ODPOVED (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

chips -> ODPOVED (19.1.2008 9:16:04)

Pozdravljeni!
Z 30.7. zaključim s porodniško potem pa ne bom več delala pri tem podjetju,mislim da je 30 dni odpovednega rok-a.
Kdaj moram dati potem odpoved ,da bi potem še dopust izkoristila??Alahko dam že en mesec prej pred iztekom porodniške ali moram počakati do konca???

TIA22 -> RE: ODPOVED (19.1.2008 9:21:03)

Pa veš, da če boš dala odpoved niso opravičena do nadomestila iz borze? Kaj si za stalno zaposlena?

sazi -> RE: ODPOVED (21.1.2008 13:18:13)

če si prepričana, da je odpovedni rok 1 mesec, potem si preračunaj glede na število dni dopusta, kdaj naj bi bilo 1 mesec pred skupnim koncem (torej porodniška + dopust), odpoved pa lahko pošlješ že prej, vendar v njej navedeš, da odpoveduješ delovno razmerje z dnem tem in tem (npr. porodniško končaš 20.7, z dopustom ti znese do 10.8., pošlješ 1x pred 10.7., da odpoveduješ z 10.8.). Jaz nisem bila prepričana ali imam odpovedni rok 3 ali 1 mesec in sem lepo 3 mesece pred iztekom porodniške poslala, da dajem odpoved z dnem temintem, vštela pa sem tudi še 11 dni dopusta, ki mi je ostal, + 2 dni sorazmernega dela za tisto leto (sem šla potem k drugemu delodajalcu)

Stran: [1]