epiduralna (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Mirna -> epiduralna (17.1.2005 17:08:15)

Zivjo,
zanima me vase mnenje in izkusnje z epiduralno. Prav tako me zanima, katere porodnisnice delajo z e. Moja 1.porod je bil namrec polomijada in take izkusnje ne zelim nobeni mamici vec...zato razmisljam, da bi sla tokrat v Postojno.

Slisim vse mogoce stvari, nekatere jo pohvalijo, slisala pa sem tudi, da so taksna in drugacna tveganja. Kaj se zgodi, ce je poremocna doza? Ali lahko ogrozi zivljenje dojencka in tudi tvoje? Znanka mi je pripovedovala, da se ena zenska, ki se je odlocila za epiduralno, ni odpirala, pa so kar cakali. Namesto, da bi naredili CR, so pac cakali in ker je otrocicek hotel ven, pa ni mogel, je bila totalno raztrgana. Baje tudi debelo crevo in zdaj ne more iti na stranisce, ker preprosto ne cuti, kdaj jo tisti na wc. In bozica uporablja plenice. Bogica!

Gotovo tveganja so, kot pri vsakem porodu, zanima pa me,kaj na listu, ki ga pred porodom z epiduralno, podpises, pise. lp,M

Jančika_ -> epiduralna (17.1.2005 17:33:04)

Mirna, poskusi z iskalnikom! Vpiši EA ali epiduralna, pa boš našla vse živo:). Jaz sem rodila brez, tako da ti kaj več ne morem pomagati.

Lunca1 -> epiduralna (17.1.2005 18:00:25)

Ojla!

Jaz sem rodila z EA na Jesenicah. Je zastonj v nasprotju s Postojno. Najprej mi ni dobro prijela potem pa super. Res sem čutila samo še kot bi me tiščalo na blato. Bolečine pa nobene več. zabolelo me je samo pri iztisu, pa noter sem se strgala. me pa niso rezali. Verjetno bi se tudi brez EA. na Jesenicah joo dobiš skoraj vedno, ker imajo 4 ekipe, razen če bi imel kako hudo urgenco.

Jaz ti jo res priporočam.

Lp Lunca

Anonimen -> epiduralna (17.1.2005 18:30:23)

Tudi jaz sem rodila z EA na Jesenicah in mi ni žal. meni je prijela takoj in nisem imela nobene bolečine. Na koncu sem čutila samo en pritisk -malo so me prerezali. Drugače pa nobenih stranskih učinkov- skratka SUPER. Ni mi žal.

tudi jaz jo priporočam

lp

Nina

mika -> epiduralna (17.1.2005 19:02:56)

Jaz sem rodila z EA v Slovenj gradcu ,kjer je zastonj.
Ea s tem, da se ženska ni odpirala nima nič in je to zdravniška presoja.
Tudi jaz se nisem odpirala, ko pa sem dobila ea pa je šlo. so me tudi prerezali in k temu sem se še fejst raztrgala. To bi se zgodilo tudi, če bi rodila po naravni poti. Babičar v MB porodnišnici mi je rekel, da se pri ea ženske prej odprajo, ker ne čutijo bolečin in so sproščene- tako je bilo tudi pri meni.
Če želiš ti te liste pošljem - naslov pusti privat.

LP, Mika
:sloncek::sloncek::sloncek:

Erika 1 -> epiduralna (17.1.2005 23:09:21)

Jaz sem tudi rodila z EA v Postojni. EA zelo priporočam (sama sem rojevala 22 ur), nič ne boli, ko ti dajo kateter, pa takoj prime. Res paše po tistih popadkih. Rodila sem v Postojni, sam moram povedat, da sem bila zelo zelo razočarana nad njo. Je že bla debata na mojo pobudo na vse to.
Svetujem ti samo to, da naj bo tvoj mož oz. partner pri tebi, ker boš drugače zelo bogica.
Lp, Erika

Erika 1 -> epiduralna (17.1.2005 23:10:57)

Aja, posledice. Za otroka ne, ampak jaz sem jo dobivala 10 ur. Mal te boli glava naslednjih nekaj dni, sem pa čutila še 10 mesecev po porodu mravljince pa krče po nogah.

Lunca1 -> epiduralna (18.1.2005 6:48:39)

Mene ni pa nič bolela glava, pa tudi drugih stranskih učinkov ni bilo.

LP Lunca

Mirna -> epiduralna (18.1.2005 19:21:31)

Kako to, da si jo dobivala kar 10 ur? In da si rojevala 22 ur? Jaz sem rojevala 12 ur, ce pa stejem zraven se popadke, ki sem jih imela ze prej 2 dni in se je vse skupaj pripravljalo, pa...

Hvala za vse info!

Mirna -> epiduralna (18.1.2005 19:31:36)

Zanima me pa se nekaj: dobila sem info. da se v lj tudi da roditi z epiduralno. Ali je to res? Kaj pa Kranj? A so se vedno tako starokopitni in nazadnjaski, da je le tisti porod, kjer zenska trpi in jo fjst boli, pravi? Kaj menite ve o tem punce?

polona2 -> epiduralna (18.1.2005 20:08:33)

Prijateljica je rodila prejšnji teden v Ljubljani:bravo:, kljub temu, da je bil anestezist na voljo, ji epiduralne niso dali, menda zaradi zelene plodovnice:zmeden:, če katera mogoče lahko razloži, zakaj je ni dobila8), tudi jaz sem imela zeleno plodovnico pa sem rodila z EA(na Jesenicah), potek poroda je bil pa pri nama precej drugačen, ona je rodila s svojimi popadki, jaz pa z umetnimi:zmeden:, ne vem, če sem ti kaj pomagala:zmeden:,lp:rozica:!

Mojca20 -> epiduralna (19.1.2005 8:25:35)

Jaz sem jo dobila v Ljubljani, kjer je zastojn, vendar moraš roditi tekom dneva, ne ponoči (žal na to nimamo vpliva). Meni se je posrečilo in ko sem jo dobila me je po 5 minutah prenehalo boleti, le trebuh mi je otrdeval - super olajšanje. Žal pa nisem rodila vaginalno, saj je bil potreben urgenten CR zaradi ovite popkovnice okoli vratu.

Ne poslušaj čudnih zgodbic raznih znank o njihovih znankah.....saj razumeš, ne?!

Na listu, katerega podpišeš, pač piše da si seznanjena z možnimi stranskimi učinki, kateri pa so možni pri vsaki operaciji, so pa minimalni! Tudi za CR moraš podpisati list da si seznanjena s stranskimi učinki.

Jaz toplo priporočam, ti pa se odloči seveda sama.

mika -> epiduralna (19.1.2005 18:41:41)

Mojca20, kako so pa vedli da ima popkovino ovito? Moja :duda: jo je tud imela dva krat ovito, pa so to vidli šele ko sem jo rodila. jaz sem pred porodom o tem spraševala mojo g, pa je rekla, da tega na uz ne morejo videt.

Scubi -> epiduralna (21.1.2005 13:26:32)

Jaz dem tudi rodila na Jesenicah z epiduralno, ki pa ni prišla več v poštev zaradi urgentnega carca, tudi zaradi ovite popkovnice. Vedeli so pa zato, ker so otročku padli srčni utripi.. vsaka čast osebju, zlasti dr. Tratnjeku in dr. Berniku, v 10 min so mi pripravili vse za poseg in Mark ni bil čisto nič poškodovan. Meni so z epiduralno potem lajšali po porodu bolečine, imela sem mravljinčaste noge, pa to vse pol poneham ko ti vzamejo ven kateter, nobenih posledic ali glavobolov, lulanje in ostalo brez problemov. Čeprav so mi morali dvakrat vstaviti kateter (prvič so naleteli na kri, ker imam zelo majhne medvretenčne prostore), ni bilo nobene panike. Sama reč ne boli, čutiš le vbod lokalne anestezije. Je malo zoprno, če delajo dvakrat zaradi položaja, jaz bi šla še enkrat rodit z epiduralno, zlasti na Jesenicah, kjer so res majstri za to in imajo po moje največ izkušenj z njo poleg Postojne. V Ljubljani pa kar nekam neradi to počnejo, ne vem zakaj, premalo ljudi ali pa predsodki..

Stran: [1]