massylou -> Tolaženje s hrano (18.1.2008 1:26:33)
|
Ne vem, kaj boste druge mislile o tem, ampak sama sem pred kratkim prišla do ene ideje, ki se tiče tolaženja s hrano. Puščam ob strani to, da moderni tempo skoraj preprečuje normalno prehranjevanje in da v deželah, kjer imajo dojenčke veliko ali stalno ob sebi, nimajo tolikšne prehrambene blaginje, kot pri nas. Moje razmišljanje je torej: v deželah, kjer promovirajo samostojnost dojenčka od prvih tednov dalje in kjer je pogosto v navadi in ustnem izročilu, da naj se dojenček izjoka oz. da mora jokati za širjenje pljuč in da se bo razvadil, če bo na rokah, je hkrati tudi največ debelosti (tudi majhni otroci se pretirano zatekajo k hrani in jo tudi zahtevajo). Je torej morda kaka povezava med tem, da dete veliko prejoče brez staršev in tem, da se kasneje v življenju bolestno zateka k tolažbi s hrano (k občutku polnosti), da ublaži odtegljaj nežnosti in bližine staršev (občutek praznosti na čustvenem in socialnem nivoju)? Poenostavljeno: Dete veliko prejoka samo --> kasneje bo večja verjetnost, da bo pretirano debel. Sem brcnila v temo? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kak komentar?
|
|
|
|