_ancica_ -> RE: Internacionalne klepetulje (21.1.2008 20:22:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: smrka Zamejke mene pa neki zanima: -koliko je ura pri vas? ................ pr men je isto kot v Sloveniji - kolk je kaj Slovencev v vasi blizini?.............. v Malmö-ju jih je cca 60 - se zbirate oz. druzite kaj z Slovenci, kaki klubi, slovenske mase?............. jest hodim enkrat na mesec na slovensko maso, po masi imamo v kleti kofetek in piskotke, pa mal pokramljamo.... zalostno je da so to sam starejsi ljudje, da mladih ni. Sem edina jest med njimi. Njihovi otroci, pa skoraj da ne govorijo slovensko. Zalost. - imate kaj sorodnikev v kraju kjer zdaj zivite?.......... jest nimam nobenega. - kako pogosto skusate priti v Slovenijo?.................... jest poskusam najmanj 2 krat, upam da bom veckrat ko se zaposlim. hm...baje je slovencev v Torontu kar nekaj (ne vem stevila, ampak sem slisala da jih je kar dosti), ampak jaz se nisem udelezila se nobene skupnosti slovencev. Imam pa blizu enega gospoda, ki zivi tukaj ze 40 let in vcasih kaksno receva po slovensko. Je pa res, da bolj slabo govori slovensko, tako da se bolje razumeva po anglesko. Sad but true [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ura pa je tukaj 2:15 (smo 6 ur za vami). V Slovenijo pa upam da bova lahko sla to poletje, ker trenutno se cakam na papirje z imigracijske. Drugace sta bila pa moja starsa tukaj pred parimi meseci. Jaz sem pa bila nazadnje tam konec novembra 2006. Sorodnikov pa tukaj nimam, so pa neki druzinski prijatelji blizu (sicer malo ven iz Toronta).
|
|
|
|