anitaz -> RE: kako prepričati 3 letnico... (16.1.2008 13:23:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mily Uh, ka pa vem če je glih tkole! Sej tudi očal ne dajo kr tako, za brezveze in v tem zgodnjem obdobju se da z pravilno diobtrijo oko zelo popravit. Moja je tudi na sistematskem pri treh slabo vidla in so jo poslali naprej k okulistu. In sva šle v Celje, kjer imajo prav za otroke očesno ambulanto in sem res pozitivno presenečena kak sistem imajo. Naša ima malo cilindrov in na blizu ima malo diobtrije. Ampak, ker ima še tako malo, ji zaenkrat še niso dali očal, ampak jo redno kontrolirajo, da vidijo kako se oko razvija. Smo se zdej zmenli, da naj gre septembra v šolo in nekje novembra pride nazaj, da ji še enkrat zmerijo in se odločijo, ko bodo videli kako se oko "obnaša" ko bo bolj obremenjeno (ker bo več pisala in bo vid bolj trpel). Če bo enako ali slabše, bo verjetno dobila očala za branje in pisanje. Ne vem, jaz jim zaupam, ker vidim, da ne predpisujejo kr vsakomur očala, ampak lepo spremljajo potek. Sem pa takrat tudi že mojo malo pripravljala na to, da bi jih mogoče mogla dobit in niti ni mela odpora. Če bi to veljalo, kar sem dala v bold, potem bi jaz že leta nazaj morala biti brez očal. Pa žal ni tako. Z očali oko polenimo in se težko dioptrija popravi.
|
|
|
|