Nekaj vprašanj po 2. pregledu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Majuska -> Nekaj vprašanj po 2. pregledu (15.1.2008 23:29:21)

Ojla pupe,

danes sem spet ugotavljala, da je moja G. smotana ... pa se malce obračam na vas. Z bebico je vse ok, ko sem jo pa prosila za potrdilo o nosečnosti, sem od G. dobila le potrdilo za mojo splošno zdravnico, kaj je razlog za bolniško. Ona pa še vedno trdi, da je to edini papir ki mi ga lahko. Moje vprašanje je naslednje - ali mi lahko potrdilo o nosečnosti izda splošna zdravnica, če jo prosim??

Pa še nekaj, koliko UZ pregledov ste imele? Meni so rekli, da samo dva, kolegica ki ima G. v zdravstvenem domu pa pravi, da ima 4?

In drugo, imela sem 2. pregled in še vedno nimajo mojih krvih izvidov, jaz bi pa končno rada vedela katero krvno skupino imam. A ni to čudno, da so tako počasni?

In rada bi se prijavila na NS, pa na kliniki tega ne opravljajo (čudna reč). Prijavim se menda lahko preko porodnišnice - mene pa zanima, ima katera kontakt od Pušenjaka, menda ima v Dravljah ordinacijo?

Malo sem še razburjena, pa me vse zanima, kar mi niso znali povedati ... bom zelo hvaležna za odgovore! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tweetek -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (15.1.2008 23:50:03)

Jaz ti lahko samo glede UZ pomagam in sicer upravičena si do dveh UZ, ampak jih nekateri ginekoloji naredijo več (moja že). NS je samoplačniška in se lahko naročiš tudi direkt npr v Dravlje ali pa Domžale, številke od Pušenjaka pa žal nimam. 




trnuljčica -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (15.1.2008 23:52:08)

Zdravniško potrdilo ti lahko izda vsak izbrani zdravnik, torej tudi splošni.  Je plačljiv, ga pa velikokrat ne računajo. Lahko imaš kot potrdilo o nosečnosti tudi izvid od ginekologa- saj napiše kot diagnozo tudi tedne nosečnosti. Razen, če nočeš, da so vidne druge diagnoze in podatki o težavah.
Žal zavarovalnica res krije samo 2 ali tri preglede(z morfologijo vred).Ampak pri tem je kot s potrdili, odvisno od dobre volje posameznega ginekologa oz ustanove. Tako, da kolegici njen gin dela preiskave "zastojn", saj zdravstveni dom za dodatne UZ ne dobi plačila. Pri rizični nosečnosti je seveda drugače.
Želim ti mirno in lepo nosečnost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




trnuljčica -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (15.1.2008 23:55:02)

A potrdilo o nosečnosti rabiš za službo- zaradi omejitev pri tvojem delu...? 




Majuska -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (15.1.2008 23:55:59)

Hvala dekleta... toliko da vem, kaj lahko uredim že jutri.

Super ste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Majuska -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 0:03:55)

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

A potrdilo o nosečnosti rabiš za službo- zaradi omejitev pri tvojem delu...? 


Ne, bolj zato ker sem z možem prijavljava na en razpis za stanovanja




trnuljčica -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 0:10:25)

Lahko tudi na zdravniškem potrdilu od ginekologa pustiš tisto kar želiš, ostalo prekriješ in fotokopiraš( čeprav dvomim da se spoznajo na latinščino, tako da tako ne bodo vedeli kaj berejo od diagnoz), al pa fotokopiraš stran v materinki knjižici kjer je PDP napisan.Glavno da je razvidno, da si noseča. Če pa maš ok družinskega zdravnika ti bo pa tako napisal potrdilo. lp




Majuska -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 0:15:02)

Jutri bom poskusila srečo pri moji zdravnici, pol bom pa videla kako naprej ... 




lex -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 0:20:36)

majuska NS delajo do 14 tedna




Pia77 -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 2:17:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

Pa še nekaj, koliko UZ pregledov ste imele? Meni so rekli, da samo dva, kolegica ki ima G. v zdravstvenem domu pa pravi, da ima 4?


V normalni nosečnosti pri ženski, mlajši od 35 let, zavarovalnica uradno plača dva UZ pregleda; ob prvem pregledu in morfologijo po 20. tednu.

IZVIRNO SPOROČILO: Majuska
In rada bi se prijavila na NS, pa na kliniki tega ne opravljajo (čudna reč). Prijavim se menda lahko preko porodnišnice - mene pa zanima, ima katera kontakt od Pušenjaka, menda ima v Dravljah ordinacijo?


Če misliš Leonišče, ni nič čudnega, da tam ne opravljajo NS, ker imajo samo en, stalno zaseden UZ aparat in še ta je precej slab. Nasprotno pa je v sosednji stavbi - porodnišnici boljša naprava, na kateri to preiskavo opravljajo uveljavljeni porodničarji (dr.Pušenjak, dr.Tulova, ipd...)




TamaraJ -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 8:36:49)

Dr. Pušenjak: ZA NUHALNO

Ulica Bratov Babnik 10
DRAVLJE

TEL.: 051/ 321-224




Nasy -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 8:48:17)

Meni je moja G napisala potrdilo o nosečnosti, ki ga je rabil moj za službo, ko sva kandidirala za stanovanje.
Drugače pa je na žalost res tako, da ti pripadata le 2 UZ, česar se je moja G striktno držala, čeprav sem v rizični nosečnosti in na bolniški od začetka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Za NS se moraš pa kr sama pozanimat, jaz sem sicer bila pri moji G, ki to opravlja, drugače pa eni G niti ne omenijo tega pregleda.
Srečno!




Majuska -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 11:58:55)

Ojla,

da se vam javim, uspela sem se zmenit za NS pri Strahovi in komaj čakam, pa še moj dragi hoče bit zraven ... Hmmm, menda Strahova posname filmček, a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Vsaj nekaj sem zrihtala, mojo splošno pa sem tudi pregovorila za potrdilo. Nekaj stvari mi je pa le ratalo, čeprav je en čuden dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Sonnja -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 13:17:03)

majuška super da si zrihtala. dragi pa naj gre zraven na ns bota uživala. moj ni mogel je pa šel na mf in 3d in je noro ko vidiš kak se moški raznežijo, dobila sva tudi filmček.




kodrana -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 13:51:36)

pri dr. Strah sva mi2 dobila full slikic na cd, ampak filmčka pa nobenega. žal. so pa vsaj slikice, ki so full lepe. 




Naja30 -> RE: Nekaj vprašanj po 2. pregledu (16.1.2008 16:41:24)

Potrdilo o nosečnosti bi ti lahko dala, zakaj ne? Če ti ga da za delodajalca, ga lahko da še enkrat, če ga pač rabiš.

Glede UZ je tako, da zdravstvo plača 2. Od G je odvisno, če ti še kakšnega naredi. Moja mi jih ne dela kar tako. Je pa rekla, da če bom hotela, bo pogledala tudi še ekstra.

Krvne izvide bi lahko dobili od enega do drugega pregleda. To je res.




Stran: [1]