Anonimen -> Magisterij (19.1.2005 6:44:45)
|
Počasi končujem izpite, do konca sta mi ostala še dva, sem se pa vpisala predlansko leto, v 5 mesecu nosečnosti, upam, da mi bo do konca porodniške uspelo napraviti še ta zadnja 2 izpita čez poletje pa magistrsko nalogo...Se splača? Če za svojo dušo - potem DA, kakšne pretirane prednosti pri iskanju nove službe pa ne bo, pa tudi potem pri plači se praktično ne pozna (v državni upravi je to dodatek v višini 0,30 količnika) - drugje pa še tega ne. Je pa tako, da je magisterin na naravoslovju povsem nekaj drugega kot v družboslovju... Preveri, kako teče na fakulteti, kjer nameravaš vpisati podiplomca, bolognjski proces, ker naj bi diplomanti z univerzitetno diplomo v večini primerov imeli le 1 leto podiplomskega študija oziroma bi se jim priznalo 90 EC (kreditnih točk). Zaenkrat bodo v naslednjem štud. letu po sistemu bolonje izvajali magistrske programe na Ekonomski fakulteti UL in Fakulteta za upravo UL. Je pa trend takšen, da bodo neko prehodno obdobje magisteriji popolnoma izbledeli (ne bo več znanstvenih nazivov, temveč strokovni in se bo naziv pisal za priimkom, podobno kot sedaj npr. univ. dipl. ing. živ. tehn.) po določenm času pa postali nuja.... Novost je še ta, da se bodo lahko po novem sistemu vpisovali na "magistski" študij neposredno tudi tisti, ki bodo zaključili t.i. visoke strokovne šole - skratka po novem ne bo razlikovanja med tistimi, ki bodo vpisani na univerzitetnih in visokošolskih strokovnih programih. Aja, kako pa je študirati ob dojenčku? Pri meni čez dan bolj slabo ali nič, ponoči pa brez problema... PA aeno dobro jutranjo :kava:
|
|
|
|