|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAj lahko vzamem
19.1.2008 20:06:47   
bastian111
Pozdravljene,kot veste sem noseča 14t.Več krat me boli glava in to grozno.Lekadola ne morem vzeti ,ker po njem bruham .Ne vem več kako naj si pomagam. pomagajte mi prosim ,ker mi zdravnik govori naj ga pač prespim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAj lahko vzamem
19.1.2008 20:18:14   
Pia77
Ce po Lekadolu bruhas (si poskusila tudi tiste podolgovate, filmsko oblozene?), lahko uporabis isto ucinkovino v obliki sveck - Paracetamol svečke. To je najbolj neskodljiv analgetik v nosecnosti.

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2008 20:18:45   
divans1
Poskusi si zmasirati glavo, čeelo z eteričnim oljem. Nekaterim to pomaga.

Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2008 20:21:26   
kovač
pa prezrači prostor, morda imaš prevroče ali pa slab zrakuser posted image Če boš za tablete vzela, ti pa priporočam da prej kak jogurt poješ da naredi oblogo in ni tok škodljivouser posted image :

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2008 20:23:46   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: kovač

Če boš za tablete vzela, ti pa priporočam da prej kak jogurt poješ da naredi oblogo in ni tok škodljivouser posted image :

No tole je pa fajn nasvet.user posted image

Jaz sem bolj proti tabletam in mislim, če se le da, da res prespiš glavobol. Zadnje dneve je tudi mene mučil, sem bila že na tem, da vzamem lekadol, pa sem malo počivala in je bilo bolje.

(odgovor članu kovač)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2008 20:24:05   
bastian111
Hvala punci ,sem moža že poslala po te podlogovate tab.Lekadola. Komaj Vam že pišem pač pa še enkrat H V A L A in lahko noč!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2008 21:40:39   
Lejči
meni so v porodnišnici dali namesto lekadola daleron, češ da je menda isto user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2008 21:53:03   
hanakz
Lejči, seveda je Daleron isto kot Lekadol. Samo da je prvi narejen v Krki, drugi pa v Leku. Pa tudi Panadon je isto - paracetamol. 
Bastian111, zanimivo, jaz tudi po Lekadolu bruham. S filmsko obloženim Lekadolom (ali z Daleronom) pa še nisem poskusila. Iz lastnih izkušenj bi ti svetovala isko kot G. - da glavobol prespiš.

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2008 22:28:47   
Anonimen
lahko tudi kaj močnejšega.jaz sem jemala kafetin občasno

(odgovor članu hanakz)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2008 23:12:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

lahko tudi kaj močnejšega.jaz sem jemala kafetin občasno

lahko ja, saj nekatere tudi kakšen joint pokadijo ali še kaj naspidirajočega vzamejo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2008 23:17:45   
mateyka
a ma lekadol paracetomol notri? ce ti je npr. po panadonu tudi tako slabo, potem ti paracetomol zgleda ne pase..
kolikor pa jaz vem, zdrave nosecnice naj ne bi jemale nicesar razen paracetomola - drugo je pa treba ze vprasat medicince (zdravnika, sestro, babico..).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2008 23:31:28   
koala
A spiješ dovolj tekočine? Ker galvobol je lahko tudi posledica dehidracije. Meni velikokrat pomaga če spijem kozarec ali dva vode.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.1.2008 10:37:50   
bastian111
Pozdravljene,ko sem vzela ta nove tablete Lekadola včeraj ok.20.30 sem zaspala takoj in do danes8.30H. Hvala za nasvete,ampak mene včasih tako grozno boli glava ,da se mi po domače meeeša!No upam ,da bom imela čim manj glavobolov in priznati morem da po teh novih Lekadolih nisem bruhala ,vzela sem samo eno in mi je pomagalo!LP

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.1.2008 11:22:37   
Anonimen
probaj še skodeliso črne kave in polovičko limone stisneš notr. okus je res ogaben vendar mene vedno pomaga. pa čim manj glavobolov ti želim

Neposredna povezava do sporočila: 14
20.1.2008 13:15:25   
Majuska
meni pomaga tudi metin čaj.

bolj klasična varianta pa je kava + cockta. če glavobol ni bil prehud, je zagotovo popustil.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.1.2008 13:23:23   
Splet.Ka
Meni je vedno pomagal spanec. user posted image  Ampak vidim, da je v tvojem primeru bolj hudo...

Cvetim...

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.1.2008 14:10:31   
Janey
Meni pomaga če veliko pijem. Pa z aloje vero(hladilno mazilo) si zmasiram sence...pa malo se vležem, pa je hitro bolše. Drugače pa vprašaj v lekarni.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.1.2008 16:47:00   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: bastian111

Pozdravljene,ko sem vzela ta nove tablete Lekadola včeraj ok.20.30 sem zaspala takoj in do danes8.30H. Hvala za nasvete,ampak mene včasih tako grozno boli glava ,da se mi po domače meeeša!No upam ,da bom imela čim manj glavobolov in priznati morem da po teh novih Lekadolih nisem bruhala ,vzela sem samo eno in mi je pomagalo!LP

Kaj pa, če imaš migreno? Baje se lahko pojavi v nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 18
20.1.2008 20:28:01   
TiaSara
Samo en kratek odgovor vsem, ki svetujejo naj se glavobol prespi: srečne bodite, da ne veste, kaj je to hud glavobol! Ker takrat ko mene glava ZARES boli, lahko samo sanjam o kakšnem spanju. In vsa ta bolečina je po moje tudi škodljiva za malo dete, tako kot so zdravila. Sicer pa sem imela jaz v svoji nosečnosti en res hud glavobol, ko tudi lekadol ni nič pomagal, pa so v porodnišnici rekli, da lahko vzamem tudi bonifen (no, jaz sem ga vzela in zbruhala, tako da sem na koncu pristala v bolnici).

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.1.2008 11:56:44   
tweetek
Jaz imam migrene (hvala bogu v nosečnosti zaenkrat še ne) in proti tem domača zdravila ne pomagajo - saj zaspiš ko si že fejst utrujen od bolečin, ampak se zbudiš s še hujšim glavobolom.... Tako da, hvala bogu če ti prime paracetamol, ga kar vzami. Meni ne. Prime samo nalgesin, ki ga med nosečnostjo ne smeš jemat... 

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.1.2008 20:56:34   
bastian111
Pozdravljeni, TiaSara ,ko berem tvoj meil je kot bi ga sama napisala. Ko  boli glava pa boli .Vidim ,da imate nekatere enake težave kot jaz.Glede svetovanja  pa menim da če ne pomaga pa tudi ne škodi! Hvala Vsem še enkrat.user posted image

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.1.2008 21:04:46   
Skabi
tudi jaz imam hude migrene in res nasveti kot so prespi ali masiraj si sence ne pomagajo čisto nič. Takrat ne morem čisto nič, samo bolečine občutim - kot da mi bo razneslo vse žile v glavi z možgani vred.

V zgodnji nosečnosti nisem upala vzeti nič razen lekadola, potem pa mi je zdravnica rekla, naj me ob hudih napadih pripeljejo po protibolečinsko injekcijo. K sreči je še nisem rabila, bi pa šla brez pomislekov po njo, ker takšne hude bolečine gotovo tudi az otroka niso dobre.

Neposredna povezava do sporočila: 22
21.1.2008 21:43:48   
Pia77
Nekje do 20. tedna sem imela tudi sama kar nekajkrat migreno (pred nosečnostjo so bili napadi običajno vezani na M). Meni pomaga, da res cimprej vzamem tableto Lekadola (če je hudo, lahko kar 2 hkrati) in se uležem, na čelo pa si dam hladen in moker obkladek. Na srečo je to vedno zaleglo... prej ali slej, tako da nisem posegala po običajnih tabletah (Nalgesin, naklofen, ipd, ki v nosečnosti niso priporočljivi). 

Migrena je običajno glavobol, ki ga čutiš bolj na eni strani glave, lahko v čelu ali za očesom, bolečina je zelo močna, bolj bostra. Pogosta sta slabost in bruhanje ( - krasna kombinacija z zgodnjo nosečnostjo :) Nekatere imajo pred napadom ali ob začetku nevrološke motnje - vidijo iskrice, čutijo mravljinčke, ipd. Nič kaj prijetna stvar.)

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?