Zelenjava - prvič (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Anonimen -> Zelenjava - prvič (21.1.2008 15:37:38)

Zanima me katero zelenjavo ste ponudile vašim malčkom ob začetku uvajanja GH? Eni mi svetujejo bučke, pa kolerabo, cvetačo, brokoli... Kako po vrsti? Kako ste jo pripravile? Ali jo najprej ponudiš samo oz. z vodo ali mlekom in šele potem spasiraš s krompirjem?

Hvala za odgovore!

Naja30 -> RE: Zelenjava - prvič (21.1.2008 18:44:38)

Čisto prva zelenjava je bil korenčkov sok. Potem pa korenčkova kašica iz kuhanega korenčka. Nato sem nadaljevala z bučko, cvetačo, brokolijem in počasi vmešavala krompir zraven.

Lejci -> RE: Zelenjava - prvič (21.1.2008 22:12:39)

Jaz sem pa začela z bučko, kuhano na vodi. Potem korenčkovim sokom in korenčkom (pazi, kuhan zapira), nato krompir, kolerabica, cvetača, brokoli...

Bučka se mi zdi idealna, ker se tudi lepo meša s sadjem (kuhana bučka in jabolko), kasneje pa recimo s polento, da je obrok bolj nasiten.

Jaz sem najprej vse na vodi kuhala, šele ko sem uvedla krompir, sem s krompirčkom (ali rižem) mešala. Pa tudi z mlekom, ampak redko, ker sem si ga stiskala ročno in je bilo mal boleče vse skupaj.

Naredi po svojem občutku, vsak uvaja po svoje, dobila boš 1001 nastve, tudi pediatri in patronažne imajo vsak svojo teorijo o tem. Žal.

Stran: [1]