služba ali porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Anonimen -> služba ali porodniška (19.1.2008 19:21:38)

Podaljšanje pogodbe nisem dobila, ker sem bila noseča. Sedaj sem 6 mesecev po porodu. Na vidiku imam sanjsko službo, vendar bi morala nastopit v službo v mesecu, najkasneje dveh mesecih. Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] ne more na porodniško. Nimam nikogar, ki bi lahko popazil na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], za vrtec je premajhen. Ali obstaja kakšna rešitev??? Sicer bi rada ostala na porodniški ampak takšne službe sigurno ne bom več dobila, prav tako je v naših krajih nasploh težko, saj ni prostih delovnih mest. Po porodniški bomo pa zelo težko shajali z eno plačo.

viv_ -> RE: služba ali porodniška (19.1.2008 19:22:10)

Privat varstvo.

lelaval -> RE: služba ali porodniška (19.1.2008 20:24:52)

Če je res tvoja sanjska služba, pa še težko je dobit zaposlitev, potem bi se jaz odločila za privat varstvo - pa mogoče se lahko zmeniš, da v času, katerem bi koristila porodniško, delaš le 4 ure - potem jaz komot zaupam varstvo kakšni študentki. In še v rdnem vpisu otroka vpišeš v vrtec.

Naja30 -> RE: služba ali porodniška (19.1.2008 20:28:42)

Jaz bi ti tudi svetovala privat varstvo. Če je tako bajna služba, si ga za teh par mesecev, dokler je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] premajhen za vrtec, lahko privoščiš.

Taula -> RE: služba ali porodniška (20.1.2008 18:19:18)

Privat varstvo. Ni dileme.

karin412 -> RE: služba ali porodniška (20.1.2008 18:41:19)

Res se provaj zmenit za polovični delavnik. V primeru, da ti ne pustijo in bo otrok vsaj 8, 9 ur ali več brez mamice,pa jaz ne bi šla v službo. Dojenček je samo enkrat, službo boš pa vsaj teoretično dobila tudi kasneje, čeprav ne sanjske.

Poznam primer ko je ena punca dobila že med porodniško službo na Ministrstvu za okolje in je šla delat po 6 mesecih, otroka pa je pazila njena mama.

december06 -> RE: služba ali porodniška (20.1.2008 18:49:11)

Jaz bi šla delat. Samo, bi imela varstvo. V tvojem primeru pa je edina rešitev privat varstvo. Pa naj še mož malo pokombinira z rednim dopustom če gre. Pa malo zavlačuj do kdaj lahko prideš, pa kakšno uro manj če se bo dalo. Saj ne rabiš delat polovični delovni čas, saj lahko tudi 5,6 ali 7 ur na dan.

sazi -> RE: služba ali porodniška (21.1.2008 13:02:09)

Znanka je sprejela službo, ko je imel otrok 7 mesecev. Sta najprej mislila, da bo mož nadaljeval, pa je prav tako dobil boljšo službo. Oba sta službi sprejela, otrok je bil pa pri starih starših.

Če le najdeš privat varstvo, bi bilo verjetno kar v redu. Sicer pa, 7 mesecev porodniške imaš že mimo, doma si lahko še do 2 meseca (kot si napisala, kdaj bi morala začeti delati), tako da ti zmanjkajo samo3 meseci do konca porodniške, kar pa ni tako veliko.

obrigit -> RE: služba ali porodniška (23.1.2008 2:13:57)

Odloči se za jasli mislim da tam jemljejo otroke od 6 mesecev dalje ali privat varstvo, če je služba res vredna tega.

mala zirafa -> RE: služba ali porodniška (23.1.2008 9:33:00)

Jaz sem porodniško prekinla ko je ta mala imela šele 5 mesecev, bil je mož z njo.On brezposeln, moja porodniška pa je znašala takrat borih 96.000 sit.Seveda sem šla delat in po 18 mes. delo zgubila.Tega ne ponovim nikoli več.Raje nimam otrok.Oz. raje si garantiram stalno službo in potem zanosim.
Nimaš druge, kot privat varstvo.
Pa še to v vednost, če prekineš porodniško predčasno, ti pripada najmanj 5 por. nadomestil oz. razlika do izteka.Lahko za varstvo otroka, gradb. material, najemnino...
Pozanimaj se na socialni.Jaz imam v dobrem 5 nadomestil za plačio vrtca in je super.Več ti jih država ne izplača.3 nadom. sem pa zgubila.
Pa srečno!

Anonimen -> RE: služba ali porodniška (23.1.2008 16:02:12)

Pa je res sigurno to sanjska služba? Drugače pa je  rešitev privat varstvo. Pa dobro uredi. LP

Stran: [1]