krči v 29.tednu! POMOČ (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

maktub -> krči v 29.tednu! POMOČ (17.1.2008 9:21:29)

živijo,

Rada bi vam zaupala mojo včerajšnjo zgodbo!
Sprva vam bi rada povedala da imam zelo čudno fobijo katera me spremlja že od malega in se je neznam rešit.Fobijo imam na Bolnišnice oz. na bolniške postelje! čudno se sliši vendar samo misel na to ,da se bom mogla uležt na njo me spravi v paniko!!.... začne me srbet celo telo, znam se spraskat do krvi...
Sem v 29. tednu nosečnosti in včeraj sem imela cel dan čuden občutek v trebuhu... trebuh mi je odtrdel in imela sem občutek, da mi bo mehur poču! Odločila sem se .da grem do dežur. ginek. Naredila mi je ctg in pokazali so se rahli krči, ter po vag.pregledu je mater. vrat bil malenkost spremenjen oz. odprt!.. Dr. mi je rekla da bi blo lepo če ostanem na opazovanju ,vendar tisti trenutek je nastopil moj strahh... začela sem potit in fant je na srečo skoču  na pomoč in obrazložil kako je z tem mojim strahom.. dr. je vztrajala ,da ostanem vendar na koncu je premagala moja beseda... odšla sem domow!!.
Predpisala mi je strog počitek in 3x dnevno jemanje Buscopana.

Bilo me je tako strah, da sem neprestano jokala, saj mi ni jasno kaj je to sprožilo, saj sem bila pred dnevi na rednem pregledu in je bilo vse v redu.
Najblolj me je strah prez. poroda saj v Izolski bolnišnici nimajo naprav za take malčke in so potrebni transporti..
Zdravnica je bila zelo neprijazna in nekomunikativna , vse kar sem jo vprašala mi je zamomljala...
Vem da sem naredila zelo veliko napako ,ker sem odšla domow, tega nebi smela vendar ta strah je premočen.Na srečo živimo zelo blizu bolnice.

Zanima me če je imela katera že take probleme, oz. ali se to lahko popravi al samo slabša ?  ali je lahko bilo vse to samo lažno?
zelo me je strah saj si tega otroka zelo zelo želimo....

urskas -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (17.1.2008 10:51:21)

krčenje maternice, ki se občuti kot otrdevanje trebuha je popolnoma normalno! Kadar pa to krčenje postane boleče in se ponavlja v rednih časovnih intervalih pa je čas, da obiščeš ginekologa, ki bo preveril MV in morebitno odpiranje.

Sicer pa sem imela sama pogosto otrdevanje trebuha že od 14 t dalje in jemala buscopan do konca nosečnosti in sem rodila 3dni pred PDP.

Čmrlika -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (17.1.2008 10:54:37)

Joj,lubica...Saj nimam izkušenj, res ne...pa vem, da sem brala, da je treba zdravnike ubogat-torej počivaj, resnično,pa pridno papaj buscopane...Za tvoj strah je pa mogoče bolje, da si šla domov, ne se zdaj še za to sekirat!
Če si res blizu bolnice doma, pa tako ni panike, še vedno lahko greš tja, pa se probaj nekako pomirit( čeprav si mislim, da je to res velik problem),pa prepričat, da je to dobro za tvojga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]...Boš morala...In boš videla vse bo ok.Držim pesti!!! Veliko sreče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

Anay -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (17.1.2008 10:56:00)

V ljubljanski porodnišnici bi ostala obvezno notri, ker če bi se ti popadki stopnjevali bi ti te popadke ustavljali z obliži in injekcijami. Dobila bi tudi Injekciji za hiter razvoj pljučk. zato le počivaj, če si se tako odločila (da boš doma). ko boš spet čutila krče pa ti priporočam hitro nazaj.

Jaz sem drugače že en teden v bolnici, vem da ni prijetno ležat tukaj ampak za otročka je to bolje. Drugače punce pa grem danes domov počivat še vsaj za 5 tednov.

Naja30 -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (17.1.2008 11:26:45)

Jah, jaz bi na tvojem mestu ostala notri. Krči so le krči in tako močni so le malo prehitro.
Ubogaj zdravnika in počivaj, jemlji buscopan, pa kakšen magnesol ti ne bo škodil. Mislim, da vem katero zdravnico misliš, sem tudi sama imela bližnje srečanje z njo. Ampak zarad njih se ne sekiraj, misli raje na otroka. Kaj pa bo boš morala it rodit in bit noter 3 dni? Boš ravno tako na postelji ležala. Poskusi malo premisliti o vsem tem in da se gre res samo za to, da se otrok rodi zdrav in brez zapletov, pa da je s tabo vse v redu. Ne razmišljaj o tem, kako je grdo tam ležat. Sicer res ne razumem te tvoje fobije, ampak vseeno, sama s sabo razčisti glede tega. Ker tja boš morala še enkrat v vsakem primeru.
No, razen če se odločiš roditi doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

tasyo -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (17.1.2008 11:57:19)

Če si se odločila, da greš domov, potem bodi dosledna in doma res počivaj v postelji in ne hodi okoli - najpomembnejši je le tvoj otroček. Pridno papcaj Buscopane, če pa se tole ne bi nehalo oz. se začne stopnjevati, potem bo pa nujno treba nazaj v bolnico... Žal. Fobijo bo pa treba premagat, ker čez 3 mesece te čaka bolniška postelja hočeš nočeš...

Pia77 -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (17.1.2008 12:21:46)

Poskušaj čimveč razmišljat o tem, da ležiš v bolniški postelji, pa naj ti bo še tako neprijetno; v teh nekaj mesecih se boš mogoče malo 'privadila'. Ker drugače boš poleg stvarnih izzivov (porod) imela še lastne probleme, ki jih ne potrebuješ in ti lahko dogodek močno otežijo...

Bolnišnica je pač kraj, kjer so zaposleni ljudje, ki želijo zdraviti bolne ljudi ali pa skrbeti za ljudi s potrebo po zdravstveni oskrbi... Podobno, kot v trgovini prodajajo ali pa na uradih urejajo raznorazno dokumentacijo... Poskusi se osredotočiti na to, da je bolnica kraj, kjer ti bodo pomagali, ne pa nekaj, kjer se moraš počutit ogroženo. Tvoje zdravje, kakršno koli je, je enako, če si v tistem trenutku doma ali pa v B; le da ti na slednjem mestu znajo bolje pomagat.

Hans -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (17.1.2008 12:23:02)

POČIVAJ in čim manj vstajaj iz postelje, naj te drugi malo razvajajo ti pa res POČIVAJ!, še malo pa boš na cilju, splača se ! 

maktub -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (17.1.2008 12:32:27)

punce res hvala za podporo!

zanimivo mi pa je da sem imela 8.1 gin. pregled in gineko. me je pogledala in rekla da je vse v redu .. tudi z mater. vratom!
res pa da imam te probleme že 2 dni in to od takrat kadar sem šla ponovno delat!... imam zelo težko  delo in zelo zelo me utrudi.. 8 ur neprestanega sedenja in govorjenja ter kričanja.. in mislim da je to sprožlo moje sedanje stanje.

Tinqa -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (28.1.2009 17:23:09)

Jaz sem tudi v 29. tednu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]) in me danes že cel dan nenormalno dajejo krči in ob tem še zoprni občutek. Jutri ob 12. h sicer imam pregled in upam da do takrat zdržim. Je pa res, da že ponoči nisem najbolje spala zaradi krčev, danes pa sem pospravljala-sesala in preoblačila postelje.

Kako gospodinjska opravila vplivajo na te krče?Ste imele po tem še hujše?Meni se zdi, kot da mi bo trebuh razneslo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hvala za odgovore in lepo nosečnost,
T

pokec3609 -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (28.1.2009 18:06:21)

Glede fobije na Bolnišnice, ti lahk povem da sem jst ista. V 2.nosečnosti pred 6 leti so me dali v bolnico, ker sem imela tolk slabo kri.
V glavnem jst sem se v bolnici non stop jokala, ko je kdo prišel k meni na obisk se nismo nč pogovarjali, ker sem se jst skoz jokala, iz dneva v dan, zjutraj popoldne, zvečer sem zaspala v solzah.

No pol sem šla 14 dni pred porodom domov in pol nazaj rodit, ko sem pa rodila je blo pa kul, nisem bla več sama, tko da se nisem več cmarala.

Anonimen -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (28.1.2009 18:28:24)

Za krče je priporočen Magnezol šumeče tabletke.....lahko jih jemljete tudi brez recepta.....se jih da normalno kupit v lekarni in je celo priporočeno zdravilo.

Res da v Izolski bolnišnici niso usposobljeni na intenzivni za tako majhne otročičke, vendar imajo dogovorjeno, da za rojstva pred 32. tednom dojenčke transportirajo v Ljubljansko porodnišnico.

Vseeno jst na tvojem mestu bi kljub fobiji ostala v bolnišnici, kjer so strokovnjaki in ti lahko pomagajo. Če si se pa tako odločila, ti priporočam, da striktno počivaš oz. ležiš.

Vedi, da poleg sebi delaš dobro še posebej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

mychild -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (2.2.2009 15:46:48)

jst tud razumem tvoje strahove, sm ista. Ko sem izvedela, da sem noseča sem, sem najprej razmišljala o bolnici in porodu. In z branjem literature in brskanjem po netu se je strah samo še stopnjeval. Po dveh tednih sem se malo umirila, a ko pomislim, mi gre kar na jok. Upam, da bom srečala osebo, ki me bo čimprej potolažila, ker ne bi rada 9 mesecev živela s to travmo!! 

girly -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (2.2.2009 22:21:04)

si že razmišljala, da bi obiskala psihologa? napotnico lahko dobiš preko osebnega zdravnika ali ginekologa, če je ta tvoj strah pred bolnišnico res tako velik. ker moraš vedeti, da ne glede na to, kako bo s tvojo nosečnostjo, boš morala iti rodit v porodnišnico, kjer boš ostala najmanj 3 dni. zakaj bi trpela s svojo fobijo, če se da pomagat!

sicer pa ti želim, da bi bilo vse vredu! nikar ne skrbi preveč, ne rodijo vse, ki imajo rahle popadke in se jim odpira maternični vrat, prezgodaj. Upoštevaj navodila zdravnikov, počivaj in se čim manj obremenjuj!

Srečno!

UT_2008 -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (3.2.2009 7:08:06)

Povsem te razumem, Maktub, da te je strah. A vendarle malo preveč. Jaz verjamem, da bo s tabo in neniko vse ok, le lepo počivaj in bod v mirnem okolju. Pa tudi, kot je rekla predhodnica, če obiščeš psihologa, ti ne bo škodilo prav nič. Ravno nasprotno.
Včasih je vse, kar potrebujemo, dober pogovor. Da streseš vse iz duše ven. Jaz  sem imela pa danes en tak kr, ki je trajal preko minute v trebuhu, pa sem se kr ustrašla. V petek imam pregled. Samo jaz sem v 37. tednu že, tako, da mora otrok vsak čas ven.
Ti pa se le čuvaj in ne sekiraj se toliko. Ni dobro ne zate ne za otroka. En topel objem!

tinao -> RE: krči v 29.tednu! POMOČ (3.2.2009 15:05:31)

maktub sedenje,  (sploh pa vožnja avtomobila) res poslabša vse skupaj, zato lepo počivaj. Priporoča se počivanje na levem boku. Jaz sem imela podobne probleme v 30t. Otrdevanje trebuha je bilo redno na 5 min in je domnevno sprožilo tudi manjšo krvavitev. Ali iti v bolnico ali ne tako sploh ni bila debata, ker le tam bi lahko v primeru prezgodnjega poroda poskrbeli za bebico. Dobila sem obliže, ki so takoj ustavili krče in potencialen prezgodnji porod. Od takrat počivam in pijem magnesol in je ok.

Če se ti je zdaj otrdevanje umirilo je ok, v primeru poslabšanja pa ne odlašaj z odhodom v bolnico. Za bebico je namreč vsak teden, ki ga preživi v maternici dragocen. Če boš rodila nedonošenčka moraš pa vedeti, da bosta kar precej časa preživela po bolnicah.

Lp

Stran: [1]