krhki nohti (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

aezzy -> krhki nohti (16.1.2008 14:11:01)

zivjo,
moja puncka ima zelo krhke nohte;
ima postrizene in potem se zgornja plast nohta kar nacufa, kot, da bi grebla po necem, se enostavno lusci dol. poje veliko zelenjave, sadja, torej vitamoniv, mineralov, vse vrste hrane, tudi sirup od bimbija, ki vse to vsebuje.
ima se katera take probleme?
obstaja kaksna krema?
ko sem to omenila ze na zacetku P pri 6m, je rekla, daje to normalno pri tako majhnih. ?????
sedaj ima pa 17m in je se vedno isto. je to lahko dedovano, jaz imam namrec zelo mehke nohte in se mi takoj zlomijo, ce pustim malo daljse.

hvala

jankobananko -> RE: krhki nohti (16.1.2008 16:47:26)

Pri našem fantu (2,5 let) je enako - pa ko je bil mlajši, so bili nohti za silo, zdaj se pa kar naprej luščijo...Pa prav tako poje dovolj sadja, zelenjave, itd...Pogosto jih strižem, ker se tako lomijo, kot luščijo.
Moji nohti tudi niso najboljši, ampak slabi pa spet ne...

Antigona -> RE: krhki nohti (16.1.2008 22:44:33)

Tudi moj Žan ima isti problem, star pa bo 2,5 leti...
Ko sem nazadnje to omenila pediatru (ampak ni bil z mano, ker sem bila na posvetovalnici z mlajšim sinom) je rekel da mu morda manjka kakih mikroelementov in da naj v lekarni kupim multivitaminski sirup z mikroelementi. Na Vrhniki sicer niso imeli nič podobnega, sem pa vseeno kupila neki multivitaminski sirup. Upam, da bo kaj boljše. Bom pa v bližnji prihodnosti ko bom v Ljubljani probala dobit kak tak sirup...

Če pa je katera že rešila ta problem pa prosim napišite recept...

Stran: [1]