žanai -> RE: porodnišnica lj (7.4.2008 10:28:50)
|
OJja! Meni je bilo večinoma še kar v redu. Dobile smo dovolj vložkov, oblek, hrane... nad samim bivanjem niam propomb. Imam pa jih glede pomoči pri dojenju. Rodila sem prvič, zelo sem si želela dojiti. Najbolj me je motilo, ker mi dojenje seveda ni šlo takoj od rok, naša pupika pa sploh ni imela pojma kako mora zagrabit, jaz pa še manj... teorija je eno, praksa pa drugo. Prvo noč sva bili sami v sobi in mi je ni ratalo pristaviti, pa sem se pol ure matrala. Zato sem poklicala sestro, da mi pomaga. Pa je prišla ena mlada s prekrižanimi rokami in me nadrla da zakaj ne spim?!! (kako le, če se ja pa tamala jokala in je nisem mogla nikakor pomiriti) in ko sem ji povedala v čem je problem in jo prosila za pomoč, mi je samo rekla, da zakaj kompliciram, da je prvi dan dovolj če dojenček bradavice samo malo poliže in je šla ven. Mislim halo???!!! Se tako promovira dojenje??? Sem ostala brez besed... na srečo je pupika potem le zagrabila in je bil do jutra mir. Potem pa sem dobila cimri, že izkušeni mamici, ki sta mi pomagali in me naučili kako se prav doji. V glavnem, sestre na oddelkih nimajo pojma o dojenju, zdravnice še manj ali pa se jim ne da pokazati. Mene je dojenje zelo bolelo in sem jih prosila, če lahko pogledajo če je dojenčica sploh prav pristavljena. Pa nisem nikoli od nobene dobila kakšnega konkretnega odgovora. Zato, če si želiš dojiti, ti svetujem da se o tem kako je prav in narobe pogovoriš z babico v porodni sobi, ki ti bo pomagala prvič pristaviti dojenčka in si zapomni, kakšen grif moraš narest, da bradavico zbašeš dojenčku v tista mala usteca.. Te babice res obvladajo. Jaz sem ogromno prebrala o dojenju, ampak praksa je nekaj čisto drugega... odvisno kake bradavice imaš, eni dojenčki že sami prav zagrabijo, eni ne... Kar se tiče sobivanja mamic je po eni strani zelo fajn, če nisi sama v sobi, ker ti cimre lahko pomagajo, po drugi strani pa bolj malo spiš, ker se zdaj dere en, potem pa drug dojenček... Pa glede mobitela. Jaz sem ga imela, ampak sem mu izklopila zvok in se ni noben pritoževal. Glede obiskov je fajn vprašati cimre, če jih moti, če želi očka ali pa še kdo ostati dalj časa... me smo se vse zmenile, včasih je bilo za krajši čas več ljudi na obisku in je bilo vse ok. Čez nekaj tednov grem še enkrat rodit in sem bolj mirna, ker vem kaj me čaka, dojit pa na srečo že znam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pozdravček!
|
|
|
|