barvni preliv za torte (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

hugolina24 -> barvni preliv za torte (14.1.2008 23:12:05)

a mogoče kera ve iz česa se naredi barvni preliv to mislem ko vidiš na teh kupljenih tortah recimo Nodi al pa razni motivi. Sam ne smetana ene so iz smetane to je pa tako čist gladko pa ful žive barve so. pa tud želatina ni. pa še zanima me ko ste nekatere pisale da so lahko španski vetrci barvni kje se kupi te barve za peciva sm gledala v merkatorju pa nism nč kej tazga vidla.

AnBan -> RE: barvni preliv za torte (15.1.2008 6:18:04)

To je barvan marcipan ali pa ticino masa. Na marcipan se da že večkrat preizkušeno prav lepo risat s čopičem.

tinatona -> RE: barvni preliv za torte (15.1.2008 8:37:32)

Barve za živila imajo sigurno v vsaki večji trgovini. Jaz sem ga pred prazniki kupila ravno v Merkatorju, enega pa v Šparu.

LP

hugolina24 -> RE: barvni preliv za torte (15.1.2008 11:54:17)

kje se pa kupi ticino masa pa barvan marcipan pa kako zgleda barvan marcipan embalaža mislem.

Anonimen -> RE: barvni preliv za torte (15.1.2008 13:50:56)

jedilna barva v prahu, ki jo primešaš beli čokoladi ali kakemu drugemu oblivu (belemu).
Ampak mora bit v prahu ne tekoča, ker če ne rata zdrizasto.

silvya -> RE: barvni preliv za torte (16.1.2008 18:44:58)

Barvni preliv dobiš tudi iz mešanice beljaka in sladkorja v prahu z dodatkom barve iz tube. Ponavadi tak preliv naredim čez marcipan na torti. Preliv mora biti ravno prav gost. Če hočeš da ima lep lesk, da ni mat, ga mešaj v topli vodni kopeli.

Stran: [1]