Skrajšani delovni čas (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

ribicau -> Skrajšani delovni čas (21.1.2008 14:26:31)

Zdravo!

Konec porodniške je in je treba delat. V službi sem se zmenila, da bom delala skrajšani delovni čas, se pravi po 4 ure dnevno /20 ur tedensko! Zanima me, če je še katera tukaj, ki takole dela? Zakaj? Za 4 ure namreč dobim plačilo in mi tudi delodajalec za 4 ure plača prispevke, za ostale 4 ure, pa mi CSD plača prispevke, samo ne vem, katere! A se za delovno dobo te 4 ure, ki ne delam, štejejo, ali ne?

Hvala

manetka -> RE: Skrajšani delovni čas (21.1.2008 14:46:08)

Ojla

Tko k jest vem se tud za delovno dobo štejejo te 4 ure k ne delaš, samo pač plačila ne dobiš zanje, tko k si napisala so od CSD kriti samo prispevki .
Tko so mene podučili mislim, da je tud logično .

Lp M.

bucka01 -> RE: Skrajšani delovni čas (21.1.2008 14:49:22)

Delaš 4 ure in za 4 ure dobiš tudi plačano prispevke ti palča delodajalec za 4 ure za ostale 4 pa csd.
Tako da ti delavna doba normalno teče,kot bi delala 8 ur,
upam da nisem preveč zakomplicirala.
Ti pa pripada malica in prevoz če se sama voziš pa povračilo potnih stroškov.

kofetek2010 -> RE: Skrajšani delovni čas (21.1.2008 15:09:39)

Država ti od svojih 4.ur plača prispevke od minimalne plače. Delodajalec ti pa od svoje polovice plača tako kot sta dogovorjena.

In če se prav spomnim ti teče polna pokojninska doba (8ur/dan), delovna doba pa polovično (4ure/dan).

ribicau -> RE: Skrajšani delovni čas (21.1.2008 15:16:58)

hvala punce

bucka01 -> RE: Skrajšani delovni čas (21.1.2008 16:33:17)

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/krajsiDelovniCas.asp

Tukaj sem našla nekaj.

Hans -> RE: Skrajšani delovni čas (21.1.2008 16:48:46)

Tudi jaz sem zaposlena za 4 ure in ker si želimo še enega člana me zanima ali katera ve kako je s porodniško?

Anonimen -> RE: Skrajšani delovni čas (21.1.2008 21:04:48)

Za leta in penzijo se stejejo prispevki - ki pa si jih lahko tudi sama placujes. Na ta nacin si studentje kupujejo leta. Ce si pa zaposlen, pa je visina prispevka odvisna od bruto place.
Za polovicni delovni cas delodajalec in ti placata pripevke od tvoje bruto place, za ostale 4 ure pa placa CSD oz. drzava - visina prispevka je verjetno minimalna in ni vezana na tvojo bruto placo. V to zadnje nisem cito 100% prepricana, se mi zdi pa logicno.
Za leta oz. penzijo se ti steje oboje, prav tako za izracun nove porodniske.

Anonimen -> RE: Skrajšani delovni čas (22.1.2008 9:28:10)

kje se dobi pa kak zakon za regres in dopust?

Anonimen -> RE: Skrajšani delovni čas (22.1.2008 13:09:48)

torej punce po novem smo tiste z skrajšanim delovnikom upravičene le do polovice regresa!
Kako je z dopustom ne vem...

lahko pa zahtevamo napr. če delamo le del leta na 4 ure potem še ostalo.

Stran: [1]