Način uvajanja??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

ALEKSA13 -> Način uvajanja??? (22.1.2008 17:48:21)

Pozdravljene,
s 5,5 mesečnik sinom uvajava gh. Zanima me, ali naj uvajam najprej en obrok, ali lahko dva hkrati?
Pa še to - zvečer bi mu včasih dala rižolino po steklenički, pa ne najdem pravega cuclja. Iz aventovega z zarezami teče prehitro, cucelj Tommee Tippee št, 3 (največja luknjica) pa je še vseeno premala in ne teče. Tako je pri vseh 3 pomojem, saj so vse luknjice približno enako velike - na vseh cucljih.   Ali obstaja še kateri drug cucelj?
Hvala, lp. a

PAJO -> RE: Način uvajanja??? (22.1.2008 17:52:27)

ja lahko pa sama naredis vecjo luknico,sej se da.
mi smo jo tudi.
imamo od chiccota cucle pa smo z vroco iglo naredili vecjo lukjico in dobr tece.

lp,ana

rose -> RE: Način uvajanja??? (22.1.2008 18:54:07)

jaz mislim, da je bolje, da najprej en obrok zamenjaš za gh, potem šele naslednjega. tako ali tako pa mu je še vedno glavno mleko.

katikasu -> RE: Način uvajanja??? (22.1.2008 20:53:11)

Mi pijemo zvečer rižolino iz Mullerjeve flaške, ima tak plastičen nastavek, kot kak ustnik od klarineta. Moraš pa paziti, da nardiš ravno pravo gostoto, da ne curlja ven ali pa da se ne zamaši.

januška78 -> RE: Način uvajanja??? (22.1.2008 20:58:29)

Najbolje je, da najprej en obrok zamenjaš za GH, šele nato začneš uvajat drugi obrok. Kar se pa tiče cucljev primernih za rižolino po flaški pa imamo mi flaško od Mam s cucljem za kašice z oznako X, če pa je rižolino zelo redek pa gre tudi po cuclju št.2.

eya -> RE: Način uvajanja??? (22.1.2008 21:22:37)

Jaz sem uvajala najprej en obrok, dopoldne. Rižolino smo vedno dajali po žlici, nikoli po flaški.

baja* -> RE: Način uvajanja??? (22.1.2008 21:48:07)

IZVIRNO SPOROČILO: eya

Jaz sem uvajala najprej en obrok, dopoldne. Rižolino smo vedno dajali po žlici, nikoli po flaški.

jaz isto

Mokka1 -> RE: Način uvajanja??? (24.1.2008 17:02:37)

Punce, pa ste z uvajanjem rižolina začele takrat kot z uvajanjem sadja ali prej (ali kasneje)?

mateyka -> RE: Način uvajanja??? (24.1.2008 17:53:47)

Punce, pa ste z uvajanjem rižolina začele takrat kot z uvajanjem sadja ali prej (ali kasneje)?

mi trenutno delamo oboje hkrati - mešamo mal rižolinota k sadju. to pa zato k naša dama ni marala sadja in jo je blo treba nekak prelisičit z nekim mlečnim okusom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

inja2 -> RE: Način uvajanja??? (25.1.2008 11:59:54)

ojla

mi mamo cucelj od tommee tippee št.2, pa nam rižolino rez problema teče čez njega....
ko ga pripravim ga večkrat dobro premešam, da se stopi pa gre čisto normalno....

Paštetka -> RE: Način uvajanja??? (25.1.2008 13:50:02)

JAz sem začela z "2 obrokoma GH", če lahko to tako imenujem. namreč tisto preizkušanje oz. uvajanje določenih jedi, jaz nisem štela za cel obrok. Itak je to samo eno igranje in preizkušanje. tako smo dopoldne kakšna 2 tedna samo preizkušali, hkrati je pa zvečer dobila za poln obrok rižolino oz. bananino riževo kašico. Nikoli na flaško, temveč takoj po žlički. Ne moreš verjeti kako hitro se naučijo po žlici jesti. Res ne vem, zakaj bi po flaški, če itak uvajaš GH na žlico dopoldan. Ali?

Po kakšnih 2 tednih sem pa tisto dopoldansko preizkušanje hrane potisnila na opoldansko "kosilo", torej cel obrok GH. Tako ima po 1,5 mesecu uvajanja 2 gosta obroka. Kosilo in večerjo. Šli bomo pa počasi še na malico. S tem, da se še vedno ogromno doji. Kadar pač želi. Tudi po večerji, ki je pred kopanjem jo še pred spanjem podojim. Večerjo jaz ne dajem tik pred spanjem, ker sem imela težave pri 1. otroku, kerm mi potem ni mogel zaspati, ker ga je matral poln trebušček.

Taja339 -> RE: Način uvajanja??? (28.1.2008 19:05:20)

zdravo,

poskusi MAM - cucelj za kašice!
Nam je zlaufalo !!!!!!!!!!!1
Pa vso srečo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]