Novorojenček in vodene koze (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


maja&m -> Novorojenček in vodene koze (22.1.2008 22:24:32)

Mene pa zanima kolikšna nevarnost obstaja... Namreč... Smo tik pred zdajci,v četrtek imam PDP,ampak moj sinek je zbolel za vodenkami. Prvič jih je dobil pred 14 dnevi v zelo blagi obliki. Imel je le 3 pikice na obrazu. V pon. pa je šel v vrtec, zvečer pa ves rdeč od vodenk. Zdaj pa me zanima kako nevarno zna biti to za novorojenčka?A ima katera izkušnje?
Žalostno bo,če ne bo mogel priti na obisk,še huje pa bo potem doma. Kako in koga izolirati?


Lp

Maja




Petraa -> RE: Novorojenček in vodene koze (22.1.2008 22:39:28)


dojenček je že preko posteljice dobil številna protitelesa. Delno je zaščiten, ni pa v popolnosti.pa četudi jih dobi,nič ne de.nima bit kaj




N _ B -> RE: Novorojenček in vodene koze (22.1.2008 22:44:00)

Tako kot je napisala petraa. Otrok v trebuščku je zaščiten in ko boš rodila oz. prišla domov, sin ne bo več kužen. Verjetno bo res malo kriza, ker ne bo mogel priti na obisk.

Otrok je najbolj kužen dva dni pred prvim izpuščajem ter dokler se še delajo novi. To je nekje 4 dni.

Srečno na poti in v Rimu. Čimmanj bolečin in naj hitro mine. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]




lex -> RE: Novorojenček in vodene koze (22.1.2008 22:54:44)

OK nočem te strašit a ti lahko apišem le to zgodbo in upam, da si jih ti že prebolela:

znanka je bila dober teden ali 14 dni pred porodom, ko je sin zbolel za vodenimi kozami. tik pred porodom jih je dobila mamicain takoj so jo sprejeli v porodnišnico, dokler je imela visoko vročino so ji podaljševali porod. ne vem ali je rodila po naravni poti ali s carskim. No čisto na koncu se je okužil še novorojenček. pokazala mi je slike, ki pa niso bile glih lepe, ves je bil pokrit s kozami. a sta ostala tako dolgo, da niso šle nazaj. menda aj ne bi bilo drugih posledic koz brazgotine.
Otroci so kužni že 14 do 21 dni pred izbruhom bolezni, ko že ima koze ni več toliko kužen (to je meni rekla pediatrinja)

Upam, da si jih že prebolela ker potem se od tebe ne more nalezit, kaj pa če ga daš na počitnice dokler ne rodiš in prideš domov (vem, da je kruto,  a le za razmislek)




Petraa -> RE: Novorojenček in vodene koze (22.1.2008 23:03:27)

saj so večinoma vsi pokriti z noricami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ja otrok mora skupaj z mamico potem ostati še na infekcijski.Mislim da zaradi tega ni treba nič odstarnit starejšega otroka.Moje mnenje,da se ne bo katera razhudila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ona -> RE: Novorojenček in vodene koze (22.1.2008 23:24:26)

Moj sin je dobil koze isti dan,ko sem šla rodit in smo ga lepo spokali k babici,mene pa v porordnišnico.Se  mi je bogi prav smili,no  jaz   sem rodila,na obisk pa ni smel prit,so mi strogo odsvetovali,pa še ko sem prišla domov je prišel on od babice šele en 5 dan,ko je bil res mir s temi kozami.Tamala jih potem ni dobila,tako,da se je lepo izšlo.
Pri tebi pa,če jih ima zdaj bo dokler prideš domov že vse mimo,le v bolnico bolje da ne pride na obisk[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lex -> RE: Novorojenček in vodene koze (22.1.2008 23:59:33)

moj sin je imel rota virus, jaz p sem bila teden pred PDP in nisem smela k njemu, ful je blo grozno a sva preživela, v bolnico naj ne hodi, čeprav se prav tam stke prva vez med njimi




ajdaN -> RE: Novorojenček in vodene koze (23.1.2008 7:41:11)

 
Težko da bi se koze ponovile 2x, sploh pa v tako kratkem obdobju. Inkubacijska doba je 2-3 tedne, tako da je imel takrat v sebi že virus, ni bil pa kužen. Kužni so 2 dni pred izbruhom pa še par dni po nastanku zadnjega izpuščaja. Ko so suhe ni več kužen.

Pri nas je vse skupaj trajalo en teden. Nista pa imela hude oblike - nove so jima nastajale samo 3-4 dni.

Tako da če malo zamujaš boste že mimo, drugače pa v porodnišnico ne bo smel, ko bosta doma pa po vsej verjetnosti ne bo več kužen, razen če greš takoj rodit.




tejč -> RE: Novorojenček in vodene koze (23.1.2008 7:50:43)

Ojla, pri nas je bila podobna zgodba, jaz malo pred PDP, tavelka hči pa norice. V bolnico ni smela, je pa rekla pediatrinja, da gre lahko tale bolezen tudi na možgane (živčni sistem), da se ni za igrat, da mali težko prebolijo in so lahko posledice hujše pri novorojnečkih kot pri večjih otrocih. TAvelka je bla kužna dokler nismo prišle domov. Tisti dan odhoda že ni bila več, ker je imela že vse suhe krastice, tako da nas je prišla iskat v bolnico (je počakala v avtu) s tatijem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Svetujem ti, da se v kužni dobi izolirate/ločite. Vem, da je hudo slišat, ampak bolj prav.
Norice za novorojenčka niso nedolžne. To ti povem, ker  res zaupam moji pediatrinji.




maja&m -> RE: Novorojenček in vodene koze (23.1.2008 9:39:22)

Punce hvala za nasvete in mnenja. Jaz sem jih sicer že prebolela,ampak kot pravijo-lahko jih dobiš 2x.
Danes je že 3 dan od malčkovih izpuščajev,včeraj je še dobil nekaj novih. Jutri je moj PDP,pa se ga sedaj sploh ne veselim. Mogoče bo treba res iti na počitnice.

Še enkrat hvala

Maja




Stran: [1]