Nevrodermitis? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Natas@ -> Nevrodermitis? (17.1.2005 15:37:28)

Pozdravljene, danes sva šla k zdravniku, zaradi zamašebnega nosu in nanma je dal končno diagnozo nevrodermitis, mislim da sem prav napisala. Rekel je naj maže s kremo nič pa s kakšno in naj kar v lekarni vprašam, zato vas sedaj sprašujem kakšno kemo oz olje naj uporabim. Naj povem da imam tega doma ogromno.
O taki diagnozi pa bom pisala zv. ko bo spal.




kofetek2010 -> Nevrodermitis? (17.1.2005 15:52:01)

Krema je Linola fett, za kopanje pa olje tudi nekaj v vezi z Linola. Mi je iz glave padlo, pa ne najdem kam! :(:)-
Glede kreme bi ti pa lahko povedal, oz. dal recept in bi ti jo v lekarni zmešali (kremo+olivno olje), saj stane okrog 2.000 in jo kar hitro porabiš.
Naš ima nevrodermitis od malega, pojavi se mu pozno jeseni oz. pozimi, ko ga začenjam bolj oblačit. Poleti pa ni ne duha ne sluha o tem.
Pojavijo se mu krogci, takšne obrobe krogcev, ki ga ful srbijo in ko namaževa, je vredu. Bolj pogosto se mu delajo v predelih, ki so bolj pokriti z oblačili oz. so v pregibu (za koleni), na trebuščku, boku in hrbtu kjer pridejo hlače na majico, skratka tam, kjer se koža bolj greje. Si je pa sposoben v spanju do krvavega skraspat, zato raje maževa in maževa.

lp
jana73




lena-3 -> Nevrodermitis? (17.1.2005 20:51:49)

Jaz bi na tvojem mestu definitivno zahtevala napotnico za dermatologa. Mislim, da je zdravnikov odnos katastrofalen..... Moja sestra dela na dermatologiji in lahko ti povem, da je lahko ta bolezen prav zoprna in definitivno zahteva ustrezno terapijo.




Stran: [1]