otrdevanje trebuha (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

J.L. -> otrdevanje trebuha (16.1.2008 20:22:54)

Na pregledu, mi je ginekologinja povedala, da mi otrdeva trebuh. Še sama nevem če je to otrdevanje ali ne, pa se obračam na vas, ki imate z tem malce več izkušenj.  O otrdelosti govorimo, ko je ves napet in trd buši. Če je tako, pol meni otrdi pri vsakem opravilu. Kaj to pomeni? Sem v 26t. MV je zaprt, bolečin ni. 

Skye -> RE: otrdevanje trebuha (16.1.2008 20:33:05)

Tud men že otrdeva trebuh, pa sem komaj v 21 tednu. Mi je moj G rekel, da je to po 20 tednu normalno, če otrdevanje  ne spremljajo krči. Meni otrdeva parkrat na dan, ponavadi popoldne.

J.L. -> RE: otrdevanje trebuha (16.1.2008 20:37:09)

Skye pa ti je predpisal kaka zdravila? Meni je predpisala spasmex, vendar ga ne jemljem. Pa tudi dr. Pušenjak pravi, da je normalno, da otrdeva. 

Skye -> RE: otrdevanje trebuha (16.1.2008 22:40:40)

Ne nisem dobila ničesar. Pijem pa magnesol in zdi se mi da mi kar pomaga.

čaki -> RE: otrdevanje trebuha (17.1.2008 6:14:29)

tud jaz sem mela otrdevanje in celo nosečnost pila magnesol. je g. govorila, da bo porod najbrž prej, pol je bil pa še clo 1 teden kasnej.veliko sem mogla tud počivat. in prav čutila sem ko sem se kaj naprezala, kako se mi je buši napel...sm mislila, da mi ga bo bum

jana81 -> RE: otrdevanje trebuha (17.1.2008 8:29:13)

nič skrbet ... skoraj vsaki nosečnici otrdeva trebuh...enim prej drugim kasnej....pij MAGNESOL in DONAT, pa bo bolje...jst sem se že ustrašla ker mi je otrdeval na minuto natančno cel dan, ampak sedaj je bolje.

Katina -> RE: otrdevanje trebuha (17.1.2008 8:35:49)

Tudi meni že dlje časa otrdeva trebuh, vendar je v tvojih tednih to čisto normalno. Če se to dogaja pogosto in dlje časa, malo počivaj. Tudi magnesol naj bi pri tem pomagal - jaz ga jemljem. Najbolj pomembno pa je da to otrdevanje ni boleče oz. ni krčev. Navadno krči pomenijo krajšanje MV, kar pa seveda ni dobro. Kritična meja za dolžino MV je 1,5 cm.
V prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] sem bila zaradi krčev v 33t v bolnici, pa so me na prigovarjanje spustili domov. Rodila sem sicer 10 dni pred rokom, ampak smo kar dolgo zdržali. Upam, da bo tokrat tudi tako.

Pa srečno.

tasyo -> RE: otrdevanje trebuha (17.1.2008 9:26:05)

So ti punce že bolj ali manj dobro opisale. Otrdevanje trebuha je normalno, ker se maternica na ta način počasi pripravlja na porod. Nič ni hudega, če se to ne dogaja v istih časovnih razmakih in otrdevanja ne spremljajo krči - takrat pa le do G, saj se lahko krajša MV! In seveda počivat! Pa pij Magnesol, če se pojavijo krči vzami Spasmex...

Naja30 -> RE: otrdevanje trebuha (17.1.2008 11:29:16)

Po 20t je otrdevanje brez krčev normalno, kot je že ena napisala. Meni otrdeva predvsem proti večeru, ko sem že utrujena in se moram uležt in počivat. Pomaga mi pa magnesol.

cv3rklic4 -> RE: otrdevanje trebuha (17.1.2008 13:07:40)

Meni je pa trebuh začel otrdevati že v 16 t (zdaj sem v 20t 4/7, pa se nisem preveč sekirala, ker res Pušenjak pravi, da je to popolnoma normalno. To so samo kakor nekakšni "lažni popadki". Sedaj mi otrdeva manj, predvsem se to zgodi, če sem ful utrujena ali pa včasih zjutraj. Pijem magnesol, pa je vse ok.
Lepo se imejte, pa pobožajte trebuščke.

Anonimen -> RE: otrdevanje trebuha (17.1.2008 13:08:57)

cv3rklic4 ja je normlano,če ni drugih znakov zraven,če pa so pa ni več ok.ne si vse napačno razlagat

Anonimen -> RE: otrdevanje trebuha (17.1.2008 13:20:40)

Meni je tudi G v 22. tednu predpisal Magnesol tablete zaradi otrdevanja trebuha, pa tudi nisem tega čutila. Sem pa Magnesol vseeno pila 3x dnevno.

Stran: [1]