Kuhinjska napa v bloku (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

bettika -> Kuhinjska napa v bloku (21.1.2008 12:46:34)

Tisti, ki živite v bloku, predvsem v spodnjih nadstropjih, kam imate speljan odzračevalnik za kuhinjsko napo?

Anonimen -> RE: Kuhinjska napa v bloku (21.1.2008 12:48:13)

Jaz sem sicer v najvišjem nadstropju, sam je zračnik bil že narejen. Tako da smo potem samo v to "luknjo" speljal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

bettika -> RE: Kuhinjska napa v bloku (21.1.2008 12:50:57)

Midva zračnika nimava, zato ne veva kako rešiti ta problem. Če se ga sploh da.

Anonimen -> RE: Kuhinjska napa v bloku (21.1.2008 12:51:30)

Tisti, ki živite v bloku, predvsem v spodnjih nadstropjih, kam imate speljan odzračevalnik za kuhinjsko napo?

Če imaš problem kam speljati razmisli o napi na aktivno oglje. Je popolnoma enako dobra. Samo enkrat na leto moraš oglje menjat.

Anonimen -> RE: Kuhinjska napa v bloku (21.1.2008 12:59:09)

če pa je kuhinja na zunanjo steno pa samo steno preluknaš pa je. edin tečno je če je kako sosedovo okno nad tvojim rorom

bettika -> RE: Kuhinjska napa v bloku (21.1.2008 13:05:22)

Ja, Lara to sva imela najprej v mislih, ampak se bojiva kompliciranja zgornjih sosedov.

To o napi na aktivno oglje pa prvič slišim. Bi lahko kaj več izvedela o tem?

PrimožL -> RE: Kuhinjska napa v bloku (21.1.2008 14:03:54)

Ja no bettika ne vem, če je to ravno kompliciranje sosedov. A ti bi pa prenašala vonjave kuharskih umetnij svojega soseda v svojem stanovanju?

Anonimen -> RE: Kuhinjska napa v bloku (21.1.2008 14:21:58)

To o napi na aktivno oglje pa prvič slišim. Bi lahko kaj več izvedela o tem
Oblike je enake kot navadna klasična napa, sam nima ''izpuhov''. Tko da kar pozauga gre nazaj v stanovanje.

Ogleni filter, ki je na voljo kot dodatni pribor, je namenjen recirkulacijskemu načinu delovanja (kroženju zraka). Polnilo iz aktivnega oglja učinkovito veže neprijetne vonjave. Učinkovito deluje do enega leta. 

Neki tacga (ta je otočna, dobi pa se tud stensko):
[image]http://www.siemens-hisniaparati.si/files/userfiles/shop/items/83/LC95950_small.jpg[/image] 

trnuljčica -> RE: Kuhinjska napa v bloku (21.1.2008 15:22:50)

Jaz imam tako napo z ogljenim filtrom. Vprašaj v trgovini. Dostikrat ni priložen napi in ga dokupiš nato pa menjavaš. A ja nimamo nobenih težav z vonjavami. Je pa res da je bila napa draga. Tudi monter kuhinje je rekel, da je zlo dobra in da sva verjetno dala dosti zanjo.

Dadi -> RE: Kuhinjska napa v bloku (23.1.2008 18:32:40)

trnuljčica katero napo imata to?....Ker pri nas smo tudi v dilemi, ker nimamo kam odzračnika speljat...Hvala.

freestyler -> RE: Kuhinjska napa v bloku (12.2.2008 12:16:53)

Večinoma imajo skoraj VSE nape na trgu tudi možnost kroženja zraka v prostoru. Ta funkcija se uporablja skupaj z aktivnim ogljenim filtrom, ki pa absorbira vonjave nad kuhališčem, vendar pa ne odstranjuje vlage in pa toplote. Ta rešitev je primerna v takih primeri, ko res ni možno nikamor speljat odvoda zraka. Ko boste kupovali napo, prodajalcu omenite za krozenje zraka in mora vam poleg naročiti še ogljeni filter.

Trajnost aktivnega ogljenega filtra pa je krajša od enega leta, saj oglje reagira z zrakom in je služi namenu dokler je aktivno, ko pa se ta reakcija iztroši, pa
ga je potrebno zamenjati.

Stran: [1]