vročina (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Spark -> vročina (18.1.2008 18:36:18)

Moja triletnica je prej dobila vročino 38,5°C. Dopoldne je samo smrkala in kašljala, tako da ni šla v vrtec, ampak je bila doma. Prej pa pridem domov in tamala čisto zakuhana. Malo mi je čudno, ker ima stopala in dlani mrzle, glava ji pa kuha. Zanima me, ali naj ji dam Calpol in obkladke in čakam da pade vročina, ali naj jo peljem k dežurnemu zdravniku, ker v naši ambulanti, nas nočejo več vzeti. 

ticika -> RE: vročina (18.1.2008 18:40:39)

No moja triletnica pa je imela včeraj zvečer vročino, 38,8, preden je šla spat. Tudi zjutraj jo je imela in ni šla v vrtec. Dala sem ji žličko calpola. Ker sem v službi, sem klicala babi in pravi, da jo še vedno malo kuha, sicer pa je njeno obnašanje popolnoma normalno (brez zaspanosti, joka, bolečin, zmedenosti...). LP 

ticika -> RE: vročina (18.1.2008 18:44:08)

aja. daj ji žličko calpola, da ji bo lažje. Samo zaradi tega je pa po moje ni treba na vrat na nos vozit v dežurno, počakaj do jutri.
p.s. na forumu otroci pa imaš tudi skenirano knjigico Moj otrok ima vročino in je zelo luštna in uporabna. Jaz sem si jo ravnokar sprintala.

piščanc -> RE: vročina (18.1.2008 18:51:29)

jaz počakam na zdravnika ene tri dni. vročino pa zmanjšujem če gre proti 39, prej ne ali če se otrok slabo počuti oz. zvečer za lažje spanje. bolezen se mora še spackati. vročina je obramba telesa proti virusom in že samo ta lahko uniči bakterije ali viruse. seveda cel vikend počivanje in veliko tekočine. pa ostali ukrepi za zdravje, lahka hrana, vitamini...

če bo v pon še bolana oz. ne bo izboljšanja pa k zdravniku

piščanc -> RE: vročina (18.1.2008 18:57:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Malo mi je čudno, ker ima stopala in dlani mrzle, glava ji pa kuha.

tako imata moja dva vedno na začetku vročine 37-38. ko so vroče še dlani in noge je pa zame znak, da jima je potrebno znižati temperaturo, ker je preko 39.

arielca -> RE: vročina (18.1.2008 20:06:19)

Jaz ji nikoli ne zbijam vročine, če ni višja od 38,5. Edina izjema je zvečer ali ponoči, če ne more zaspati. Potem ji običajno dam Calpol ali svečko.

Pri nas smo imeli zdaj 2 dni vročino med 37,5 in 38,5, danes pa se je zbudila brez vročine. Je bila pa ves čas dobro razpoložena, malo je sicer smrkala in pokašljevala, ampak tega smo tako ali tako vajeni celo zimo. Upam, da je bila vročina res samo prehodna.

lukec -> RE: vročina (18.1.2008 21:32:12)

Pri našem ponavadi hladne rokice pomenijo, da bo vročina še narasla, ko so tople pa se ustavi.

Spark -> RE: vročina (18.1.2008 23:32:15)

Sem dala Calpol, pa še nobenega učinka. Sem pa preveč smotana in ji ne morem dati svečke, ker tista pa baje hitreje učinkuje. Tamala sedaj spi, seveda ni nič jedla. Hvala bogu da pije čaj. Hotela sem jo malo namakati v banji, pa žal ni pustila. Ko sem ji dala mokre obkladke na noge je kričala, tako da sem tisto stran dala. Bom videla kako bo jutri. 

Lara28 -> RE: vročina (19.1.2008 19:19:23)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Pri našem ponavadi hladne rokice pomenijo, da bo vročina še narasla, ko so tople pa se ustavi.

Enako! KO ima tople rokice, si kar oddahnem, da je konec in ne bo več naraščalo! 

eya -> RE: vročina (19.1.2008 22:48:36)

IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

jaz počakam na zdravnika ene tri dni. vročino pa zmanjšujem če gre proti 39, prej ne ali če se otrok slabo počuti oz. zvečer za lažje spanje. bolezen se mora še spackati. vročina je obramba telesa proti virusom in že samo ta lahko uniči bakterije ali viruse. seveda cel vikend počivanje in veliko tekočine. pa ostali ukrepi za zdravje, lahka hrana, vitamini...

če bo v pon še bolana oz. ne bo izboljšanja pa k zdravniku

Jaz enako delam.

Ja, pa mrzle roke in noge pomenijo, da bo vročina še naraščala. Takrat tudi otroku ponavadi razni obkladki in kopanje v hladni vodi ne pašejo. Ko je pa otrok ves vroč, pa ima raje ohlajanje.

Pri P pa vas verjetno niso vzeli zato, ker prvi dan še nič ne morejo narediti. Tudi če je potreben antibiotik, krvna slika še nič ne pokaže.

Stran: [1]