Piščančja juhica – poročam (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


qwasy -> Piščančja juhica – poročam (18.1.2008 10:51:38)


Sem že skuhala Aurorino juhico. Na čebuli sem prepražila piščančka, kasneje pa korenje, kolerabo (nadzemno), por in stebelno zeleno. Zalila z vodo, kuhala kakšno urco, proti koncu dodala par cvetkov cvetače + precej kisle smetane. Juhica je božanska imam je pa za tri dni. Super!
Aurora – preganjali te bomo kvečjemu za nove recepte [sm=bravo.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.1.2008 11:01:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.1.2008 11:07:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mojsoncek -> RE: Piščančja juhica – poročam (18.1.2008 11:18:00)

auroraa, a krompir za polpete kuhas kar v kosu (samo da je olupljen) ali ga narezes na koscke?

Ma se mi cedijo sline :)




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.1.2008 11:25:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Piščančja juhica – poročam (18.1.2008 11:26:51)

Me zanima a se juha kaj spasira, da je kremasta ali pustita zelenjavo celo?




mojsoncek -> RE: Piščančja juhica – poročam (18.1.2008 11:38:18)

Jaz pustim kar celo zelenjavo, kadar kuham zelenjavno - mesno juho. Ce se pa slucajno tamali odloci, da je ne bo jedel, mu jo pa posebej zmiksam.

Kadar  pa naredim npr. grahovo ali cvetacno,... pa ponavadi zmiksam.

auroraa, hvala za info. Bo na meniju ta vikend.




qwasy -> RE: Piščančja juhica – poročam (18.1.2008 11:47:33)

Mi imamo radi velike kose zelenjave, juhica je pa vseeno malo kremasta od kisle smetane - lahko v smetano vmešaš tudi žličko moke. Pri nas se Montija še kar držimo, tam okoli 80% bi rekla. Nekatere stvari so pač vredne greha. Krompirjevi polpeti naprimer [sm=hudicek1.gif]





Anonimen -> RE: Piščančja juhica – poročam (18.1.2008 11:50:48)

Hvala, jo bom poskusila narediti drugi teden.




dulcinea -> RE: Piščančja juhica – poročam (18.1.2008 21:34:53)

IZVIRNO SPOROČILO: qwasy

Mi imamo radi velike kose zelenjave, juhica je pa vseeno malo kremasta od kisle smetane - lahko v smetano vmešaš tudi žličko moke. Pri nas se Montija še kar držimo, tam okoli 80% bi rekla. Nekatere stvari so pač vredne greha. Krompirjevi polpeti naprimer [sm=hudicek1.gif]




Juhica tudi ni po Montiju drgač.




alička -> RE: Piščančja juhica – poročam (19.1.2008 14:43:40)

Sva se s tamiceno odpravili danes na trg po stebelno zeleno in kolerabico (ostalo smo imeli doma), pa sem spet pop[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] nad kranjsko tržnico. Ne enega ne drugega nisem dobila. Kolerabico sem potem našla v MC, zelene pa ne, tako da je danes različica brez zelene. Mmmmm dobra ! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jaz za zgostitev zelenjavne juhice naribam v juho en krompirček.




Stran: [1]