listnato testo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gumbek -> listnato testo (19.1.2008 20:45:35)

kaj naj naredim iz njega tko na hitro?





pilar28 -> RE: listnato testo (19.1.2008 21:01:44)

oj, premazi ga s sladkano skuto+ rozine in po vrhu kislo smetano, zavij, kot palačinko in daj pečt na 160 st.c.
Po želji premaži z stepenim jajčkom in dodaj mak:)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
MMMMMM kako dobr, kdaj bo???
Pridem




MID -> RE: listnato testo (19.1.2008 21:08:53)

Razvaljaj testo na tanko,razreži na manjše kvadratke,na vsak kvadratek daj malo šunke in sira in zvij v rogljiček.Peci na peki papirju in jih pred peko namaži s stepenim jajcem.Nam je tale slan prigrizek zelo všeč.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




MID -> RE: listnato testo (19.1.2008 21:11:14)

Še to;ne pozabi konic rogljičev zavit navznoter,ker ti bo sir stekel ven.




cmokec -> RE: listnato testo (19.1.2008 21:13:03)

Najprej ga odtajaj, nato pa ga razvaljaj. Kozarec naj ti bo merica, da izrežeš kroge. Nato na izsekan krog položiš 1/2 žličke marelične marmelade. Obod namaži z beljakom in prepogni. Beljak bo skupaj vezal dve plasti testa, a moraš po stiku pritisniti še z vilico, da se plasti sprimejo in se marmelada zapre. Nato pečeš na peki papirju par minut pri 180 stopinj in dobiš okusne marelične žepke. Pečene lahko povaljaš v mletem sladkorju, kateremu jaz dodam še vanilijev sladkor.

Lahko pa jutri v testo zaviješ zelenjavo in meso, pa imate narejeno kosilo. Recimo piščanca in blitvo, mleto meso in kislo zelje, goveje meso in por, ...




lelaval -> RE: listnato testo (19.1.2008 21:22:04)

Jaz sem ravno včerja kremđnite delala z njim. Njam - nič jih ni ostalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pa šamrole velikokrat delam - narežem na trakce, namažem z jajčko in  navijem na modelčke ter dam pečt. Potem pa jih napolnim s smetano. Ali pa nrežeš na trakce, vsakega posoliš in dodaš malo semen gor, ali pa mak - dobiš slano pecivo. U, pa še je receptov, pa se mi ne da pisat, ker si mi lušte naredila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




gumbek -> RE: listnato testo (20.1.2008 7:50:25)

Cmokec danes bo po tvoje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




cmokec -> RE: listnato testo (21.1.2008 8:35:43)

A je uspelo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




daysi -> RE: listnato testo (21.1.2008 9:15:05)

Razvalaj testo, pomaži z jajčkom( lahko tudi olivno olje), nato čez potresi semena od bučk, sezama, lan, ... lahko malo soli, nareži poljubne oblike , v pekač daj peki papir, nanj položi razrezano testo in daj v pečico na 200. Če nimaš ventilacijske, daj pred pečenjem v pečico pol skodelice vode, ki pomaga pri tem, da testo bolj naraste.




gumbek -> RE: listnato testo (21.1.2008 19:26:52)

Cmokec odlično je blo sem jih naredila okoli 25 pa so vse takoj pojedli tako da bo treba ponoviti.




Stran: [1]