Rdeč luli (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


frutka_ -> Rdeč luli (18.1.2005 21:40:37)

No, našemu sinkotu slinkotu je šla kožica že lepo dol. Do nedavnega, ko je enkrat imel na bombažni plenički pikico krvi. Od takrat naprej mu kožica popolnoma ne gre čez glavico. No, moj možek, ki ga vsak večer kopa mu je kožico vsak dan malce "potelovadi" ter jo potegne dol kolikor se le da, nič na silo! Danes pa sva videla, da mu je kožica pordečila oz. je takšna kot da bi počila na dveh mestih. Naj povem, da mu kožice nisva nič dol vlačila, mož mu je hotel lulija umiti in je videl da je "ranjen". Krvi sicer ni nobene, namazala sem z Bepantenom, boli ga ne.

Je imela katero podobno izkušnjo?!




Anonimen -> Rdeč luli (18.1.2005 21:44:23)

Frutka, jaz včasih opažam, da ima mali rdečega lulčka, ampak potem, ko mu kožico dol vlečem. Umakne se mi ne, da bi vedela, da ga je bolelo... torej predvidevam, da nisem preveč potegnila.

Ali pa ima previsok prag bolečine in ima potem kožico vneto ali kaj? No, kakorkoli že, jaz mu potem namažem kar z Bebivalom, in je takoj boljše.




.ču -> Rdeč luli (18.1.2005 21:46:52)

Pri nas v zvezi s tem nič ne napredujemo:(Pa ravn tko mu probam vsak dan mal "potelovadit",pa nobenga napredka,samo rdeče vse rata,pa takoj začne pokat.:(
Edino kar sem opazila,da sedaj pa ta mauček že malo reagira in se brani,če ga tam okrog kej šarim.

Tko,da je to še ena od stvari,ki me skrbijo v prihodnosti:((

LP:angel:




JASNA D -> Rdeč luli (18.1.2005 21:49:44)

Pri nas isto kot pri pikaču, s tem, da meni ta mali že klofuto primaže, ko ga začnem tam doli kaj bockat. Pa luli mu tudi "vstat"noče več, tako da je opravljanje tega posla bolj jalovo početje....

JAsna




puri -> Rdeč luli (18.1.2005 22:03:14)

Pri nas tut pri tamalmu še nimamo sreče s tem:((, mu tut včasih rdeč rata,po tistem, ko mu kožico mal dol povlečem, pa mu nič na silo!
Pri tavelkmu je pa vse že O.K.:bravo::bravo::bravo:, pa sploh nismo nikol nič telovadli, samo kar je zdravnik na pregledih mal probal, pol pa zgleda, da mu je samemu uspelo to porihtat, ker men je drugač pediater na pregledu rekel, da bo pol počas že sam to porihtal,ko se bo začel igrati z njim!:)

lp




frutka_ -> Rdeč luli (18.1.2005 22:32:41)

OK hvala punce. Malo me je skrbelo, da ne bi bilo kaj drugega. Sicer pa bom omenila pedaitrinji za vsak slučaj.
Če mora ne OP za lulija, ko je kožica priraščena jo poTem gori odrežejo, tako da je obrezan kot Muslimani ali jo vrežejo doL dolžini, proti korenu?Kako zgleda takšen poseg?Je boleč?




Trebnje -> Rdeč luli (18.1.2005 22:34:46)

Pravijo,da pomaga,če vsak dan malo telovadiš,ampak nam ni nič pomagalo.Kožica enostavno ni bila dovolj prožna,tako da smo po dveh operacijskih posegih na koncu morali lulčka obrezat.zdaj je o.k.Tamali sine pa nima nobenih problemov s tem.Poskusite še naprej raztegovat,če ne je pa najbolje vprašati pediatra ali urologa.Je pa fimoza kar pogosta,kdo bi si mislil.:)




puri -> Rdeč luli (18.1.2005 22:35:58)

Trebnje, pri kateri starosti pa naredijo ta poseg?:zmeden:




Anonimen -> Rdeč luli (18.1.2005 22:41:26)

Midva s tamalim imava ravno marca pregled pri kirurgu na Jesenicah zaradi lulčka. Mu tudi ne gre kožica čez, pa še en jajček se mu ne spusti.
Sam mi je pa pediatrinja rekla, da do starosti petih let ne delajo nevem kakšnih posegov, sploh pa ne v zvezi z preozko kožico.Da se sama največkrat tolk raztegne da je potem vse o.k.:bravo:




Skabi -> Rdeč luli (18.1.2005 22:45:53)

Taka oprecaija ke enostavna. Zjutraj prideš z otrokom v bolnico (tešč), popoldne gresta že domov. Zoprno je samo čakanje, ker je otrok lačen. Midva sva mu takrat dala novo igračo, s katero se je zamotil. Kako dolgo traja OP, ne vem., Meni so ga nazaj pripeljali čez eno uro.
Operacijo opravijo v splošni narkozi. Težko je, ko se prebudi, ker je malo "zmešan". Moj si je hotel vse obveze dol potegnit. V bolnici dobi obkladke na lulčija.
Doma mu moraš še nekaj časa umivat s fiziološko in dajat gor obkladke. Ko gre lulat, ga peče. Šivi gredo sami ven, čez en teden pa imaš kontrolo.
Luli ne zgleda kot pri Muslimanih - ni čisto obrezan.Men je zdravnica rekla, da naredijo minimalen rez, toliko, da kožico razširijo in gre potem lepo dol. Meni se zdi na pogled čisto normalen (je pa res, da ima tako operacijo za sabo tudi mož, ostalih se pa ne spomnim več :)
Sin je imel OP pri dveh letih, ker se mu je kožica vnela (zelo hudo boli), zdaj pa nima nobenih težav.- Zna si ga sam umiti, nobenega vnetja več, nobenih psihičnih posledic.
Mi smo zadovoljni.




frutka_ -> Rdeč luli (18.1.2005 22:49:18)

Hvala mamita za info!:rozica:




Trebnje -> Rdeč luli (18.1.2005 23:31:48)

Poseg so mu opravili pri 5-ih letih.V bolnici je moral ostati čez noč.Ni pa to nič tako zelo hudega,nč bat.:)




.ču -> Rdeč luli (19.1.2005 10:33:55)

Ja mamita,res hvala,da si nam mal predstavla,kar nas po vsej verjetnosti še čaka:rozica:
Praviš pa,da so vašemu atiju tud "zadevco" operativno zrihtal.Tud našemu so in tko sm se spomnla,da sem enkat nekje ujela,da se ta stvar tud malo podeduje:zmeden2:Bbbb..

Kdo bi vedu:zmeden:

LP,Martina:rozica:




Skabi -> Rdeč luli (21.1.2005 0:20:15)

Jaz sem tudi slišala, da se podeduje. Upam pa, da se ne, ker imam zdaj še enga sinka. Star je komaj en mesec in ima zdaj še vse skupaj bolj minimalno. Če tisto o dednosti drži, bom lahko preverila, če sem vse prav napisala...
Punce, lepo se imejte!:sloncek:




KIRA -> Rdeč luli (21.1.2005 0:23:24)

frutka, kožico pusti na miru. se bo samo uredilo s časom. naš je tudi imel čist zaraščeno. problem se je sam rešil, ko sva prvič imela seks brez kondoma. do takrat ga je vedno uporabljal. pol pa ga je en mičken bolelo, pa je šla kožica čez glavico, pol pa je blo vse o.k.
kožico kar pusti, samo lepo jo univaj, pa bo vse kot treba.




Stran: [1]