december06 -> RE: Nemirnost in spanje (22.1.2008 22:49:30)
|
Pozdravljena. Naš mucek je zdaj star 4,5m. Se obnaša podobno kot tvoja preden zaspi. Včasih me je kar groza ko ga gledam, kot da si bo očke izpraskal in seveda obrača z glavico sem in tja. Sem jaz tudi že na forumu to spraševala in nisem dobla pametnega odgovora, leto da nismo edini. Sem ugovila, da je tega sedaj malo manj. Le preden zaspi. Prej je bilo to še ponoči. Jaz bi ti svetovala, da jo pustiš pri miru in bo s časoma tega manj. Naš je bil prej dosti po rokah in (priznam) smo ga razvadli in ni hotel sam zaspat, le v naročju. Zdaj pa že kakšna dva tedna ratuje, da vsaj zvečer sam zaspi, vendar traja tudi do eno uro ali več in zraven jamra, obrača glavico, se vleče za lase, mane učke... Pa se mi zdi da vedno manj. Mislim, da je to samo ena faza, ki jih nato mine. Je pa res, da je včasih naš mucek ko se je tako zvijal nato, ko sem ga dvignila, podrl še en kupček ali pa punknil. Lahko je tudi to, ko je še zelo majhen. Ne vem, če sem ti kaj pomagala. Mogoče ti svetujem še to, da če ni rada po rokah jo raje pusti naj sama zaspi, ker se lahko navadi da ti zaspi v rokah in.... Glede spanja pa bi ti takole rekla, da je vsak dojenček drugačen. Če se ti zdi, da je čez dan bolj sitkana, je verjetno premalo spanja. Probaj uvesti kakšen ritual oz. da gre spat približno ob enaki uri. Naš je kot dojenček samo spal in sem ga morala budit za hranjenje tako podnevi kot ponoči. V eni knjigi sem prebrala, da potrebujejo 1 mesec stari dojenčki okoli sedem ur spanja, tri mesece stari pa 6 ur spanja čez dan. Ampak kot sem ti rekla, dojenčki so si zelo različni. Glavno, da ti ponoči spi.
|
|
|
|