carski rez + partner (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Barbara L -> carski rez + partner (17.1.2005 20:24:24)

Nič še ni dorečenega, vendar vse kaže, da bom imela carski rez (23t, posteljica se še ni dvignila).

Ali so pri carskem rezu lahko partnerji prisotni?

Kako je z dojenjem po c.r.?

LP

Barbara L:metulj:

dory -> carski rez + partner (17.1.2005 20:35:19)

Partner je lahko prisoten...tudi potem,gre lahko zraven,ko detece zrihtajo..

Pri nas je dojenje steklo z zamudo...mleko sem dobila kak teden z zamudo...a ce se trudis pol ze stece...

Ni pa cr nic takega...

Urška* -> carski rez + partner (17.1.2005 20:35:52)

Ojla!

Koliko jaz vem, partner ne sme biti zraven.

LP:)

Urška* -> carski rez + partner (17.1.2005 20:36:46)

No, vidiš pa sem se zmotla.:ups:

Očitno je lahko zraven.

LP:)

mehurčica -> carski rez + partner (17.1.2005 20:40:56)

Ne, pri CR ne more bit partner prisoten. Vsaj če si v popolni narkozi. Vidi pa sina/hčerko takoj ko ga povijejo.:) Tako da imejte vseeno fotoaparat pripravljen.

Jaz se sicer ne spominjam točno ali sem ga dojila že takoj po 4 urah ali je bilo to naslednji dan zjutraj.:ups:Ampak takoj ko se je "priklopil", je vlekel zelooo dolgo. Po moje kakšne pol ure. Na intenzivni sem ga dojila kolikor sem pač lahko-vsakič ko se je zbudil. Ampak vseeno so ga sestre potem še nahranle s flaško. Na oddelku sem ga pa imela ves čas pri sebi, tako da sva se končno dojila tudi ponoči. Sestre so mu vseeno še nosile flaško, ampak mu je kar hitro bilo dovolj samo moje, ker sem tudi naval mleka potem dobila(4.dan po porodu). Sicer so sestre še kar nosile flaške, čeprav sem jim rekla, da ne rabim. Pa je David itak zaspal, ko je bil sit, tako da ni bilo šans, da mu bi še kdo cucelj spravil v usta.:)-

Ker sem skoraj dobila mastitis, sem dobila tudi injekcije, sprej in električno črpalko, da sem si lahko črpala noč in dan.

Glede dojenja-sprosti se. Če si želiš dojit, boš dojila, pa pika. Res pa je, da pri nekaterih žal, ne gre tako lahko.:( Jaz ti lahko samo rečem, da vztrajaj.

Jaz sploh nisem vedela, da bi zaradi CR dojenje na začetku težje potekalo.:zmeden:In še sedaj mi ni jasno, zakaj. Naval mleka pač pride kak dan pozneje in to je to.

Lepo se imej! Mogoče pa bo le šlo po naravni poti.:)

dory -> carski rez + partner (17.1.2005 20:51:51)

V kranju bi bil lahko prisoten:zmeden:

KIRA -> carski rez + partner (17.1.2005 20:53:16)

moj ni smel zrven (MB porodnišnica). detece so mu pa pokazali takoj, ko je bla porihtana in v plenici. pol sojo pa takoj gor na oddelek šibali.

KIRA -> carski rez + partner (17.1.2005 20:54:49)

mehurčica - zanimivo da si ga tako hitro dojila. jaz do 4 oz. 5 dne nisem imela mleka. baje da je to čist normalno pri CR. naval mleka je pa bil takoj naslednji dan, ko sem jo začela dojit.

Anonimen -> carski rez + partner (17.1.2005 20:56:23)

V operacijski po moje partner ne more biti, vsaj nisem še slišala, da bi kakšen bil. Počaka pa pred operacijsko in dobi otroka takoj, ko ga oblečejo. Ja, fotoaparat kar imejte, da ju bo sestra ali babica slikala. Moja dva je. Kar se pa mleka tiče, pa pri meni ni bilo tako tekoče in niti pod razno ne drži, da če boš hotela in si želela, boš že dojila. Jaz sem bila v porodnišnici 9 dni, in o kakem navalu mleka ne duha ne sluha. V nekaj urah sem si načrpala 10 mll, Tibor je popil pa 110 po steklenici. Pri meni pa itak ni hotel vleči, samo zagrabil je, ker pa ni nič priteklo, se je drl, da je bil revež vez znerviran in zaripel in je bilo konec z dojenjem za tisti poskus. Pri naslednjem pa isto. Ne vem sicer, če je imelo to kaj opraviti s carskim rezom. Mogoče samo toliko, da sem bioa jaz res boga, sploh se nisem mogla premikati, na bok sem se prestavljala po pet minut skupaj. Potem pa še tiste trapaste sestre, ki te ob živce in v jok spravijo, pa smo tam.

dory -> carski rez + partner (17.1.2005 21:02:15)

Pol bom pa tko rekla...ce imas VIP pol je vse mozno...tudi,da gre partner s tabo v operacijsko...

jagoda -> carski rez + partner (17.1.2005 21:17:50)

Js nisem imela nič vip, sam prijazno sem vprašala, pa ni blo nobenega problema:bravo::bravo::bravo::bravo: Bil je zraven v operacijski.

Tudi Adama so mi pristavili takoj, ko so mi ga prinesli. Je začel vlečt kot nor. Samo enkrat so mu dali 20 ml, drugače je skoz pri meni jedel, čeprav se je meni zdelo, da nimam nič mlka.:zmeden::zmeden::zmeden:

Anonimen -> carski rez + partner (17.1.2005 21:48:18)

Jaz sem bila pa že čisto zadeta od vsega nekajdnevnega matranja po porodni, da sem si mislila, ko se je prišel direktor Lavrič predstavit, pa predstavil je tudi zdravnike, ki so mi potem naredili CR, pa kaj me briga, kdo si ti, zaradi mene če si sveti Peter, samo rešte me že enkrat! Pol pa samo še koma. Še pred narkozo me je zmanjkalo.

žogica marogica -> carski rez + partner (17.1.2005 23:21:04)

Pri CR z epiduralno je partner lahko prisoten (vsaj v Postojni), saj ti sedi ob vzglavju in je vmes zavesa, tako da ne gleda operacije.
Če si pa pod narkozo, pa načeloma ne - vsaj v LJ je bilo tako.
Dojenje pa naj ne bi bilo problem, jaz sem dojila kljub močnim zdravilom proti bolečinam, ki jih dobiš po operaciji.

Pozdravček

SILVA -> carski rez + partner (18.1.2005 9:23:26)

Pri Cr ne more biti prisoten,lahko pa čaka v porodni in je potem zraven,ko malega rihtajo in ga potem tudi pestva,dokler ga ne odpeljejo na oddelek.
Midva sva imela malo težav z dojenjem ampak je tretji dan začel vlečt ko ne vem kaj,Dojila sva se pa z nastavki.
lp

Stran: [1]