lara light
|
Draga neela, kako naj začnem, se sprašujem. Kako naj napišem, da bodo besede imele toplino in razumevanje. Forum je krasen medij, a žal ne zmore prenašati omenjenega. Upam, da bom s tem uvodom dosegla učinek vsaj delno. Najprej ti svetujem, da vso stvar zastaviš drugače. To bo prvi korak. In sicer: nisi ti tista, ki mu ne moreš izpolniti želje, se motim? Ne. Ni od tebe odvisno ali boš zanosila in postala mamica, ker kar največ lahko, si že naredila. Otroka si želiš, pomagaš si z medicino. Torej? Vedno več nas je, ki spadamo med neplodne pare. Pa si otroka zelo želimo, se marsičemu odpovedujemo, da bi si izboljšali zdr. stanje, poskušamo vse mogoče od masaž, kopeli, sokov, čajev. vitaminov, stroge diete, do bioenergetikov, obkladkov in seveda pomoči medicine, pa ne uspe. Pa nam govorijo, tisti ki vedo, le sprosite se, pa bo ratalo, odkrij kaj je tvoj problem, mi je včeraj rekla frendica in podobno; tisti, ki pa ne vedo...to je poglavje zase. Želela sem ti povedat, da pač je to tvoje življenje. Lahko se odločiš, da boš igrala žrtev in se grizla, zakaj, zakaj? Al pogledala dejstvu v oči in si pogumno rekla: dragi, delava na tem in si želiva otročka, to je čudovito. A čeprav otročka lahko nikoli ne bo in bova za vedno le midva, se bova imela lepo. Poskrbeva bova drug za drugega, pocrtala sosedovega otroka, katerega starši nimajo dovolj časa zanj, se posvetila čemu drugemu, ravno tako plemenitemu...saj ni cilj le potomstvo, drage moje, ciljev je več in mogoče sem ravo jaz med tistimi, ki moram svojo energijo dati nekam drugam...v posvojeno dete, ne vem, razmišljam...predvsem pa je važno, da veste, da je življenje kratko, prekratko, zato vas prosim, neela in vse, ki podobno razmišljate, da se soočite s sedanjostjo in potegnete iz te največ, tako da živite. Neela, ne misli, da mečem puško v koruzo, nasprotno, sem polna upanja in to bo umrlo z mano. Sem v prvem postopku IVF in srčno upam,da bom še letos mamica. A ves ta čas..živim in se ne krivim, ker jaz sem moja volja, energija, misli...in zaenkrat pri vsem očiščenju duha, ki ga premorem, še nimam moči tega stanja spreminjati. Upam, da ti uspe čimprej. Vso srečo tebi in dragemu. Verjamem, da bosta prekrasna starša. Lp!