Malo zbegana tik pred koncem?! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mojca83 -> Malo zbegana tik pred koncem?! (17.1.2008 13:49:43)

lepo prosim če mi lahko kdo pomaga....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

S partnerjem živiva na istem naslovu, kjer je on prijavljen začasno, mene pa uradno sploh ni tu. Otrok bo prijavljen z mano na mojem stalnem naslovu pri mojih starših,živeli bomo pa pri fantu.

Zanima me če moram vsaj uradno z mojimi starši prijavit skupno gospodinjstvo ali lahko imam jaz lastno gospodinjstvo čeprav živim pri njih?

Ima to kakšno vlogo pri višini otroškega dodatka?

Fant je še študent, kako se njemu določi preživnina?

Ali naj se midva z otrokom prijavima začasno pri fantu in ali ima to kakšne finančne posledice za otroški dodatek in kasneje vrtec?

Hvala za odgovore že vnaprej!!

Tiamo -> RE: Malo zbegana tik pred koncem?! (17.1.2008 13:57:38)

Zanima me če moram vsaj uradno z mojimi starši prijavit skupno gospodinjstvo ali lahko imam jaz lastno gospodinjstvo čeprav živim pri njih?
kakor želiš, lahko si skupaj s starši v gospodinjstvu, lahko sama...slednje je bolje za nekatere primere, kot socialna, itd

Za tole pa nisem čist prepričana, če je prav:

Višina dodatka se izračuna glede na dohodke staršev

Preživnino urejata na sodišču...

Tiamo -> RE: Malo zbegana tik pred koncem?! (17.1.2008 14:12:24)

Ali naj se midva z otrokom prijavima začasno pri fantu in ali ima to kakšne finančne posledice za otroški dodatek in kasneje vrtec?
ne, skoraj nič ne bo spremenilo...

gaya24 -> RE: Malo zbegana tik pred koncem?! (17.1.2008 15:05:20)

Sej če uradno ne živita skup, to še ne pomeni, da morta it na sodišče zarad preživnine. Pol bi to pomenlo, da si ti mati samohranilka. Če bi pa to naredla, ker misliš, da bi dobla več denarja od države pa ni res, ker če je fant študent pol itak nima rednih dohodkov in verjetno ni davčni zavezanec.. Za starše študente je pa ful poskrbljeno.
To ti pravim, ker sva midva s fantom na istem. Jaz bom še naprej prijavljena doma in tudi moj otrok, živeli bomo pa skup pri njemu. Sam midva sva še oba študenta.
No, upam, da si kaj razumela, ker se mi zdi, da sem zdaj ful zakomplicirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]