DSP in porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

maja&m -> DSP in porodniška (15.1.2008 10:11:44)

Punce,a katera mogoče ve: če imaš ful nizko porodniško,ali lahko zaprosiš za DSP oz. ali si upravičen do razlike v plači?
Ko mi odbijejo prispevke in dohodnino,mi ostane cca 15 € več kot pa je starševski dodatek. Mizerni znesek, za zjokat!!!
A je katera bila kdaj na istem,kako si je pomagala?

Anonimen -> RE: DSP in porodniška (15.1.2008 13:07:31)

Ja, seveda. Na CSD daj vlogo za DSP.

Anonimen -> RE: DSP in porodniška (15.1.2008 21:15:00)

Zagotovljena porodniška je v višini zneska starševskega dodatka, torej 170€ (al' koliko je že). Za otroka ti dodatno pripada cca. 70€, skupaj je torej cenzus za dva 240€. Če imaš ti porodniške 185€, potem ti pripada razlika 55€. Plus otroški dodatek, odvisen od preteklih dohodkov.

tukysem -> RE: DSP in porodniška (16.1.2008 10:23:16)

ojla punce.......mene pa zanima nekaj inupam, da mi lahko kera kaj svetuje oz.pomaga.Zaposlena sem za 4 ure se pravi polovični delovni čas...Torej moja plača je neverjetno niska bruto plača je tam nekje 270 evrov....zdaj v aprilu pričakujem svojga prvega otročička....zelo me skrbi kolikšna bo moja porodniška......če se šteje povpračje zadnjih 12 mesecev.......slišala sem namreč, da razliko krije CSD do tiste minimalne porodniške........pa še neklaj me zanima....če delodajalec lahko mene odjavi z 1.5.2008 ...kako je pol s to porodniško

Taula -> RE: DSP in porodniška (16.1.2008 18:32:45)

če delodajalec lahko mene odjavi z 1.5.2008 ...kako je pol s to porodniško

Na dan ko nastopiš porodniško moraš biti zaposlena. Če nisi zaposlena dobiš zagotovljenih 175 evrov...razen če si prej delala polnih 12 mesecev. Če ti poteče pogodba med porodniško, to ne vpliva na porodniško.

Stran: [1]