge. In naj pomaga država. Če lahko skrbi za oboroževanje, naj še za državljane. A se moram še za kaj opravičevati ali boste razne anonimne poskusile še enkrat prebrati post na prvi strani in dojele končno, zakaj se vse gre. Res mi je žal, da sem se izpostavila in opozorila na temo. Ene se pač rade kregate in žal nimate meje...

In res moram pazit kaj napišem, ker anonimnim ni potrebno.

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 14:24:37   
Anonimen
Sama sem ravno ta teden dobila odločbo o višini porodniškega nadomestila - ta znaša v mojem primeru 540,00 evrov bruto. Tudi jaz sem brezposelna in sem bila že pripravljena na 175,00 evrov. Vendar pa se je po novem letu spremenil zakon in sedaj se upošteva v starševsko nadomestilo tudi če si je katera sama vplačevala prispevke pri ZZZS (na mesec je to bilo v tolarjih približno 12.000,00)  v zadnjih treh letih, moral pa si vplačati najmanj 12 mesecev. Greš na ZZZS in prosiš potrdilo o vplačanih prispevkih za starševsko varstvo.
Upam, da sem kateri pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: PORODNIŠKO NADOMESTILO:POZOR
25.1.2008 15:06:35   
Anonimen
Ja ,resnica je ta,da smo mamice,ki hodimo v službo in delamo za minimalno plačo tud upravičene za višjo porodniško.Svetujte mi tiste,ki se spoznate na to,kje se dobi kakšen dinar od države,kam se naj obrnem?Kam,ja men se zdi,da nikamor.Jezi me samo to in nič drugega,ko se nekatere delajo uboge s tistim 175 evrom.Res je malo,ampak kaj pričakujete za vraga da vam bodo dali?360 evrov toliko kot bom dobila jaz,ki že deset let garblam v službi?Po strani pa vam še dediji pa babice pomagajo,pa na različnih naslovih živite z svojimi partnerji,zastonj vrtci in nevem kake bonitete še.Pol bi pa rade imele še isto porodniško nadomestilo,kot tiste ženske,ki so v rednem delovnem razmerju.Pa lepo vas prosim,pol je pa najboljš da smo vse doma,mamo vse zastonj pa je .Brez najmanjših skrbi,da je treba zjutraj za ljubi kruhek dvignt rit.Moja sestrična(pa ji to večkrat povem) je prjavlena kot samohranilka pa na mesec dobiva več kot pa jaz,ki hodim v službo.Sramota,katera noče sprejet delo,ki ji ga na borzi ponudijo bi mogla bit ob socialno pa vse pol se pa žvi kok se boš lahko.Za otroka se pa odloči v polni zavesti in to takrat,ko veš,da mu boš lahko nudil dobro socialno varnost.Punce,nobena oddaja vam ne bo pomagala,le vaša zdrava pamet.Pa da ne bo pomote,ne mečem vse v isti koš,so tudi izjeme,naprimer take,ki niso po svoji krivdi pstale brez službe itd.Kateri se pa ne ljubi delat,ji je pa čisto prav,samo otrok je bogi,čeprav ni nič kriv,da je prišel na svet.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




zanositev
xtinchy

V kolikšnem času ste prvič, ko ste se odločili, zanosili?

v 3 mesecih (65%)

čez pol leta (11%)

čez 9 mesecev (4%)

čez 12 mesecev (3%)

več kot 12 mesecev (11%)

s partnerjem ne moreva imeti otrok po naravni poti (6%)


Število vseh glasov: 410

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!